Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 18.05.2016 15:05

Kiepura,

myślę, że już poznałeś moją skromność :wink: i wiesz, że nie chodzi mi o ordery na moją zwiotczałą pierś. To nie ja ten tytuł wywalczyłem. Przeceniasz także moje zaangażowanie w ruch prawdziwych kibiców (jeśli takowy w ogóle istnieje) :lol:

Jeśli chodzi o to na czym się ponoć nie znam, to powiem, że nie trzeba się znać na bandytyźmie, chuligance, czy korupcji, w szeroko rozumianym stadionie, aby mieć prawo coś powiedzieć. Nie trzeba być fachowcem, aby widzieć, nawet z perspektywy Warszawy, że prezes jeden czy drugi, ma problemy finansowe, co się przekłada na stan klubu.

Powiem szczerze, że nie pamiętam zakończenia poprzedniego sezonu. Nie wiem także czy gratulowałem MP Lechowi. Przyczyna była prozaiczna. Do połowy lipca 2015 byłem wdzięcznym pensjonariuszem szpitala w Aninie. A tam wiadomo, raz jest lepiej raz gorzej z samopoczuciem. To tylko dla Twojej wiadomości.

Sprawa ostatnia to tzw. korupcja 1993. Ty sugerujesz, że tylko Wisła poniosła konsekwencje tego procederu. Nie prawda. Wszystkie cztery drużyny dostały karne punkty. A Legia starciła tytuł na rzecz Lecha który przy zielonym stoliku zdobył MP. Ani PZPN, ani prokuratura nie znalazla żadnych dowodów na korupcję. Żaden z zawodników tych czterech drużyn nie przyznał sie. Ja nie jestem naiwny, ale fakty są takie. A może Lech także miał coś za pazurami? A tytuł ma. Sprawiedliwość?
Jeśli to prawda, że te mecze były sprzedane to Wisła wzięła kasę i należała sie kara. Proste. Tak czy nie? Nie udawaj skrzywdzonego i okradzionego dyskwalifikacją. To Wasz prezes wywołał korupcję w swoich ... szeregach. Nie śmieszne?
Nie wiem o jakim oczyszczeniu mówisz. Chcesz powiedzieć, że sami z własnej woli opuściliscie I ligę :?: :wink:
Jeśli tak, to starszny, niezasłużony heroizm miał miejsce pod Wawelem.

Ostatnia sprawa. Dam Ci do myślenia. Legia w następnym sezonie zdobyła POTRÓJNĄ koronę. Wisła natomiast spadła do II ligi. Może to i przypadek? A może rzeczywiście mieli pakę i pojechali z Wisłą 0:6?

Cała Polska widziała, jak to się mówi. Ja także, ale ......
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.05.2016 18:26

dario7 napisał(a):Sprawa ostatnia to tzw. korupcja 1993. Ty sugerujesz, że tylko Wisła poniosła konsekwencje tego procederu. Nie prawda. Wszystkie cztery drużyny dostały karne punkty. A Legia starciła tytuł na rzecz Lecha który przy zielonym stoliku zdobył MP.

Drogi dario,

nie ponieśliście żadnych znaczących konsekwencji. Kara pieniężna + 3 punkty.
Nie straciliście żadnego tytułu, bo go nie zdobyliście uczciwie.
To tak jakby złodzieja co ukradł rower ukarać odebraniem tego roweru i puścić wolno.
I powiedzieć, że został ukarany. Absurd.
Odebranie Wam tytułu to zwykły elementarny przejaw sprawiedliwości.

W tamtym sezonie nikt nie powinien otrzymać tytułu.

dario7 napisał(a):Jeśli to prawda, że te mecze były sprzedane to Wisła wzięła kasę i należała sie kara. Proste. Tak czy nie? Nie udawaj skrzywdzonego i okradzionego dyskwalifikacją. To Wasz prezes wywołał korupcję w swoich ... szeregach. Nie śmieszne?
Nie wiem o jakim oczyszczeniu mówisz. Chcesz powiedzieć, że sami z własnej woli opuściliscie I ligę :?: :wink:
Jeśli tak, to starszny, niezasłużony heroizm miał miejsce pod Wawelem.

Ostatnia sprawa. Dam Ci do myślenia. Legia w następnym sezonie zdobyła POTRÓJNĄ koronę. Wisła natomiast spadła do II ligi. Może to i przypadek? A może rzeczywiście mieli pakę i pojechali z Wisłą 0:6?

8O

Gdybym nie wiedział, że nie masz bladego pojęcia o czym piszesz to bym pomyślał, że jesteś bezczelny. :D

Wisła sama z własnej woli, bez nacisku z zewnątrz, wyrzuciła ze swojej drużyny praktycznie wszystkich najlepszych zawodników, którzy grali w tym meczu. Dlatego spadła z ligi.

Maciej Szczęsny, w 1993 roku, rezerwowy bramkarz Legii – "Nie mam cienia wątpliwości. Oglądałem ten mecz z ławki rezerwowych. Tamci grali jak pijani we mgle. A Legia podejmowała ryzyko, jakiego by pod presją wyniku za nic nie podjęła, gdyby obawiała się prawdziwych kontrataków. Trener Wójcik przez ogromną komórkę dowiadywał się, jaki jest wynik w Poznaniu (gdzie ŁKS grał z Olimpią). I pokazywał, ile jeszcze bramek trzeba strzelić. Co najciekawsze, tymi wskazówkami byli tak samo zainteresowani legioniści, jak i wiślacy. Mówię wprost, że Legia kupiła ten mecz. Teraz, na amatorskim meczu, spotkałem dwóch zawodników tamtej Wisły, którzy mi opowiadali, że wtedy nie mieli wyjścia, bo dostali prikaz z góry, żeby ten mecz puścić"

Udajecie świętoszków do dzisiaj, mimo setek przekazów na ten temat.
Takie rzeczy to tylko u Was i w Cracovii. :?
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 18.05.2016 20:35

ehhh
dario kupili - jak każdy umoczony w tej lidze....
problemem Legii jest coś innego ;) więcej sprzedaliśmy niż kupiliśmy - Widzew się kłania ;)
no i jak sprzedawaliśmy to ładnie i elegancko, a kupowanie tak troszkę bezczelnie :)
taki mamy klimat :)
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 19.05.2016 18:37

Kiepura,

ile razy mam pisać, że grasz pokrzywdzonego zupełnie niesłusznie? Przecież Wy także nie ponieśliście więcej krzywd niż my.
Jeśli tak się upierasz, że jednak mecz był załatwiony na lewo, to znaczy, że Twoja Wisła dała ... otwór, zachowała się jak pani spod latarni. Mnie byłoby wstyd za swój klub za sprzedanie się. Sam tego chciałeś! Ja do tej pory zachowywałem się politycznie.

Przykład z rowerem jest zupełnie nietrafiony. Legia nic nikomu nie ukradła, jeśli już to kupiła 8O .Nie bądź zwolennikiem "dobrej zmiany", nie wystarczy kogos skazać za to, że zginął rower na Placu Czerwonym (znasz to?).

Cytat ze Szczęsnego jest także nie do przyjęcia. Ten pan nie jest dla mnie żadnym autorytetem moralnym. Człowiek który w żadnym klubie nie miał kolegów, którego nie chce znać żona i syn ma być wyrocznią :?: Tym bardziej, że nie był przy załatwianiu czegokolwiek. Bądź poważny, proszę Cię :!:

Jeszcze raz, po raz ostatni napiszę. Nie wiem na 100% czy ten mecz był czysty, czy nie. Jesli Ty wiesz na pewno, to wiesz co trzeba z tym zrobić .... :papa:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 20.05.2016 19:30

dario7 napisał(a):Kiepura,

ile razy mam pisać, że grasz pokrzywdzonego zupełnie niesłusznie? Przecież Wy także nie ponieśliście więcej krzywd niż my.
Jeśli tak się upierasz, że jednak mecz był załatwiony na lewo, to znaczy, że Twoja Wisła dała ... otwór, zachowała się jak pani spod latarni. Mnie byłoby wstyd za swój klub za sprzedanie się. Sam tego chciałeś! Ja do tej pory zachowywałem się politycznie.

Przykład z rowerem jest zupełnie nietrafiony. Legia nic nikomu nie ukradła, jeśli już to kupiła 8O .Nie bądź zwolennikiem "dobrej zmiany", nie wystarczy kogos skazać za to, że zginął rower na Placu Czerwonym (znasz to?).

Cytat ze Szczęsnego jest także nie do przyjęcia. Ten pan nie jest dla mnie żadnym autorytetem moralnym. Człowiek który w żadnym klubie nie miał kolegów, którego nie chce znać żona i syn ma być wyrocznią :?: Tym bardziej, że nie był przy załatwianiu czegokolwiek. Bądź poważny, proszę Cię :!:

Jeszcze raz, po raz ostatni napiszę. Nie wiem na 100% czy ten mecz był czysty, czy nie. Jesli Ty wiesz na pewno, to wiesz co trzeba z tym zrobić .... :papa:

8O :lool: :lool: :lool:

Wiesz dario, jak tak czytam Twoje wypociny (ale i innych w w innych tematach) to mam wrażenie, że niektórym w STOLICY to się lejce pomieszały i systemy wartości zupełnie rozregulowały.
Widzisz u nas na prowincji wśród prostych ludzi zasady są jasne. :wink:
Czy ktoś sprzedaje czy kupuje mecz to jedno i to samo.
Takie samo kurestwo.

Dobra kończę temat. Robisz siarę kibicom Legii (z którymi się różnię, ale za wiele rzeczy szanuje) , co mnie nie martwi. Ale też ile można ?
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 20.05.2016 20:44

Pustosłowie, inwektywy,brak konkretów, ogólniki ..........
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 02.06.2016 13:31

Polonia Warszawa bedzie grała w barażach o II ligę :!: :!: :!: Albo z Górnikiem Wałbrzych albo z KS Polkowice.
Chciałbym aby awansowała.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2016 13:36

Legia będzie miała nowego trenera ...
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 03.06.2016 18:23

Janusz Bajcer napisał(a):Legia będzie miała nowego trenera ...

.....albańczyka!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2016 20:00

VONPLES napisał(a):

.....albańczyka!!!

Belgijski Albańczyk :wink:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Besnik_Hasi
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 03.06.2016 20:13

Janusz Bajcer napisał(a):
VONPLES napisał(a):

.....albańczyka!!!

Belgijski Albańczyk :wink:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Besnik_Hasi

...belgijski albańczyk to brzmi jak (bez urazy)....rasa pudla :D
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 03.06.2016 20:57

Koleżanki...Koledzy....KIBICE ....czekamy na typowania w Naszej "profesjonalnej zabawie"!!
euro-2016-typowanie-wynikow-t50190-15.html
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 06.06.2016 14:19

w związku z bagnem w chorwackiej piłce młodzieżowej uda się wyjąć z Dinama takiego młodziaka

http://watch-ekstraklasa.com/sandro-kul ... c-w-legii/

i takiego

http://www.fieldoo.com/1177617917

dla tego pierwszego są już na stole oferty z dużych klubów - mimo, że dopiero wieczorem ma wylądować na Okęciu :) taki Bielik II
Mam nadzieję, że pójdzie za 2,3 sezony za gruby hajs
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 06.06.2016 20:02

U nas z tej młodzieżówki niejaki Brlek biega. Szału póki co nie ma. Ale wy macie lepszą politykę co do młodzieży.

Jak tam akcja stop islamizacji i Kosovo jest Srbija w świetle nowych ludzi na liście płac ? :roll:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 06.06.2016 20:13

Pełna mobilizacja ;) przecież Kosovo jest Srbija i żaden treneiro tego nie zmieni :).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone