Tedeus napisał(a):Daszek w innej formie.
Fajny pomysł
.png)
.png)
Rysio napisał(a):Krótko na temat. Solo albo z dzieciakiem będziesz się ślizgał. W wymienionym składzie potrzebujesz min. 10 Ps na pawęży. Trymowanie przy tej mocy nic Ci nie da.
.png)
.png)
DaJaRa napisał(a):KrzysiekBB mąż zamawiał nową śrubę w Centrum Motorowodnym w Tuszynie.
.png)
KrzysiekBB napisał(a):DaJaRa napisał(a):KrzysiekBB mąż zamawiał nową śrubę w Centrum Motorowodnym w Tuszynie.
Ok, dzięki. Znalazłem też zamiennik za 550.
Powiedzcie jakie środki stosować do mycia tub z hypalonu i jakie do mycia kadłuba.
.png)
CroMarek napisał(a):Do konstrukcji użyłem masztów ze starego namiotu. Każdy kawałek masztu miał około 65 cm.
.png)
cro1945 napisał(a):CroMarek napisał(a):Do konstrukcji użyłem masztów ze starego namiotu. Każdy kawałek masztu miał około 65 cm.
@CroMarek
Rozumiem, że chodzi o te elastyczne czarne (węglowe?) maszty/tyczki do namiotów iglo.
Jaką miały grubość?
cro1945 napisał(a):Czy daszek nie chwiał się za bardzo na boki?
Bo rozumiem, że na tych gumowych odciągach to "pracował" w przód/tył i to jest ok...
Ale przed przechyłami bocznymi, to trzymały go tylko mocowania tyczek (do dulek na dole i do siebie 90st na górze). Już odciągów na boki nie ma jak...
cro1945 napisał(a):Kombinuję też jak tyczki połączyć "bezinwazyjnie" i na razie myślę o kolankach z plastikowych rur do wody.
Szukam jeszcze jakichś tulejek "redukcyjnych" ok 8mm=>12mm, ew 10mm=>12mm, żeby tyczki wchodziły b. ciasno w te kolanka.
... ale jak czytam powyższe, to boję się, że to trochę naiwny pomysł...
Nie chcę robić całej konstrukcji z rurek do wody, bo to grube i długie i przy transporcie zajmie za dużo miejsca, wolę tyczki namiotowe...
.png)
Rysio napisał(a):Krótko na temat. Solo albo z dzieciakiem będziesz się ślizgał. W wymienionym składzie potrzebujesz min. 10 Ps na pawęży. Trymowanie przy tej mocy nic Ci nie da.
.png)
KrzysiekBB napisał(a):Rysio napisał(a):Krótko na temat. Solo albo z dzieciakiem będziesz się ślizgał. W wymienionym składzie potrzebujesz min. 10 Ps na pawęży. Trymowanie przy tej mocy nic Ci nie da.
Rysiu, miałeś napisać jak działa na twoim telefonie navi adriatyku którego link Ci wysłałem![]()
Pięknie,pięknie..3 miesiące i ani słowa.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...