Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 28.09.2014 09:57

2-0 na miękko było w drugiej połowie. ;)
W pierwszej za to odwrotnie...
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 28.09.2014 19:44

Cracovii nie oglądałem, ale gratuluję i się cieszę, że będą rządzić w Krakowie.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 02.10.2014 13:44

Sven napisał(a):to będziesz miał okazje pohasać po niższych ligach ;)

To nie sanatorium niestety, tylko drobny remoncik.

A szkoda, bo bardzo lubię klimatyczne mecze w niższych ligach, na, jak to się mówi w Warszawie, prowincji.
Wyciągnąć nogi w wiosennym lub jesiennym słońcu z kufelkiem prawdziwego piwa i patrzeć bez emocji na piłkarzy kopiących się po czołach.
Czysta poezja futbolu 8)

dario7 napisał(a):ale nas tam ...... nie będzie
i z kim tam pogada

Z kibicami obojętnie jakiego poziomu zawsze pogadam.
Wspólnego języka nie mogę tylko znaleźć tylko z kibicami mistrzostwa polski. Obojętnie czy noszą taki sam jak mój szalik czy inny.

dario7 napisał(a):Cracovii nie oglądałem, ale gratuluję i się cieszę, że będą rządzić w Krakowie.

Nie dziwię się.
Chyba byś się dobrze czuł wśród nich :roll:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 02.10.2014 20:41

Kiepura napisał(a):
Z kibicami obojętnie jakiego poziomu zawsze pogadam.

fajnie, mamy coś wspólnego, ja także zawsze mogę porozumieć się z kibicami różnych klubów,
noooooo chyba, że obrażają moje miasto, albo posługują się stereotypami to nieeeeeee :evil:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 03.10.2014 07:11

i gitara
teraz przyklepać awans i zbierać punkty do rankingu
i ten klimatyczny Lwów ;)
i po co nam ta Liga Mistrzów ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.10.2014 10:28

kiedyś były wszystkie przegrane "L"ki teraz mogą być wszystkie wygrane;
ostatnio słabo śledzę, ale życzę Legii w pucharach po prostu jako Polskiej drużynie, bardzo dobrze
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.10.2014 06:58

Sven napisał(a):i gitara
teraz przyklepać awans i zbierać punkty do rankingu
i ten klimatyczny Lwów ;)
i po co nam ta Liga Mistrzów ;)

Też uważam, że ta LM Wam nie pasuje do imidżu :mrgreen:

Znaczy, że odzyskujemy Lwów ?

Życie dopisało piękną puentę do dyskusji po ostatnim meczu, w której koledzy z Warszawy usiłowali udowodnić, że nieprawidłowo zdobyta bramka nie miała wpływu na wynik, bo i tak by Legia strzeliła.
A tu proszę, dwa tygodnie i już mamy mecz w którym jedna drużyna jest słabsza, zepchnięta przez 3/4 meczu do głębokiej defensywy, znacznie głębszej niż Wisła w tamtym pojedynku, a jednak utrzymuje wynik do końca.

dario7 napisał(a):noooooo chyba, że obrażają moje miasto, albo posługują się stereotypami to nieeeeeee

W ramach walki z obrzydliwymi stereotypami zadałem ostatnio pytanie o flagi. Ale jakoś nikt nie odpowiedział. Przy okazji z lenistwa tylko nie zadałem pytania o bardzo "obiektywny" wstępniak do meczu wyprodukowany przez CanaL+.
Walka ze stereotypami to strasznie ciężka robota, syzyfowa bym powiedział :lol:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 04.10.2014 13:20

Kiepura napisał(a):Życie dopisało piękną puentę do dyskusji po ostatnim meczu, w której koledzy z Warszawy usiłowali udowodnić, że nieprawidłowo zdobyta bramka nie miała wpływu na wynik, bo i tak by Legia strzeliła.

że niby ja napisałem, że Legia i tak by strzeliła bramkę :?:
czytaj ze zrozumieniem.
Napisałem,że Legia strzeliła dwie następne - tryb dokonany, a nie by strzeliła. Sugerujesz, że Wisła była lepsza od Legii z LE, to dlaczego dała się tak pojechać :?: :lol: a Legia wywiozła 3pkt. :?:
Nie ma to nic wspólnego z tym, że drużyna gorsza w meczu, jakim bez wątpienia była Legia może wygrać.I teraz pytanie do filozofa, dlaczego Wisła nie wygrała :?: 8O

Odnośnie flagi-nie widziałem pytania.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.10.2014 06:25

Wartość i obecne miejsce Legii wynika z tego, że udało się przełamać stereotyp : pierwsi tracimy bramkę – mecz przegrany. Kolejną ważną cechą "bergowskiej" Legii jest to, że potrafi wygrywać mecze w których jest słabsza czego doskonałym przykładem był czwartkowy mecz w Turcji.
Co do meczu z Wisłą, to miał być wygrany i byłby wygrany nawet wówczas gdyby Wiśle udało się pierwszej strzelić 3 bramki.
No, ale te 3 bramki to już takie bardziej science fiction w obecnym układzie sił.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.10.2014 08:30

dario7 napisał(a):
że niby ja napisałem, że Legia i tak by strzeliła bramkę :?:

dario7 napisał(a):
Po drugie, o jakim remisie Ty mówisz, bo nikt trzeźwo patrzący na ten "popis" gospodarzy nie powinien mieć złudzeń który zespół był lepszy. Mimo bramki ze spalonego to był i tak najniższy wymiar kary za tak kiepską grę.

dario7 napisał(a):Wracając do meczu.
Prawdą jest, że bramka ze spalonego miała wpływ na wynik meczu (o tym już wspominałem) tak samo jak dwie pozostałe :lol: Natomiast nie wpłynęła na zdobyte 3 pkt. i nie miała decydujacego wpływu na wynik, jak piszesz.

Puenta

anakin napisał(a):Mam wrażenie, że u Was przedmiot pt."odwracanie kota ogonem" jest obowiązkowy na maturze, a niektórzy po trzy fakultety z niego mają.

:lol:

dario7 napisał(a):Odnośnie flagi-nie widziałem pytania.

Przepraszam. Regulamin zabrania wklejania większych zdjęć, a w moich stronach regulaminów się przestrzega.
Taki koloryt :roll:
----------------------------------

Całkiem fajne WDŚ.
Niektórzy twierdzą, że bombowe :roll:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 05.10.2014 13:31

cytaty, cytaty, cytaty i nic z tego jak zwykle nie wynika :lol: Już kiedyś to także czyniłeś i wówczas także nic nie udowodniłeś. Koniec dyskusji z mojej strony na takie argumenty.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 06.10.2014 09:10

bombowe derby :)

ciekawa jesień i wiosna się zapowiada
nie będzie ( niestety ) odjazdu od reszty i zabawa się zacznie po podziale punktów
błędy Kuciaka to brak konkurencji.. szkoda, że Berg nie chce Budziłka bardziej wypróbować

generalnie jest ciekawie.. zjazd Wisły..przebudzenie Lecha ...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 08.10.2014 19:26

Sven napisał(a):
błędy Kuciaka to brak konkurencji..

Ciekawa sprawa z tym Kuciakiem, bramkarz dotychczas praktycznie bezbłędny a takie babole.
Jakieś kłopoty rodzinne, sercowe bardziej bym podejrzewał. Rozkojarzony jakiś taki ma wygląd.
Co jak co ale szkolenie i forma bramkarzy w Legii była od jakiegoś czasu stabilnie wysoka.

-------------------------------------------------

W sobotę Nawałka przechodzi do historii a boski Robert do legendy polskiej piłki a tu taka cisza w temacie 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2014 20:01

Gówno tam przechodzi... :wink: :)...wg mnie remis to baaardzo górna półka :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.10.2014 20:23

Kiepura napisał(a):.. a boski Robert do legendy polskiej piłki a tu taka cisza w temacie 8O

Przejdzie.
Zakład?
O zdjęcie pod Adasiem z szalikiem......Legii. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone