Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 20.03.2016 14:10

dario7 napisał(a):
razpol napisał(a):Idę się wobec tego powiesić. ;)

Nie chodź,bo kto będzie zbierał za chamskie zachowania waszych kiboli i brutalne, także poniżej pasa (dosłownie) faule waszych kopaczy?

No to nie idę. Możecie się wyładować. ;)

Dobrze, że tylko w Poznaniu pozostali chamscy kibole. Jak sobie tu z nimi poradzą to na trybunach w Polsce pozostaną same anioły. ;)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 20.03.2016 14:28

dario7 napisał(a):Był i nie pękł przed kibolstwem. :lol: Kozak.
Żal ścisnął :?:

No zagrał, choć wcześniej było info, że nie jedzie (podobno dojechał sam autem z lekarzem, ale nie wiem czy to prawda).
Kasper kibiców ma gdzieś. To gość, który gra profesjonalnie w piłkę dla kasy, czyli po prostu wykonuje swoją pracę, podobnie jak większość osób (robota, wypłata, do widzenia). Otoczka kibicowska go nie interesuje. Nie wiem czy to źle czy dobrze, ale tak jest (pewnie i dobrze, bo 'zagorzali' kibice na ogół nie funkcjonują racjonalnie).

A ścisnąć nic mnie nie ścisnęło. ;) W zasadzie ja się mu nie dziwię i nigdy nic na ten temat nie pisałem - poszedł do bogatszego klubu, z większymi możliwościami na puchary i z większą wypłatą. Chciał jeszcze zmienić ligę na lepszą, ale to akurat mu się nie udało. Tak postępuje 99,99% osób wykonujących jakąkolwiek pracę.

dario7 napisał(a):Kozak.

Miłosz? ;) Bierzecie graczy, którzy wyzywają Legię i w sumie jest ok. Kiedyś tak nie było. Co się zmieniło od czasów np. Kaczorowskiego?
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 20.03.2016 20:14

Jest zgoda.Gracz, nie tylko pykający w nogą w gałę, ale także inni, robi to dla forsy i koniec. Czy to Legia, czy Lech, czy Wisła to tylko fabryka która ma płacić za podpis.
Jeśli chodzi o Kaczorowskiego to on był Polakiem i wiedział co śpiewa i dlaczego. KH nie zna naszego języka więc chciał się upodobnić, zaimponować Wam i ruszał bez sensu dziobem.
A tak ogólnie, to ja osobiście nie mam pretensji ani do jednego ani do drugiego.To polityka kibolowska.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.03.2016 19:18

razpol napisał(a):A ścisnąć nic mnie nie ścisnęło. ;) W zasadzie ja się mu nie dziwię i nigdy nic na ten temat nie pisałem - poszedł do bogatszego klubu, z większymi możliwościami na puchary i z większą wypłatą. Chciał jeszcze zmienić ligę na lepszą, ale to akurat mu się nie udało. Tak postępuje 99,99% osób wykonujących jakąkolwiek pracę.

Niestety nie zgodzę się z Tobą.

On nie wykonuje jakiejkolwiek pracy. On pracuje w klubie sportowym, a to nie jest jakieś tam miejsce pracy.
Klub ma tradycje lepsze i gorsze, ale ma, jest zakorzeniony w strukturze lokalnej społeczności. Lech nigdy nie będzie miał siedziby w Pile, a Wisła w Bielsku. To nie woda mineralna Żywiec, którą można gdzieś w Wielkopolsce rozlewać.

Po drugie, najprawdopodobniej wykonuje swoją pracę nie na podstawie umowy o pracę a w oparciu o analogiczną jaką ma wielu np. menadżerów
I w tych umowach często jest zawarte, że w okresie iluś tam lat po rozwiązaniu kontraktu nie wolno im przechodzić do konkurencyjnej korporacji. A jak nie to olbrzymie kary.
Piłkarze obojętnie czy są najmitami czy wychowankami muszą wiedzieć, że pewnych rzeczy się nie robi. Taka praca.
A jak się zrobi to ponosi się konsekwencje.
Dlaczego ?

Druga sprawa, że w przeciwieństwie do Cierzniaka, który Legii jest potrzebny jak tlen, KH jest tylko i wyłącznie emanacją mocarstwowych ciągot prezesa. Ot, takim pionkiem który służy do zaspokojenia wybujałego ego, którym można sobie gębę wytrzeć na konferencji. Sportowo póki co ogony obskakuje na meczach. Czy nikt go nie poinformował co i jak ? Wątpię. Sprzedał się za parę groszy. I to też podlega ocenie jak się jest na świeczniku. Coś za coś.

Inna sprawa, że to przyjęcie na stadionie to najstraszniej wyglądało w żenujących wypowiedziach komentatorów C+.
Chyba, że się mylę w myśl starej zasady, że dopingu zza odbiornika TV nie ma co oceniać.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 21.03.2016 19:52

Zgodziłbym się gdyby piłkarze faktycznie mieli takie zapisy w kontraktach, ale ich po prostu nie mają i nie postępują w taki sposób jak piszesz. Jak dostaną kasę to idą. Klub nie ma nic do gadania, co sam najlepiej wiesz na podstawie RC. Gość ma ważny kontrakt, a mu go rozwiązują, tylko po to, żeby przeszedł do konkurencji. Tu jak widać te reguły nie obowiązują, wręcz przeciwnie..
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.03.2016 21:10

razpol napisał(a):Zgodziłbym się gdyby piłkarze faktycznie mieli takie zapisy w kontraktach, ale ich po prostu nie mają i nie postępują w taki sposób jak piszesz. Jak dostaną kasę to idą. Klub nie ma nic do gadania, co sam najlepiej wiesz na podstawie RC. Gość ma ważny kontrakt, a mu go rozwiązują, tylko po to, żeby przeszedł do konkurencji. Tu jak widać te reguły nie obowiązują, wręcz przeciwnie..

W kontraktach pewnie też nie mają jedzenia nożem i widelcem a jednak pewnie większość nie je palcyma :D
A kibice mają prawo do braku akceptacji pewnych zachowań.

Co do RC to czuje, że w zakresie uwarunkowań formalnych cdn...
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 21.03.2016 21:46

Kiepura napisał(a):Co do RC to czuje, że w zakresie uwarunkowań formalnych cdn...

Sam jestem ciekaw, bo ogólnie to jest trochę kabaret.. Masz gościa na kontrakcie i mu płacisz, a nagle okazuje się, że za kilka miesięcy ma grać u przeciwnika. W zasadzie musisz mu dalej płacić i właściwie nie możesz korzystać już z jego usług, bo przecież nie wystawisz go w swojej drużynie w meczu z przyszłym pracodawcą. Nie dość, że i tak już jesteś w dupnej sytuacji, to na domiar dają ci taką karę jak ostatnio właśnie.. W zasadzie totalny absurd, choć rozchodzi się chyba o to, że Wisła trochę za bardzo pod górkę mu robiła. ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.03.2016 22:06

razpol napisał(a):W zasadzie musisz mu dalej płacić i właściwie nie możesz korzystać już z jego usług, bo przecież nie wystawisz go w swojej drużynie w meczu z przyszłym pracodawcą.

W zasadzie to jego menago w w wywiadzie jasno powiedział, że wystawianie go w żadnym meczu nie ma sensu, bo nie będzie grał na 100 %, aby nie złapać kontuzji.
Tak zwana zasada Lewandowskiego.
Jak Wisła zrobiła jedyna możliwa rzecz umożliwiając mu treningi z II drużyna to poleciał się poskarżyć i kontrakt został rozwiązany. Sprawa tak grubymi nićmi szyta, że w każdym sądzie powszechnym sprawa byłaby wygrana.
Dodatkowo złamał prawo nawiązując wcześniej niż pozwala na to prawo kontakty z (L).

Z innej beczki oglądałem wczoraj skróty w L+Ekstra z niepodyktowanego karnego dla Lecha i wynika z tego, że sędzia M. stał tuż za zawodnikami i wszystko musiał doskonale widzieć.
Nie po raz pierwszy potwierdza się, że sędziuje to on za granicą a w Polsce to tylko wypełnia protokół meczowy w rubryce sędzia główny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2016 14:10

Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 24.03.2016 16:57

Jak przykro :(

A przecież prawie, że wczoraj oglądałem go na Ślaskim
Warto obejrzeć, dużo o Cruyfie jest.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.03.2016 19:43

Wiceprezydent komitetu wykonawczego UEFA przyznaje, że federacja rozważa możliwość, by mecze mistrzostw Europy we Francji odbyły się bez udziału publiczności.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 26.03.2016 14:24

Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 31.03.2016 17:13

^^^
Proponowany system rozgrywek to w zasadzie komercyjny cyrk (choć wydaje się, że porównanie jest obraźliwe dla cyrku) nie mający nic wspólnego ani z piłką nożną ani z rywalizacją sportową.
Z resztą już teraz są to tylko pozory sportu.
Jak dla mnie do olania...
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 31.03.2016 17:31

moja propozycja jest do zwiększenia do 168 zespołów będzie więcej kasy dla UEFA
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 03.04.2016 11:09

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone