Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 16.05.2016 08:52

Sezon bardzo udany :)

jakiś zakładzik na przyszły sezon ? ;)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 16.05.2016 09:08

Tak, ale tylko punkty obecnego mistrza dzielimy na 2. ;)

Gratulacje! Na stulecie godnie wyszło.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 16.05.2016 11:54

dario7 napisał(a):Ja, też pozdrawiam wszystkich kibiców (nie mylić z kibolstwem)

Niech wygra drużyna, która będzie najlepsza, i nie przyniesie wstydu naszej kopanej.

... to pisałem 14.02.16
Chyba w przekroju całego sezonu można powiedziecieć, że wygrała ta NAJLEPSZA (skuteczność i obrona).
Bardzo mi zaimponował Piast. Chyba bardzo mało osób sie spodziewało, że będą walczyć jak lwy do końca sezonu i że nie będą tylko "rycerzami" jesieni.
Bardzo się cieszę, że naszą kopaną będą reprezentować zespoły naprawdę te, które są najlepsze w tej chwili. Bardzo mi się podobała gra całej czołówki ligi, a w drugiej części sezonu, także Lechii.
Bardzo cieszę się z wyniku Cracovii.
Mało mnie dotyczą drużyny z Poznania i Krakowa, ale myślę, że dopóki będą tam rządzić kibole i prezes który za wszelką cenę chce się odkuć to ....
Gratulacje dla wszystkich, oczywiście szczególnie tych na pudle.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 16.05.2016 12:33

alechandro napisał(a):
Najbardziej nie lubię Legii i Śląska..uważam, że te drużyny potrzebne są w Ekstraklasie...

... dziękuję w imieniu tych drużyn. Cieszę się, że widzisz potrzebę ich istnienia ... :lol: :lol: :lol:
Tuti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tuti » 16.05.2016 20:50

alechandro napisał(a):Ogólnie to nic nie mam do Zabrza ale...no nie lubię ich, po prostu :wink:

Jak można nie lubieć bo nie i życzyć im źle, trochę dziwne. Ja z racji tego że jestem kibicem Ruchu też ich nie lubię jak zresztą i Zagłębia ale nie lubić to jedno a mieć szacunek to drugie, i uważam że miejsce takich firm jak Górnik, Cracovia czy nawet Zagłębie jest w ekstraklasie, a nie sztucznych tworów i chwilowych kaprysów milionerów jak Nieciecza czy Podbeskidzie, lub jak kiedyś Amika.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.05.2016 20:53

Ja się obawiam żeby Górnik nie skończył jak Widzew czy ŁKS... :?
Bo aż żal patrzeć gdzie te kluby są na dzień dzisiejszy....... :cry:
Zwłaszcza Widzew....
Tuti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tuti » 16.05.2016 21:00

To prawda ale Widzew idzie ku lepszemu, to tylko wina ludzi którzy nie umieją się dogadać. Nie rozumie po co w Łodzi dwa duże stadiony dla biednych klubów. Wielkie firmy jak Inter i Milan czy Lazio i Roma, i wiele innych mogą grać na wspólnych stadionach a miłością do siebie też nie pałają. U nas ....się nie da :(
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.05.2016 21:17

To stare zaszłości, których niestety nie wyeliminujesz.
Od zawsze kibicowałem Widzewowi i mam nadzieję, że wróci wkrótce tam gdzie jego miejsce.
I znów będzie lał Legię przy Łazienkowskiej.. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2016 23:38

dario7 napisał(a):... dziękuję w imieniu tych drużyn. Cieszę się, że widzisz potrzebę ich istnienia ... :lol: :lol: :lol:

Do usług choć Twoje podziękowania mam w głębokim poważaniu, tak delikatnie ujmując... :D :lol: :lol: :lol:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 17.05.2016 08:47

razpol napisał(a):
Gratulacje! Na stulecie godnie wyszło.

Szacunek za ten wpis, tylko Ty potrawiłeś się zachować jak prawdziwy kibic.

Jestem pewny, że gdyby L nie zdobyła MP to klawiatury większości by się grzały od kpiących wpisów. A tak nuda panie, nuda :lol:
Chyba boli ta podwójna korona ... i ma boleć, przynajmniej jeszcze dwa miechy.

... ten co wpisał się powyżej pokazał ostatnimi swoimi wpisami swoje KIBOLSKIE oblicze :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2016 09:38

Ten co wpisał się ostatni, z kibolami nie ma nic wspólnego... ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 17.05.2016 18:16

Spóźnione (z przyczyn obiektywnych) gratulacje dla Legii i pucharowców.
Awansem dla awansujących (Arka i ktoś drugi, choć w zasadzie to prawie już rozstrzygnięte kto zacz).

dario7 napisał(a):Chyba w przekroju całego sezonu można powiedziecieć, że wygrała ta NAJLEPSZA (skuteczność i obrona).

Jak to dobrze, że tu pisuje Sven, bo gotów bym pomyśleć, że wszyscy w Warszawie to tacy skromnisie jak nie przymierzając prezes (L) :lol:

dario7 napisał(a):Mało mnie dotyczą drużyny z Poznania i Krakowa, ale myślę, że dopóki będą tam rządzić kibole i prezes który za wszelką cenę chce się odkuć to ...

Ja Cię proszę dario, ty pierś po ordery wystawiaj (ruch prawdziwych kibiców w Warszawie bez Ciebie by zginął) i należne gratulacje za mistrzostwo zbieraj, ale o rzeczach na których się nie znasz się nie wypowiadaj. :D

dario7 napisał(a):Szacunek za ten wpis, tylko Ty potrawiłeś się zachować jak prawdziwy kibic.

Przypomnij nam dario drogi jak w zeszłym roku składałeś gratulacje Lechowi :papa:

alechandro napisał(a):do dnia dzisiejszego chyba nie zostali rozliczeni za przeszłość...

Ale za którą ?

Tą z 1910 roku, czy może 1927 roku a może 1930 ?

alechandro napisał(a):Zagłębie poniosło najgorsze konsekwencje

Jeśli ktoś w tym kraju poniósł rzeczywiste konsekwencje korupcji to Wisła za pamiętny mecz z Legią. Poniosła je z własnej woli w celu oczyszczenia klubu, w czasach w których korupcja nie uważana była za przestępstwo. Masowe dyskwalifikacje drużyny, spadek i utrata sponsora. Gdy pięć lat później przejmował klub Cupiał, nie było nawet ciepłej wody w szatniach.

I tak na marginesie nie znam żadnego kibica Wisły, który uważałby, że mecz nie został sprzedany.
Poszperaj na forach tego drugiego klubu, dowiesz się nie od jednego, że tytuł im się należał i wszystko było OK.

Owszem Zagłębie zostało zdegradowane zewnętrznym wyrokiem, ale jeszcze wcześniej zdążyło sobie kupić tytuł 2006 roku.
Tak wiem, nie zostało to udowodnione, więc możesz potraktować to jako moją prywatną opinie kibola.
Pamiętam z perspektywy trybun mecz Wisła Zagłębie w Krakowie w tamtym czasie i wyczyny sędziego Małka.
Od 1977 roku obejrzałem setki meczów na stadionie i tak jawnie drukowanego meczu w życiu nie widziałem.
Sędzia Jarzębak i jego ślepota to pikuś w porównaniu do tamtych wyczynów Małka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2016 19:01

Masz rację z tym, że ja w ogóle nie podważam winy Zagłębia bo choć nie została ona udowodniona to jednak wina była bezdyskusyjna...co do Cracovii to mam na myśli właśnie 2006 rok z powodu którego Piszczek i Chałbiński muszą się wybulić na rzecz Zagłębia zgodnie z prawomocnym wyrokiem Sądu...no i tutaj mamy sytuację, że Zagłębie zostało ukarane ale Cracovia już nie...jeżeli się mylę to popraw mnie bo aż tak bardzo nie interesuję się polską kopaną, na pewno nie w takim stopniu co Ty..
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 17.05.2016 19:17

alechandro napisał(a):no i tutaj mamy sytuację, że Zagłębie zostało ukarane ale Cracovia już nie...jeżeli się mylę to popraw mnie bo aż tak bardzo nie interesuję się polską kopaną, na pewno nie w takim stopniu co Ty..

Tak, i w tym kontekście pretensje kibiców Zagłębia są uzasadnione, bo jeden klub został dotkliwie ukarany (tj. Zagłębie degradacją) a drugi nie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2016 20:52

To jest powód dlaczego nie trawię Cracovii mimo, że w sumie kiedyś ją lubiłem...ale pasy mają się świetnie i niczym nie muszą się przejmować....jeżeli przyjrzeć się całej sprawie to po ostatnim bagienku tylko oni w całości wyszli bez szwanku...wszystko co najgorsze przypisano Zagłębiu a przecież oni porozwiązywali kontrakty z tymi, którzy byli zamieszani w proceder korupcyjny, wszystko po to aby w pełni się oczyścić. Cały paradoks polega na tym, że zawodnicy, którzy polecieli z jednego zespołu za korupcję trafili do innego, który w tę korupcję też był zamieszany...jak mówiłem - wszystko to wyszło na dobre lubinianom ale niesmak i poczucie niesprawiedliwości pozostały...

To wszystko spowodowało u mnie niechęć do polskiej piłki i z kibica, który regularnie bywał na stadionie w Lubinie ( karnet był u mnie obowiązkowy ) stałem się tym, który na meczu nie pojawił się przez kilka lat i dopiero zaczął ponownie go odwiedzać w minionym właśnie sezonie...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone