I tak mam prawo krytykować decyzję PZPNu bo tak jak tysiące innych ludzi łoże na bilety, gadżety i inne formy sponsoringu tego cyrku zwanego PZPN.
.png)
.png)
.png)
ApropoDefacto napisał(a):luk006 człowieku o czym Ty piszesz w ogóle ? Pisało się o fachowcach pokroju Bilić, Prandelli czy nawet Czerczesow, którzy udowodnili nie raz, że mają o tej robocie pojęcie, ludzi z jajami a tutaj Polscy kibice dostają w pysk jakimś Brzęczkiem. Jakie ten gośc ma zasługi, co on zrobił dla piłkarskiej Polski żeby powierzać mu tak ważną funkcję (za tak wysokie pieniądze). Śmiech na sali, Nawałka zawsze był słabym trenerem i śmieszą mnie teksty że to był fachowiec (znafcy)który tak na prawdę nawet taktyki dobrać nie potrafił ale zostawmy go już bo jego już nie ma. Podejrzewam, że niektórzy młodzi zawodnicy w kadrze nawet nie wiedzą kim jest ten gość
No nic, tkwijmy dalej w tym szambie i stagnacji na własne życzenie. Jak zawsze kibicowałem Bońkowi tak nie potrafię kompletnie zrozumieć tej śmiesznej decyzji. Równie dobrze mógł jakiegoś nauczyciela wf nająć, zero różnicy by było. Ale widocznie to prawda, że kolejny kolega dostał fuchę za 100 koła miesięcznie. Już widzę jak gwiazdki słuchają wujka Kubusia i jak owy wujek pociągnie ten zespół na szczyt
![]()
![]()
I tak mam prawo krytykować decyzję PZPNu bo tak jak tysiące innych ludzi łoże na bilety, gadżety i inne formy sponsoringu tego cyrku zwanego PZPN.
.png)
.png)
luk006 napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):luk006 człowieku o czym Ty piszesz w ogóle ? Pisało się o fachowcach pokroju Bilić, Prandelli czy nawet Czerczesow, którzy udowodnili nie raz, że mają o tej robocie pojęcie, ludzi z jajami a tutaj Polscy kibice dostają w pysk jakimś Brzęczkiem. Jakie ten gośc ma zasługi, co on zrobił dla piłkarskiej Polski żeby powierzać mu tak ważną funkcję (za tak wysokie pieniądze). Śmiech na sali, Nawałka zawsze był słabym trenerem i śmieszą mnie teksty że to był fachowiec (znafcy)który tak na prawdę nawet taktyki dobrać nie potrafił ale zostawmy go już bo jego już nie ma. Podejrzewam, że niektórzy młodzi zawodnicy w kadrze nawet nie wiedzą kim jest ten gość
No nic, tkwijmy dalej w tym szambie i stagnacji na własne życzenie. Jak zawsze kibicowałem Bońkowi tak nie potrafię kompletnie zrozumieć tej śmiesznej decyzji. Równie dobrze mógł jakiegoś nauczyciela wf nająć, zero różnicy by było. Ale widocznie to prawda, że kolejny kolega dostał fuchę za 100 koła miesięcznie. Już widzę jak gwiazdki słuchają wujka Kubusia i jak owy wujek pociągnie ten zespół na szczyt
![]()
![]()
No właśnie o tym piszę, że po nominacji Nawałki były takie opinie jak Twoja po wyborze Brzęczka. 99,99% już za wczasu ciepie się i robi w portki dostając drgawek, że "wujek Kubusia" otrzymał posadę, nie widząc człeka na oczy. Po ME2016 grono 99,99% znacznie się zmniejszyło, choć oczywiście liczni "eksperci" wiedzieli co trzeba było zrobić, by przejść Portugalię (mógł Boruca dać na karne, Błaszczykowski mógł nie strzelać). Cóż, po przegranym meczu, każdy wie co zrobić żeby wygrać...
Nawiązując jednak do Brzęczka, Ty widzę, że też wiesz, jak to będzie wyglądać. Poza tym skoro oceniasz warsztat trenera na równi z panem od wychowania fizycznego, to nie mam pytań. Jeśli jednak kibicujesz Bońkowi, to rób to dalej, zaufaj człowiekowi a zamiast pisać farmazony, postaraj się wesprzeć kadrę choćby dopingiem na Narodowym albo na wyjeździe. Życzę i Tobie i sobe żebyś się pomylił.
A tak przy okazji możesz króciutko napisać ile ostatnio wyłożyłeś na PZPN, a tym bardziej na wynagrodzenie selekcjonera??? Nie pisz proszę bzdur tylko, że to idzie z Twoich podatków etc. Żebyś się za dużo nie nagimnastykował to specjalnie dla Ciebie przedstawiam Ci skąd pochodzą wpływy PZPN:
"(...) Największą pozycję po stronie wpływów stanowią umowy sponsorskie i dotacje z UEFA - blisko 45 mln złotych. Z tego około 20 mln to wpłaty od firmy Sportfive za transmisje telewizyjne meczów. Umowa firmy z PZPN obowiązuje do 2020 roku.
Prawie 9 mln ma w tym roku przynieść sprzedaż biletów na mecze reprezentacji Polski. Półtora miliona to opłaty klubów z tytułu transferów krajowych i zagranicznych. Dwa razy tyle stowarzyszenie zbierze z rocznych składek członków oraz od klubów na utrzymanie sędziów, delegatów i obserwatorów.
Niewiele ponad 3 mln złotych to dotacje z Ministerstwa Sportu i Turystyki. Te pieniądze są przekazywane na dofinansowanie Uczniowskich Klubów Sportowych i piłkarskich szkółek.
Janusz Bajcer napisał(a):Potrafi ktoś podać kraj gdzie selekcjonera/trenera kadry wybierają kibice lub anonimowi internauci zalogowani w sieci.
.png)
Sven napisał(a):luk006 przecież to zabawne trener :
- któremu wszedł na głowę Furman
- który jest wujkiem gracza lekko mówiąc nie przepadającego na "liderem" kadry
- którego największy sukces trenerski to 5 miejsce w naszej mocarnej eklapie
został selekcjonerem kadry
.png)
.png)
.png)
luk006 napisał(a):VONPLES napisał(a):Bardzo szanuję Pana Prezesa Bońka, ale myślę, że na siłę chce znaleźć gorszego Trenera Reprezentacji od Siebie...z Adamem Nawałką się nie udało....czas na J. Brzęczka.
A teraz uargumentuj jaki miałby w tym interes???
.png)
Sven napisał(a):tutaj potrzeba kogoś bez układu w bagienku PZPN i tyle
a Brzęczek ...no cóż pewnie wcale nie ma znaczenia, że następnym prezesem PZPN będzie kolega Jureczka z reprezentacji
.png)
VONPLES napisał(a):luk006 napisał(a):VONPLES napisał(a):Bardzo szanuję Pana Prezesa Bońka, ale myślę, że na siłę chce znaleźć gorszego Trenera Reprezentacji od Siebie...z Adamem Nawałką się nie udało....czas na J. Brzęczka.
A teraz uargumentuj jaki miałby w tym interes???
...żaden......ale, mogę mieć swoją subiektywną interpretacje...(a co do słowa "Uargumentuj"...wystarczyło napisać..na podstawie jakich argumentów...a nie wprowadzać jakiegoś "słowotwórczego" wynalazku...pn. "uargumentuj".....jak zwykle... pozdrawiam .....aktualnego Mistrza w typowaniu Mundialu 2018