Re: Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja
napisał(a) luk006 » 12.07.2018 12:26
ApropoDefacto napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Jerzy Brzęczek nowym selekcjonerem.....

Dramat....to już trzeba było Nawałkę zostawić

W PZPN sobie chyba jaja robią

i my mamy się liczyć w Europie i na Świecie z jakimiś parodystami na ławkach trenerskich

Krew się we mnie gotuję jak czytam takie komentarze... Wybór selekcjonera kadry narodowej, to nie wybory prezydenckie, gdzie każdy może oddać swój głos i wolą narodu selekcjonerem zostanie osoba z największym poparciem.
Ale tak na prędce, wygooglałem komentarze podobnych "szpeców" po ogłoszeniu nominacji Adama Nawałki:
http://www.sport.pl/pilka/1,65037,14847 ... 9#opinionshttp://sport.dziennik.pl/pilka-nozna/ar ... olski.htmlI teraz zabawa - znajdź jeden pozytywny komentarz. No raczej trudno...
Więc do rzeczy. Tak się u nas w kraju fajnie dzieje, że przy ogłoszeniu selekcjonera (choć nie tylko) na dzień dobry należy opluć i wyśmiać. Naturalnie jak człowiekowi nie pójdzie (Fornalik), to należy być z siebie dumnym, że przecież znamy się na piłce lepiej od Bońka i Nawałki, a Strejlau, Probierz, Skorża, Magiera i jeszcze wielu innych, to mógłby się od nas uczyć trenerskiego rzemiosła. Przecież od razu mówiliśmy, że nic z tego dobrego nie będzie. Druga opcja to sukces kadry (Nawałka). Wówczas naturalnie, osiągnięcie selekcjonera to zwykły fuks, bo cieniasowi podpasowali rywale, ewentualnie chwila zachwytu - bo przecież w głębi serca zawsze wierzyłem i kibicowałem selekcjonerowi i kadrze, a krytykowali inni...
Także tak źle i tak niedobrze. Najlepiej więc, żeby trenerem został Coperfield. Czarymary i w finale gralibyśmy w niedzielę z Chorwacją...
Reasumując... Dajże mu "znafco" jeden z drugim jakąś szansę! Człowiek nie poprowadził jeszcze kadry w żadnym meczu ale już obśmiewanie i szydera rozpoczęte. Pogrzeb proszę w necie - jeśli oczywiście znajdziesz czas pomiędzy byciem złośliwym, a wypisywaniem eksperckich komentarzy - jakim zespołem była Wisła Płock lub Raków przed, w trakcie i po kadencji P.Brzęczka. Z mojej strony to raczej wszystko w temacie nowego selekcjonera. Ja z całego serca życzę mu sukcesów i czas pokaże czy to była słuszna decyzja. Patrząc na kluby, w których człowiek pracował na naszym podwórku, śmiem twierdzić, że to człowiek, który "ma papiery"...
Dziękuję za uwagę - komentował Dariusz Szpakowski

.
Ostatnio edytowano 12.07.2018 12:40 przez
luk006, łącznie edytowano 1 raz