myślę, że już poznałeś moją skromność
Jeśli chodzi o to na czym się ponoć nie znam, to powiem, że nie trzeba się znać na bandytyźmie, chuligance, czy korupcji, w szeroko rozumianym stadionie, aby mieć prawo coś powiedzieć. Nie trzeba być fachowcem, aby widzieć, nawet z perspektywy Warszawy, że prezes jeden czy drugi, ma problemy finansowe, co się przekłada na stan klubu.
Powiem szczerze, że nie pamiętam zakończenia poprzedniego sezonu. Nie wiem także czy gratulowałem MP Lechowi. Przyczyna była prozaiczna. Do połowy lipca 2015 byłem wdzięcznym pensjonariuszem szpitala w Aninie. A tam wiadomo, raz jest lepiej raz gorzej z samopoczuciem. To tylko dla Twojej wiadomości.
Sprawa ostatnia to tzw. korupcja 1993. Ty sugerujesz, że tylko Wisła poniosła konsekwencje tego procederu. Nie prawda. Wszystkie cztery drużyny dostały karne punkty. A Legia starciła tytuł na rzecz Lecha który przy zielonym stoliku zdobył MP. Ani PZPN, ani prokuratura nie znalazla żadnych dowodów na korupcję. Żaden z zawodników tych czterech drużyn nie przyznał sie. Ja nie jestem naiwny, ale fakty są takie. A może Lech także miał coś za pazurami? A tytuł ma. Sprawiedliwość?
Jeśli to prawda, że te mecze były sprzedane to Wisła wzięła kasę i należała sie kara. Proste. Tak czy nie? Nie udawaj skrzywdzonego i okradzionego dyskwalifikacją. To Wasz prezes wywołał korupcję w swoich ... szeregach. Nie śmieszne?
Nie wiem o jakim oczyszczeniu mówisz. Chcesz powiedzieć, że sami z własnej woli opuściliscie I ligę
Jeśli tak, to starszny, niezasłużony heroizm miał miejsce pod Wawelem.
Ostatnia sprawa. Dam Ci do myślenia. Legia w następnym sezonie zdobyła POTRÓJNĄ koronę. Wisła natomiast spadła do II ligi. Może to i przypadek? A może rzeczywiście mieli pakę i pojechali z Wisłą 0:6?
Cała Polska widziała, jak to się mówi. Ja także, ale ......

.png)

.png)