Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sztanga
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sztanga » 30.09.2011 11:32

Mamy wolną UE, strefę Shengen, równouprawnienie członków UE. Właściwie bez komentarza. Skurwysyństwo jednym słowem.[/quote]

POPIERAM ! i gdzie jest nasza ambasada w Holandii
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 30.09.2011 12:35

Schowana w szafie - niestety polytyka, nagonka na Polaków w Holandii też została niezauważona przez rząd w Polsce. Rudy boi się ostro zagrać w Europie a już na pewno nie wstawi się za kibolami.
Czekam na podobne sytuacje w trakcie Euro i reakcje innych państw na wyczyny naszych służb. A już najbardziej na brytyjskie media w sytuacji kiedy zaczną walić z shotganów do brytoli.
Nie potrafimy dbać o siebie więc czego oczekiwać, zamiast robić aferę jak jesteśmy traktowani to pedały z "nigdy wiecej" razem z michnikiem kapują do UEFA na oprawę na Ł3.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 30.09.2011 12:41

Sven napisał(a):[sposób traktowania Wisły przez psy w Holandii skandaliczny - oczywiście Sikorski i Donaldem siedzą cicho kiedy obywateli RP traktują jak bydło za granicami kraju

Nie wprowadzacie wyborczego śmiecia na forum bo i ten temat zostanie zamknięty. To co stało się w Holandii było wynikiem dwóch elementów. Fatalnej opinii o naszych kibicach i kompletnym braku tolerancji dla takich zachowań kibiców które u nas jeszcze uchodzą. Ludzie obudźcie się za kopanie kamerzystki idzie się w zachodnim świecie do pierdla, a w USA nawet na lat kilkanaście. Jak się traktuje takich choćby tylko potencjalnych sprawców w Europie, wszyscy mogli się właśnie wczoraj przekonać.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 30.09.2011 13:04

czyli jeśli postrzegają nas jako pijaków i złodziei to w czasie wakacji mogą Ci zakazać wjechać do centrum Splitu bo jesteś potencjalnym złodziejem?
wybory nie mają tu nic do rzeczy - polska administracja z powodów politycznych ma w dupie to jak się traktuje naszych kibiców w europie - posmakowałem tego w Kopenhadze teraz była Wisła
pokaż mi gdzie wczoraj ktoś w Wisły kopał kamerzystę? co ma do tego prawo w USA ?
I nie rozśmieszaj mnie o traktowaniu potencjalnych sprawców bo w ten sposób traktuje się niestety tylko nas, już pisałem, wiesz co by się działo w Anglii lub w USA gdyby ktoś tak zrobił z ich kibicami ?
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 30.09.2011 13:30

Sven napisał(a):czyli jeśli postrzegają nas jako pijaków i złodziei to w czasie wakacji mogą Ci zakazać wjechać do centrum Splitu bo jesteś potencjalnym złodziejem?

Może się tak zdarzyć. Formalnie nie mogą zakazać, ale w praktyce to zrobią jeśli uznają ,że stanowisz zagrożenie. To nie Polska gdzie wolno wszystko. Nigdy cię nie zastanowiło dlaczego w Chorwacji jest tak mało przestępstw, a kradzieże stanowią zupełny margines? To państwo ma bardzo długie tradycje totalitarne , a policja potrafi korzystać z pałek.
Sven napisał(a):wybory nie mają tu nic do rzeczy - polska administracja z powodów politycznych ma w dupie to jak się traktuje naszych kibiców w europie - posmakowałem tego w Kopenhadze teraz była Wisła
pokaż mi gdzie wczoraj ktoś w Wisły kopał kamerzystę? co ma do tego prawo w USA ?

Mają bo naiwnie wskazujesz jedną opcję polityczne jako odpowiedzialną za gnębienie kibiców.
Naprawdę jesteś tak naiwny i sądzisz, że inni będą bardziej wyrozumiali?
Co ma do tego USA? Ma tyle, że w tym kraju za byle co idzie się do pierdla i nie do pomyślenia jest takie zachowanie kibiców jak u nas, a wyroki za chuligaństwo są drakońskie..
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 30.09.2011 13:41

Za chuligaństwo realisto nie za próbę obejrzenia meczu - o to mi chodzi, o bezprawne działania w imię prewencji.
Kto teraz rządzi ? Jasne. Jeśli były takie sytuacje kiedyś krytykowałem wtedy rządzących, jeśli będą w przyszłości bez względu na opcję będę krytykował tych którzy będą u władzy.

Idźmy dalej - dostałeś kiedyś mandat za złamanie przepisów drogowych ? Jeśli tak zabierzmy prawko twojemu dziecku - potencjalnie będzie jeździło jak jego ojciec.

Upiłeś się kiedyś w piątek wieczorem ? Proponuję prewencyjnie zamykać Cię na kolskiej w każdy piątek bo możesz komuś zrobić krzywdę po pijaku.
Kibic Lecha uderzył kamerzystę. Pół roku później nie wpuścimy kibica Wisły do miasta bo też może rozrabiać.
Która z tych 3 sytuacji jest absurdalna ??

Na pewno wiesz,że do Krakowa jeździ mnóstwo wycieczek z Izraela w ramach programu nauczania. Podpytajmy krakusów jak owa młodzież się zachowuje w hotelach i na mieście. W przypadku łamania prawa lub złego zachowania zakaz takich wycieczek. O to chodzi?

Uciekam z tyrki więc miłego weekendu ( nie wszystkim - niedziela będzie dla nas ) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2011 15:51

Panowie...(sorki CHŁOPAKI (30.09) :wink: )...nie walmy tu polityki, bo już nigdzie na tym forum nie pogadamy o ..."haratnięciu w gałę" i to na dodatek w Pucharach :lol:
Pozdrav i miłego, słonecznego weekendu życzę. Ja chyba pójdę trochę w górki, by kliknąć RESET
:lol:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 30.09.2011 16:08

slapol napisał(a):Ja chyba pójdę trochę w górki, by kliknąć RESET

Ja też planuję górki w ramach resetu, mam dylemat czy Dolina 5 Stawów czy Kasprowy Wierch żółtym szlakiem przez Murowaniec.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2011 16:17

podszywacz napisał(a):
slapol napisał(a):Ja chyba pójdę trochę w górki, by kliknąć RESET

Ja też planuję górki w ramach resetu, mam dylemat czy Dolina 5 Stawów czy Kasprowy Wierch żółtym szlakiem przez Murowaniec.

Jak ostatnio słyszałem od kumpla, wokół Murowańca przy ładnej pogodzie w weekend bywa....100 000 ludzi :roll:

Mnie musi wystarczyć...Harrachov i okolice, może tam będzie tylko 60 000 ludzi :wink: :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2011 16:17

Sorki, że nie w temacie a może w temacie własnie offtopa :lol: wtrącę swoje trzy grosze....

Przez Murowaniec :!:, ale na Kasprowy :?: Może Granaty bym zaproponował ;) a przynajmniej przełęcz Zawrat ;) Będziesz miał i Świnicę jak na dłoni i Dolinę 5-tki :D i Zmarzły staw... ;)

Pozdrav........... ja mam reset z Siberian Husky'm codziennie wokół zalewu :twisted: oj wyrobię sobie kondychę :devil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2011 16:22

Leszek Skupin napisał(a):Sorki, że nie w temacie a może w temacie własnie offtopa :lol: wtrącę swoje trzy grosze....

Przez Murowaniec :!:, ale na Kasprowy :?: Może Granaty bym zaproponował ;) a przynajmniej przełęcz Zawrat ;) Będziesz miał i Świnicę jak na dłoni i Dolinę 5-tki :D i Zmarzły staw... ;)

Pozdrav........... ja mam reset z Siberian Husky'm codziennie wokół zalewu :twisted: oj wyrobię sobie kondychę :devil:

Zielony, to puść w końcu tą smycz i luz, a nie żeby Cię ciągał po tym błocie wokół zalewu :wink: :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 30.09.2011 16:51

Pogłupliście z tym resetem, czy co ?:D

Właśnie wczoraj wymyśliłem, że skoczę gdzieś w niedzielę. Myślę cicho będzie i spokojnie. A tu zonk. Wszyscy się resetują.

Ale tam gdzie idę i tak nie będzie nikogo 8)

Reset się kończy w niedzielę o 17. :coool:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.09.2011 17:04

slapol napisał(a):Zielony, to puść w końcu tą smycz i luz, a nie żeby Cię ciągał po tym błocie wokół zalewu :wink: :lol:

Slapciu, ależ to nie ona mnie ciągnie, tylko ja ją 8O wiem to się nie zdarza :!: ale jakaś taka jest.... no nic muszę nad jej kondycją popracować :lool:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 30.09.2011 17:14

A ja chciałem tylko przypomnieć, że grzecznie i kulturalnie gadamy tutaj tylko o pucharach. Nie obrażamy drużyn i nie gadamy o polityce. W przeciwnym razie przyjdzie zły mod z kłódką i zamknie dzieciom piaskownicę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2011 17:25

Leszek Skupin napisał(a):.....Slapciu, ależ to nie ona mnie ciągnie, tylko ja ją 8O wiem to się nie zdarza :!: ale jakaś taka jest.... no nic muszę nad jej kondycją popracować :lool:[/color][/i][/b]

No tak to bywa z "babami"... :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone