Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ApropoDefacto
Cromaniak
Re: Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Postnapisał(a) ApropoDefacto » 12.07.2018 13:05

luk006 człowieku o czym Ty piszesz w ogóle ? Pisało się o fachowcach pokroju Bilić, Prandelli czy nawet Czerczesow, którzy udowodnili nie raz, że mają o tej robocie pojęcie, ludzi z jajami a tutaj Polscy kibice dostają w pysk jakimś Brzęczkiem. Jakie ten gośc ma zasługi, co on zrobił dla piłkarskiej Polski żeby powierzać mu tak ważną funkcję (za tak wysokie pieniądze). Śmiech na sali, Nawałka zawsze był słabym trenerem i śmieszą mnie teksty że to był fachowiec (znafcy) :lol: który tak na prawdę nawet taktyki dobrać nie potrafił ale zostawmy go już bo jego już nie ma. Podejrzewam, że niektórzy młodzi zawodnicy w kadrze nawet nie wiedzą kim jest ten gość :lol: No nic, tkwijmy dalej w tym szambie i stagnacji na własne życzenie. Jak zawsze kibicowałem Bońkowi tak nie potrafię kompletnie zrozumieć tej śmiesznej decyzji. Równie dobrze mógł jakiegoś nauczyciela wf nająć, zero różnicy by było. Ale widocznie to prawda, że kolejny kolega dostał fuchę za 100 koła miesięcznie. Już widzę jak gwiazdki słuchają wujka Kubusia i jak owy wujek pociągnie ten zespół na szczyt :lol: :lol:

I tak mam prawo krytykować decyzję PZPNu bo tak jak tysiące innych ludzi łoże na bilety, gadżety i inne formy sponsoringu tego cyrku zwanego PZPN.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 12.07.2018 13:15

Jeśli ktos nie wie kim jest Jerzy Brzęczek to proponuje zmienić dyscyplinę na szachy albo saneczkarstwo..... :roll:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 12.07.2018 13:43

ApropoDefacto napisał(a):luk006 człowieku o czym Ty piszesz w ogóle ? Pisało się o fachowcach pokroju Bilić, Prandelli czy nawet Czerczesow, którzy udowodnili nie raz, że mają o tej robocie pojęcie, ludzi z jajami a tutaj Polscy kibice dostają w pysk jakimś Brzęczkiem. Jakie ten gośc ma zasługi, co on zrobił dla piłkarskiej Polski żeby powierzać mu tak ważną funkcję (za tak wysokie pieniądze). Śmiech na sali, Nawałka zawsze był słabym trenerem i śmieszą mnie teksty że to był fachowiec (znafcy) :lol: który tak na prawdę nawet taktyki dobrać nie potrafił ale zostawmy go już bo jego już nie ma. Podejrzewam, że niektórzy młodzi zawodnicy w kadrze nawet nie wiedzą kim jest ten gość :lol: No nic, tkwijmy dalej w tym szambie i stagnacji na własne życzenie. Jak zawsze kibicowałem Bońkowi tak nie potrafię kompletnie zrozumieć tej śmiesznej decyzji. Równie dobrze mógł jakiegoś nauczyciela wf nająć, zero różnicy by było. Ale widocznie to prawda, że kolejny kolega dostał fuchę za 100 koła miesięcznie. Już widzę jak gwiazdki słuchają wujka Kubusia i jak owy wujek pociągnie ten zespół na szczyt :lol: :lol:

I tak mam prawo krytykować decyzję PZPNu bo tak jak tysiące innych ludzi łoże na bilety, gadżety i inne formy sponsoringu tego cyrku zwanego PZPN.

No właśnie o tym piszę, że po nominacji Nawałki były takie opinie jak Twoja po wyborze Brzęczka. 99,99% już za wczasu ciepie się i robi w portki dostając drgawek, że "wujek Kubusia" otrzymał posadę, nie widząc człeka na oczy. Po ME2016 grono 99,99% znacznie się zmniejszyło, choć oczywiście liczni "eksperci" wiedzieli co trzeba było zrobić, by przejść Portugalię (mógł Boruca dać na karne, Błaszczykowski mógł nie strzelać). Cóż, po przegranym meczu, każdy wie co zrobić żeby wygrać...

Nawiązując jednak do Brzęczka, Ty widzę, że też wiesz, jak to będzie wyglądać. Poza tym skoro oceniasz warsztat trenera na równi z panem od wychowania fizycznego, to nie mam pytań. Jeśli jednak kibicujesz Bońkowi, to rób to dalej, zaufaj człowiekowi a zamiast pisać farmazony, postaraj się wesprzeć kadrę choćby dopingiem na Narodowym albo na wyjeździe. Życzę i Tobie i sobe żebyś się pomylił.

A tak przy okazji możesz króciutko napisać ile ostatnio wyłożyłeś na PZPN, a tym bardziej na wynagrodzenie selekcjonera??? Nie pisz proszę bzdur tylko, że to idzie z Twoich podatków etc. Żebyś się za dużo nie nagimnastykował to specjalnie dla Ciebie przedstawiam Ci skąd pochodzą wpływy PZPN:
"(...) Największą pozycję po stronie wpływów stanowią umowy sponsorskie i dotacje z UEFA - blisko 45 mln złotych. Z tego około 20 mln to wpłaty od firmy Sportfive za transmisje telewizyjne meczów. Umowa firmy z PZPN obowiązuje do 2020 roku.

Prawie 9 mln ma w tym roku przynieść sprzedaż biletów na mecze reprezentacji Polski. Półtora miliona to opłaty klubów z tytułu transferów krajowych i zagranicznych. Dwa razy tyle stowarzyszenie zbierze z rocznych składek członków oraz od klubów na utrzymanie sędziów, delegatów i obserwatorów.

Niewiele ponad 3 mln złotych to dotacje z Ministerstwa Sportu i Turystyki. Te pieniądze są przekazywane na dofinansowanie Uczniowskich Klubów Sportowych i piłkarskich szkółek.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2018 13:48

Potrafi ktoś podać kraj gdzie selekcjonera/trenera kadry wybierają kibice lub anonimowi internauci zalogowani w sieci.
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 12.07.2018 13:58

ApropoDefacto
Cromaniak

Postnapisał(a) ApropoDefacto » 12.07.2018 14:20

luk006 napisał(a):
ApropoDefacto napisał(a):luk006 człowieku o czym Ty piszesz w ogóle ? Pisało się o fachowcach pokroju Bilić, Prandelli czy nawet Czerczesow, którzy udowodnili nie raz, że mają o tej robocie pojęcie, ludzi z jajami a tutaj Polscy kibice dostają w pysk jakimś Brzęczkiem. Jakie ten gośc ma zasługi, co on zrobił dla piłkarskiej Polski żeby powierzać mu tak ważną funkcję (za tak wysokie pieniądze). Śmiech na sali, Nawałka zawsze był słabym trenerem i śmieszą mnie teksty że to był fachowiec (znafcy) :lol: który tak na prawdę nawet taktyki dobrać nie potrafił ale zostawmy go już bo jego już nie ma. Podejrzewam, że niektórzy młodzi zawodnicy w kadrze nawet nie wiedzą kim jest ten gość :lol: No nic, tkwijmy dalej w tym szambie i stagnacji na własne życzenie. Jak zawsze kibicowałem Bońkowi tak nie potrafię kompletnie zrozumieć tej śmiesznej decyzji. Równie dobrze mógł jakiegoś nauczyciela wf nająć, zero różnicy by było. Ale widocznie to prawda, że kolejny kolega dostał fuchę za 100 koła miesięcznie. Już widzę jak gwiazdki słuchają wujka Kubusia i jak owy wujek pociągnie ten zespół na szczyt :lol: :lol:

No właśnie o tym piszę, że po nominacji Nawałki były takie opinie jak Twoja po wyborze Brzęczka. 99,99% już za wczasu ciepie się i robi w portki dostając drgawek, że "wujek Kubusia" otrzymał posadę, nie widząc człeka na oczy. Po ME2016 grono 99,99% znacznie się zmniejszyło, choć oczywiście liczni "eksperci" wiedzieli co trzeba było zrobić, by przejść Portugalię (mógł Boruca dać na karne, Błaszczykowski mógł nie strzelać). Cóż, po przegranym meczu, każdy wie co zrobić żeby wygrać...

Nawiązując jednak do Brzęczka, Ty widzę, że też wiesz, jak to będzie wyglądać. Poza tym skoro oceniasz warsztat trenera na równi z panem od wychowania fizycznego, to nie mam pytań. Jeśli jednak kibicujesz Bońkowi, to rób to dalej, zaufaj człowiekowi a zamiast pisać farmazony, postaraj się wesprzeć kadrę choćby dopingiem na Narodowym albo na wyjeździe. Życzę i Tobie i sobe żebyś się pomylił.

A tak przy okazji możesz króciutko napisać ile ostatnio wyłożyłeś na PZPN, a tym bardziej na wynagrodzenie selekcjonera??? Nie pisz proszę bzdur tylko, że to idzie z Twoich podatków etc. Żebyś się za dużo nie nagimnastykował to specjalnie dla Ciebie przedstawiam Ci skąd pochodzą wpływy PZPN:
"(...) Największą pozycję po stronie wpływów stanowią umowy sponsorskie i dotacje z UEFA - blisko 45 mln złotych. Z tego około 20 mln to wpłaty od firmy Sportfive za transmisje telewizyjne meczów. Umowa firmy z PZPN obowiązuje do 2020 roku.

Prawie 9 mln ma w tym roku przynieść sprzedaż biletów na mecze reprezentacji Polski. Półtora miliona to opłaty klubów z tytułu transferów krajowych i zagranicznych. Dwa razy tyle stowarzyszenie zbierze z rocznych składek członków oraz od klubów na utrzymanie sędziów, delegatów i obserwatorów.

Niewiele ponad 3 mln złotych to dotacje z Ministerstwa Sportu i Turystyki. Te pieniądze są przekazywane na dofinansowanie Uczniowskich Klubów Sportowych i piłkarskich szkółek.

Wszystko pięknie ładnie, skoro już tak posiłujesz się wyszukiwarką google to może znajdziesz tam jakieś info co ten Brzęczek osiągnął, żeby zasłużyć na rolę trenera kadry ? kiedyś to był niewątpliwie zaszczyt i marzenie każdego selekcjonera a teraz powierza się to u nas byle komu :D Żadnych zasług ot tak :wink: A co do moich pieniędzy to chyba to na co i ile ich wydaje to nie jest Twoja sprawa :) kibic wydający 10 tysięcy miesięcznie jest lepszy i ważniejszy od tego co rzuci dyszkę ? :wink: jeżeli nie to co Cię to interesuje ile przeznaczyłem kasy na to ?

Janusz Bajcer napisał(a):Potrafi ktoś podać kraj gdzie selekcjonera/trenera kadry wybierają kibice lub anonimowi internauci zalogowani w sieci.

A to skoro nie można go wybrać tzn. że nie można wyrazić własnej opinii na ten temat ? :wink: To będzie większa katastrofa niż Mistrzostwa w Rosji, wspomnicie moje słowa :lol: ale... obym się mylił :wink:

Ps. Panie Januszu, jednak Argentyna jest chyba takim krajem, boski leo tam namaszcza selekcjonerów podobno :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 12.07.2018 15:17

Sven napisał(a):luk006 przecież to zabawne trener :
- któremu wszedł na głowę Furman
- który jest wujkiem gracza lekko mówiąc nie przepadającego na "liderem" kadry
- którego największy sukces trenerski to 5 miejsce w naszej mocarnej eklapie

został selekcjonerem kadry

Chodzi o tego zabawnego trenera, o którego biliście się z takim animuszem parę tygodni temu ? :roll:

Kogo niby Boniek miał wybrać (jeśli to w ogóle prawda z tym Brzęczkiem) ?
Był Probierz ale on jest konfliktowy. I Brzęczek. Może jeszcze Skorża.

Żadne szanujące się Państwo nie bierze obcokrajowca na trenera kadry piłkarzy.

O ile sobie przypominam Nawałka też nie wzbudzał entuzjazmu.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 12.07.2018 15:46

Kiepura nie my się biliśmy tylko prezes miał swoją wizję :)
tak o tego zabawnego trenera chodzi :)

gdybyśmy mieli piłkarzy a nie "kopaczy" to wtedy zgoda niech będzie nasz...

tutaj potrzeba kogoś bez układu w bagienku PZPN i tyle

a Brzęczek ...no cóż pewnie wcale nie ma znaczenia, że następnym prezesem PZPN będzie kolega Jureczka z reprezentacji ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2018 15:59

ApropoDefakto - masz prawo do wyrażenia opinii i krytyki.
A Prezes Boniek i Zarząd PZPN ma prawo do wyboru selekcjonera bez Twojej zgody.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 12.07.2018 16:28

Najlepsze ze kolejny z przeszłością Górnika Zabrze :oczko_usmiech:
VONPLES
Cromaniak

Postnapisał(a) VONPLES » 12.07.2018 16:39

Bardzo szanuję Pana Prezesa Bońka, ale myślę, że na siłę chce znaleźć gorszego Trenera Reprezentacji od Siebie...z Adamem Nawałką się nie udało....czas na J. Brzęczka.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 12.07.2018 17:31

VONPLES napisał(a):Bardzo szanuję Pana Prezesa Bońka, ale myślę, że na siłę chce znaleźć gorszego Trenera Reprezentacji od Siebie...z Adamem Nawałką się nie udało....czas na J. Brzęczka.

A teraz uargumentuj jaki miałby w tym interes???
VONPLES
Cromaniak

Postnapisał(a) VONPLES » 12.07.2018 17:52

luk006 napisał(a):
VONPLES napisał(a):Bardzo szanuję Pana Prezesa Bońka, ale myślę, że na siłę chce znaleźć gorszego Trenera Reprezentacji od Siebie...z Adamem Nawałką się nie udało....czas na J. Brzęczka.

...żaden......ale, mogę mieć swoją subiektywną interpretacje...(a co do słowa "Uargumentuj"...wystarczyło napisać..na podstawie jakich argumentów...a nie wprowadzać jakiegoś "słowotwórczego" wynalazku...pn. "uargumentuj".....jak zwykle... pozdrawiam .....aktualnego Mistrza w typowaniu Mundialu 2018
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 12.07.2018 19:14

Sven napisał(a):tutaj potrzeba kogoś bez układu w bagienku PZPN i tyle

a Brzęczek ...no cóż pewnie wcale nie ma znaczenia, że następnym prezesem PZPN będzie kolega Jureczka z reprezentacji ;)

Pełna zgoda. Wiele razy tu pisałem, że rudy konserwuje bagienko.

Probierz by zamieszał i dlatego nie został trenerem repry.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Postnapisał(a) luk006 » 12.07.2018 20:00

VONPLES napisał(a):
luk006 napisał(a):

...żaden......ale, mogę mieć swoją subiektywną interpretacje...(a co do słowa "Uargumentuj"...wystarczyło napisać..na podstawie jakich argumentów...a nie wprowadzać jakiegoś "słowotwórczego" wynalazku...pn. "uargumentuj".....jak zwykle... pozdrawiam .....aktualnego Mistrza w typowaniu Mundialu 2018

Za trudne, czy co :-) ? Pewnie nie ja pierwszy i nie ostatni użyłem tego słowa. Nie wiem jedynie, co Twój przytyk wnosi odnośnie dyskusji o Brzęczku??? Równie dobrze mogę napisać, że nie mogąc uargumentować swojej tezy, trzeba się do czegoś przyczepić. Jak zwykle... Również pozdrawiam :-).

Ja ze swojej strony kończę dyskusję o nowym selekcjonerze. Z argumentami ApropoDefacto, który z własnej kieszeni łoży na selekcjonerów, Svena który chyba pomylił trenera Kaczmarka z Brzęczkiem, czy Twoimi Vonpless trudno rozmawiać. Nie twierdze, że Brzęczek to selekcjoner z moich marzeń, jednak zawsze mnie będzie wkurzało marudzenie, dołowanie, snucie teorii spiskowych czy przekreślanie kogoś nie dając mu szansy rozpoczęcia pracy. Mam do Zibiego pełne zaufanie. Uważam, że po epoce komuchów, Dziurowicza, Listka, Laty to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Budził kontrowersje jako zawodnik i budzi jako prezes. Życzę sobie i Wam, żebyśmy byli dumni z reprezentacji. W każdym razie jestem jak zwykle całym serduchem za kadrą i życzę im jak najlepiej. Zawsze i wszędzie, bez względu na wynik. I na koniec, jak to mawia młodzież - "bez spiny". Pozdrawiam :-).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone