Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.09.2014 10:44

dario7 napisał(a):a ja naiwny myslałem, że chociaż Pan Anakin mi wyjawi prawdę dlaczego jestem tak postrzegany a nie inaczej i dlaczego sobie na to zasłużyłem. Może bym to wówczas przemyślał i coś zmienił 8O
Piszesz o jakichś "zasługach" (jak rozumiem negatywnych) a nie potrafisz ich sprecyzować, później o jakichś "maczetach" 8O
Okazuje się, że następny user ma takie, a nie inne zdanie i......się z nim zgadza :lol:

Generalnie to Pan Anakin mówił zupełnie o czymś innym niż piszesz.
Mam wrażenie, że u Was przedmiot pt."odwracanie kota ogonem" jest obowiązkowy na maturze, a niektórzy po trzy fakultety z niego mają.
W sumie to tyle w temacie..... :smo: :papa:
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 25.09.2014 11:38

razpol napisał(a):.... W ostatnich dwóch meczach w Krakowie Legia strzeliła dwie nieprawidłowe bramki, które zostały uznane przez sędziego.

Jakoś tylko jedną taką bramkę sobie przypominam, tą z ostatniego meczu. Natomiast zapamiętałem, że w dwumeczu Legia strzeliła 8 bramek nie tracąc żadnej. 8:0 !!!! przecież to jakaś miazga, a wy mówicie o jakiejś nieprawidłowo strzelonej 1( słownie:jednej) bramce, to śmieszne.
Kiepura napisał(a):Cóż, niektórzy uważają, że mecz Wisła-Legia to sprawa życia i śmierci.

Pewnie dlatego Berg gra z wami rezerwami, a klika dni później z Miedzią Legnica podstawowym składem od początku.
PS.
Silna Wisła to ciekawsza liga, ale póki co między tymi zespołami jest taka przepaść, że rozpisywanie się o 1 nieprawidłowo strzelonej bramce która mogłaby wpłynąć na wynik meczu trąci kabaretem.
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 25.09.2014 12:48

realista2 napisał(a):
razpol napisał(a):.... W ostatnich dwóch meczach w Krakowie Legia strzeliła dwie nieprawidłowe bramki, które zostały uznane przez sędziego.

Jakoś tylko jedną taką bramkę sobie przypominam, tą z ostatniego meczu. Natomiast zapamiętałem, że w dwumeczu Legia strzeliła 8 bramek nie tracąc żadnej. 8:0 !!!! przecież to jakaś miazga, a wy mówicie o jakiejś nieprawidłowo strzelonej 1( słownie:jednej) bramce, to śmieszne.

Pisałem o 2 (słownie: dwóch) bramkach. Chodziło mi o mecze w Krakowie (jak napisałem) w 2013 i 2014 roku. Być może pomiędzy tymi dwoma z błędami był jeszcze jakiś - nie wiem, nie chce mi się wnikać. Tak czy siak na pewno każdy dobrze wie o których mowa. :)

Poza tym ja pisałem o nieprawidłowo strzelonych, a uznanych bramkach. Ty odniosłeś się do mojej wypowiedzi pisząc o ilości strzelonych i to w innym meczu. To też śmieszne... :)
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 25.09.2014 13:27

a nie uważasz, że śmieszne jest pisanie o jednej bramce, skoro Legia strzeliła w dwóch ostaniach meczach 8 nie tracąc żadnej ?
Tak jak trzeba starzeć się z godnością tak samo przegrywać trzeba też z godnością.
PS.
Do końca rozgrywek jeszcze dwadzieścia kilka spotkań + dzielenie punktów na pół, wiec jedna czy nawet kilka wygranych nie ma wielkiego znaczenia zwłaszcza w tej fazie. Dlatego błąd sędziego w tym właśnie meczu to niedźwiedzia przysługa dla Legii bo sugeruje nieuczciwą grę i odwraca uwagę od oczywistej oczywistości jaką jest całkowita przewaga tego zespołu we wszystkich bez wyjątku elementach gry.
Swoją drogą kiedy i czy w ogóle sędzia będzie mógł przed wydaniem decyzji w takiej sytuacji posłużyć się obrazem zarejestrowanym w tv? Techniczne możliwości są
Niezależnie od tego sędzia skoro popełnia błąd powinien ponieść odpowiedzialność. Coś w rodzaju żółtej lub czerwonej kartki.
Może wtedy te sędziowskie sukinsyny przestałyby szkodzić wizerunkowi Legii.
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 25.09.2014 14:07

Ja nie pisałem pod kątem jakiś żali czy czegokolwiek. Wręcz przeciwnie - odpisałem komuś innemu tym postem:

razpol napisał(a):Fakt 1: W ostatnich dwóch meczach w Krakowie Legia strzeliła dwie nieprawidłowe bramki, które zostały uznane przez sędziego.
Fakt 2: Na całym świecie taka sytuacja (szczególnie wśród zwaśnionych ze sobą czołowych klubów) musi zakończyć się dyskusją sporej części kibiców na temat takich błędów. :)

Nie ma bata, żeby było inaczej i nie ma się co dziwić. :)

Napisałem po pierwsze do kogoś innego, a po drugie w innym kontekście niż sugerujesz.

Co do przegrywania z godnością to też nie wiem dlaczego piszesz to do mnie?? Czy ten post na to wskazuje? Możesz wyjaśnić na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Kolejny raz swoją wypowiedzią pośrednio sugerujesz innym jakieś bzdury, tym razem że nie potrafię się starzeć i przegrywać z godnością. Brawo! Tak trzymać! :)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 25.09.2014 19:15

Sven napisał(a):Udanego wyjazdu Kiepura
o wakacje na państwowych koloniach raczej Cię nie posądzam :)

Dzieki, ale niestety to kolonia , ino finansowana przez nfz , ale spoko jeszcze tu wroce :roll:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 25.09.2014 20:23

to będziesz miał okazje pohasać po niższych ligach ;)
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 26.09.2014 20:22

Sven napisał(a):to będziesz miał okazje pohasać po niższych ligach ;)

ale nas tam ...... nie będzie :lol:
i z kim tam pogada :?: 8O
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 27.09.2014 13:09

przed Lechem średni optymizm..
może nie na miękko ale takie 2-0
chyba że konkretny łomot żeby maciusia troszkę zgasić :)
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 27.09.2014 13:59

Średni? ;) Dopisuj już 3 punkty i ze 3 gole.. ;)
Ja zaraz lecę postawić trochę grosza na gospodarzy.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 27.09.2014 14:52

Tak czy inaczej, niech się dzieje wola nieba, ale jakby sędzia znowu się pomylił na korzyść Legii i zobaczycie, że ktoś goni sk-syna po murawie, to będę ja.
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 27.09.2014 17:37

Oby się nie mylił w żadną stronę, ale w razie czego będę Cię wypatrywał.. ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 27.09.2014 22:00

jednak na remis; Legia strzela w końcówce jak... Bayern
tym razem wybawcą nie jest Radović
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 27.09.2014 22:21

Tym razem, po raz kolejny zresztą, ratuje efektywny Brzyski. W kadrze musi się znaleźć, nie ma siły..
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 28.09.2014 09:52

miało być 2-0 na miękko
jedno jest pewne Berg to niezły farciarz ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone