gusia-s napisał(a):Kamp jak zwykle świeci pustkami chociaż jest położony nad taką piękną plażą, jednak wydostawać się z niego codziennie byłoby trochę uciążliwe

Być może dlatego nie ma wzięcia.
...
Miejsce na pobyt pod namiotem piękne. Plaża i położenie kempingu rewelacyjne. Na brak turystów w pensjonatach przy plaży raczej nie narzekają , bo miejsc do wynajęcia nie było. Wydaje mi się jednak, że kemping swoje lata świetności ma już trochę za sobą. Sprawiał wrażenie jakby był z ubiegłego wieku. Obecny turysta kempingowy, tak mi się wydaje

, szuka chyba nieco lepszej infrastruktury,.. ale mogę się mylić .
gusia-s napisał(a):..
My parkowaliśmy właśnie tam gdzie Ty powinieneś
Do jaskini nie weszliście

Nie mów, że też pomroczność Cię dopadła i kraty powstrzymały

My na bogato

...dałem ciała
Odnośnie wejścia do jaskini. Obok Apartmani Bepin, zobaczyliśmy tabliczkę informującą, że teren jest prywatny, a wejście do lokalu tylko dla gości Bepin

Myślałem, że tam wszędzie można wchodzić bez problemu. Zapytaliśmy właściciela, czy możemy pójść na chwilkę porobić zdjęcia z góry. Właściciel Ap. Bepin wyraził zgodę, aczkolwiek niechętnie

Przeszliśmy przez jego teren, weszliśmy na górę, trochę popstrykaliśmy, kraty przed jaskinią zobaczyliśmy i odpuściliśmy dalszą penetrację, żeby przypadkiem nie narazić się komuś.
P.S.
Gdy zapytałem gospodarza o wolne kwatery , powiedział, że ma wszystko zajęte na ten i przyszły rok. Dziwne, bo na B...g widać jego ofertę. Może miał zły dzień, albo moja facjata nie przypadła mu do gustu. Trudno powiedzieć. Nie sprawiał wrażenia zainteresowanego wynajmem swoich apartmanów, ani rozmową ze mną

Odpuściłem dalszą rozmowę
gusia-s napisał(a):...
Pokrivenik jest piękną zatoką i całkiem cywilizowaną

... w tym budyneczku na plażu, widocznym na wprost za stołem jest normalna, ogólnodostępna toaleta nawet.
Cudne miejsce

Zgadza się, cudnie tam, a z toalety korzystaliśmy
kaeres napisał(a):Oj, jak dobrze wrócić na Pokrivenik

Z parkowaniem widzę, że sporo się zmienia w tym miejscu.
My zawsze podjeżdżaliśmy aż do plaży. Pytałem starszej Pani czy mogę zostawić samochód i nigdy nie było oporów (3x tam plażowaliśmy).
Na Pokrivenik jak widzę standardowe pustki. Dla mnie to jest szok, że jedna z najpiękniejszych plaż Hvaru, tak łatwo dostępna jest tak mało oblegana.
PS. Skakaliście z pomostu ?
Teraz łańcuch wisi ze znakiem zakazu wjazdu

i wszyscy parkują przy drodze dojazdowej do kampu,...no prawie wszyscy

.
Po południu ludzi trochę przybyło ( 3 czeskie, 1 węgierska i 1 polska rodzina)..
...ale i tak miejsca było pod dostatkiem.
P.S.
Jeszcze nie

Jakoś nie utkwił mi w pamięci . Trzymaliśmy się skał po prawej stronie zatoki i przy nich głównie pływaliśmy.
Skały pod wodą robiły duże wrażenie. Szkoda, że rybek nie było zbyt wiele

be-er napisał(a):Świetna relacja, przepiękne zdjęcia. Zafundowałeś mi piękną podróż sentymentalną:) Dla mnie klasyfikacja wysp wygląda tak : Pag, Hvar, Brać i Ciovo. Tyle na razie zwiedziliśmy. Myślimy co ewantualnie za rok.
Co do hvarskich plaż to nr 1 to zatoka Lucisca (nie wiem czy dobrze napisałam, za Sv. Nedilja), 2. Pokrivenik, 3. Zarace (ta na której Wy byliście) 4. Dubovica (ze względu zagęszczenie

)
Ciekawi mnie która na Pag to Twój nr 1?
Cześć

Super, że mogłem sprawić Ci przyjemność i przywołać miłe wspomnienia
Plaży Lučišća niestety nie widzieliśmy

Na zdjęciach wychodzi zjawiskowo

Może za rok się uda
Na Pagu i w Chorwacji moim numerem 1 jest plaża .....zajrzyj do spisu treść i znajdź ranking plaż w relacji... 50 plaż Pagu