napisał(a) Użytkownik usunięty » 25.01.2019 09:52
W mojej opinii lepiej byłoby aby pozostał w Genoi. Tam miał już status a w pogrążonym w chaosie i bałaganie finansowo-organizacyjnym może być ciężko. Bacca, Kalinić, A. Silva oraz Higuain to uznane nazwiska ale w tym syfie zaginęli po czym kiedy tylko uciekli z Milanu okazywało się, że jednak grać potrafią. Wyjątkiem jest Higuain, który co dopiero zwiał ale przypuszczam, że w Chelsea pod okiem ojca Sarriego będzie strzelał jak na zawołanie. Chciałbym się mylić bo lubię tego chłopaka i go cenię. I proszę Was - nie porównujcie go do Milika bo to obraza dla Piątka. Milik to ogórek, który akurat ma lepszy okres ale on ponad przeciętność nigdy się nie wybije, Piątek ma szansę i mam nadzieję, że Milan go nie zahamuje. Genoa to było idealne miejsce na niego, solidny klub z dobrym prezesem, stabilny finansowo, który wie jak promować zawodników...na transfer do dużego klubu przyszedłby czas, klubu zdecydowanie lepszym niż Milan, który nie wie jak wybrnąć z szamba ale miejmy nadzieje, że duet Maldini - Leonardo podoła temu zadaniu.
anakin napisał(a):No tu trochę Piątkowi współczuję, bo nie wygra rywalizacji z Lewandowskim na pewno, a i z Milikiem będzie miał ciężko.
Ciekaw jestem jednak co Brzęczek wymyśli i jaką rolę będzie w tej reprezentacji odgrywał nowy zawodnik Milanu.
Tak na dobrą sprawę to Milik nie powinien być żadną konkurencją dla Piątka. Akurat oglądam regularnie Serie A bo to moja ulubiona liga i uwierz - to, że do mediów dojdzie info, że Milik strzelił to cząstkowa informacja bo nikt nie napisze tego, że wcześniej spartolił pięć patelni. Milik w Napoli jest ostatnim wyborem jeżeli chodzi o napastników i gdyby nie problemy innych to prawdopodobnie nie wstałby z ławki.