Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 12.07.2018 20:04

Nie będę oceniał tego wyboru bo trudno jest ocenić Brzęczka, dla faceta to będzie grube wyzwanie.
Martwi mnie jedynie fakt jak on sobie poradzi z naszymi "gwiazdkami", bo jednak tutaj przydałby się ktoś z charyzmą, czyli osoba z dużą historią i osiągnięciami a tego niestety Brzęczek nie ma. Ale coż może zrobi zamordyzm i poustawia ich mimo wszystko, aczkolwiek wtedy mogą mu zrobić na złość i grać na odwal się aby go wywalili. Dlatego trzeba kogos z jajami, charyzmą, kto te gwiazdki jakoś zmotywuje/pociągnie do ciężkiej pracy a nie imprezowania po nocach.
Nefer
Koneser

Postnapisał(a) Nefer » 12.07.2018 20:15

Sven napisał(a):a Brzęczek ...no cóż pewnie wcale nie ma znaczenia, że następnym prezesem PZPN będzie kolega Jureczka z reprezentacji ;)

Niejaki Mareczek, czy ktoś inny :?:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 13.07.2018 07:58

Mareczek Mareczek
i wszytko zostanie w piłkarskiej rodzinie...:)
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 13.07.2018 08:32

Jeśli chodzi o wybór Brzęczka na selekcjonera kadry to wydaje mi się, że wszyscy którzy są w opozycji do decyzji Bońka nie mają racji.
Po pierwsze. Brzęczek nie został wybrany na trenera tylko na selekcjonera. Ten niuans ma kapitalne znaczenie. Same te wyrazy mówią o tym jakie zadania ma jeden i drugi. Trener ma szkolić, trenować, uczyć taktyki i techniki. Natomiast selekcjoner ma wyłuskać tych według niego najlepszych, i ich powołać. Żaden selekcjoner nie nauczy Lewego w ciągu kilku dni zgrupowania, techniki, ani Cionka szybkiego biegania. To trenerzy w klubach mają to robić. Wyszkolonego gracza powołuje selekcjoner.
Selekcjoner kadry na zgrupowaniu ma czas na tłumaczenie taktyki na zbliżający się mecz, ustalenie składu i motywację.

Ci z Was, którzy optują za zagranicznym selekcjonerem chyba zapomnieli o Beenhakkerze. Ja miałem odczucia, że on z nas drwił, że uważał Polskę za kraj gorszego sortu. Że on jako Holender jest o kilka klas społecznych wyżej niż my. Sukces był jego a porażka reszty. On sam zresztą mówił w sposób zawoalowany, że mamy średnich graczy, a ewentualne dobre wyniki będziemy zawdzięczać jemu.

Według mnie selekcjoner zagraniczny nie wiele zmieni w pracy z kadrą w porównaniu z rodakiem. Nie ma na to czasu i możliwości. Oprócz Beenhakkera nie mamy innych wzorców aby twierdzić, że byłoby inaczej.

Czy Brzęczek odniesie sukces :?: Wątpię. Nie ma on doświadczenia, a i piłkarze nie dają tej gwarancji. Nie mamy zawodników, których mogłaby ustawić na boisku moja teściowa i odniosła by sukces. Myślę, że Bońka zaskoczyła klęska na MŚ, nie był przygotowany na taki scenariusz. Myślał pewnie, że z Nawałką przedłuży kontrakt i będzie po sprawie. Klapa i LN zmusiły Bońka do podjęcia szybkiej decyzji. Padło na Brzęczka, bo innego nie było.
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 13.07.2018 10:53

Dla mnie temat burzy o selekcjonera tak naprawdę nie istnieje,wszystko wyjdzie w...praniu i tyle.Na pewno Brzęczek jako osoba jest sympatyczny i spokojny czyli silny psychicznie,poukładany.Tak można wywnioskować z wywiadów z nim,a także opowiadań o nim ze strony innych osób.Praktycznie wszędzie gdzie grał ,był wybierany na kapitana i w Barcelonie 1992 również taką funkcję pełnił
Jednak czy selekcjonersko to wypali,czy są przesłanki?...najwyżej się go wymieni przed lub po ME i znowu zabawa od początku
Może coś w tym być,że jako iż Boniek już nie może kandydować ,to wszystko zostaje w rodzinie z Koźmińskim.Nawałka był kolegą jednego,a Brzęczek drugiego,ale jak nie wyjdzie to przypuszczalny przyszły prezes PZPN powie iż to przecież wybór poprzednika ;) i z czystą kartą postawi na kolejną postać
Z Chorwackiej beczki zaś to Zdravko Mamić mimo iż skazany, chodzi sobie na mecze europucharów w Bośni gdzie przezornie zwiał :papa:

https://m.vecernji.hr/sport/mamic-ipak- ... ma-1258141
pablo74
Cromaniak
Re: Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Postnapisał(a) pablo74 » 13.07.2018 20:01

Sławek Peszko w natarciu.
"Mówiłem przed mistrzostwami, że skoro debiutowałem w 2008 roku, to 2018 byłby dobrym momentem do zakończenia kariery. Na razie jednak wstrzymuję się z tym. Poczekam na początek sezonu, zobaczę, w jakiej będę formie. No i przede wszystkim, czy nowy selekcjoner Jerzy Brzęczek będzie mnie widział w zespole - stwierdził Peszko w rozmowie z "Gazetą Wyborczą".
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 20.07.2018 08:33

Wątek Mundialu został zamknięty, więc tutaj podziekuję liczącym głosy, to całkiem sporo pracy.
Gratuluję najlepszym.

W sprawie koloru skóry chciałbym tylko przypomnieć, że kilkanście lat temu za bardziej polskiego od wielu
Polaków wielu uznawało Emmanuela Olisadebe.
Gdyby wtedy polska ekipa osiągnęła sukces solaria na osiedlach miałyby zapisy na 5 lat do przodu.
Wszyscy chcieliby być nim.

Zdziczenie sporej grupy społeczeństwa nie sprawi, że Francja będzie dla mnie dzika.

To ich duży problkem i nie sądzę, żeby było lepiej. Tutaj jednak przegrali.
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 21.07.2018 14:02

kaszubskiexpress napisał(a):Wątek Mundialu został zamknięty, więc tutaj podziekuję liczącym głosy, to całkiem sporo pracy.
...

Co prawda do organizatorów naszej zabawy nie zostałem zaliczony, ale jako liczydło podziękuję za docenienie pracy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2018 19:21

Amatorzy z Luksemburga "leją" Legię.
17 minuta 2:0
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 16.08.2018 19:23

Janusz Bajcer napisał(a):Amatorzy z Luksemburga "leją" Legię.
17 minuta 2:0

Zapalmy świeczkę i połączmy się bólu. :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 16.08.2018 19:29

Legia !!!

:mrgreen:

:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2018 19:30

Piłkarze Legii nie chcą jeździć na mecze po Europie i gościć drużyny u siebie.
Pewnie Zarząd nie chce płacić kar za wybryki kiboli na stadionach.
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 16.08.2018 19:37

Janusz Bajcer napisał(a):Piłkarze Legii nie chcą jeździć na mecze po Europie i gościć drużyny u siebie.
Pewnie Zarząd nie chce płacić kar za wybryki kiboli na stadionach.

To chyba jedyne logiczne wytłumaczenie tego blamażu:oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2018 19:40

20 minuta i Lech u siebie 0:1 w plecy.

Legia na razie bramka honorowa.

Za jakiś czas pewnie "popłynie" Jagiellonia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.08.2018 19:43

Sven napisał(a):Mareczek Mareczek
i wszytko zostanie w piłkarskiej rodzinie...:)

Nowy trener z Portugalii chyba nie wiedział w co się pakuje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone