.png)
To z doświadczenia.nenek napisał(a):(...) Wedlug mojego doswiadczenia warto zawsze troszke dołozyc wiecj niz dopuszczalna do danej lodzi np na tabliczce najwiekszy silnik do danej lodzi 60 km daj 80 nie wiecej.
.png)
.png)
.png)
.png)
Marco55 napisał(a):Wiele urzędów rejestruje łodzie z większymi silnikami, niż wskazuje producent. Nawet ubezpieczalnie to tolerują, choć nie wszystkie. Na jednym z forów w Niemczech czytałem konkretne przykłady. Problem pojawiał się zawsze w przypadku wypadku. W jednym przypadku nawet konfiskata łodzi, ale tam byli poważnie poszkodowani.
.png)
CZYSZKOWEK napisał(a):
Można wielokrotnie tłumaczyć i coraz bardziej jestem przekonany, że "kopiemy się z koniem". Jest wiele osób, które te podstawowe zasady rozumie. Jednak jest spory odsetek osób "płaczących po szkodzie", wiedzących lepiej. Nie dotyczy, to tylko uczestniczących w tym forum, ale i na "FM" się trafiają. Bo czemu niby nie założyć silnika 70Hp na pawęż przystosowaną do 50Hp, nie zmienić napisu, przecież nikt nie zauważy...... Puki nie będzie na piwie u Św. Piotra.
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):CZYSZKOWEK napisał(a):
Można wielokrotnie tłumaczyć i coraz bardziej jestem przekonany, że "kopiemy się z koniem". Jest wiele osób, które te podstawowe zasady rozumie. Jednak jest spory odsetek osób "płaczących po szkodzie", wiedzących lepiej. Nie dotyczy, to tylko uczestniczących w tym forum, ale i na "FM" się trafiają. Bo czemu niby nie założyć silnika 70Hp na pawęż przystosowaną do 50Hp, nie zmienić napisu, przecież nikt nie zauważy...... Puki nie będzie na piwie u Św. Piotra.
Błagam, popraw
.png)
Zago napisał(a):Marco55 napisał(a):Witam Miłośników Chorwacji, polskie uprawnienia sternika motorowodnego uprawniają do wypływania w morze do 2 mil morskich i tylko w ciągu dnia. Czy pływając w Chorwacji nadal trzeba stosować się do tego ograniczenia?
Tak
.png)
LUKASQ napisał(a):Wpadł ktoś kiedyś na pomysł żeby do Chorwacji transportować swój ponton spakowany na małą przyczepkę ? Na przykład jak na załączonym foto
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...