Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 11.10.2013 20:57

No to już nie będziemy się denerwować

Brazylio :papa: :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.10.2013 21:06

Obraz nędzy i rozpaczy :!: adijos frajeros Fornalik :mrgreen:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 11.10.2013 21:07

No i po meczu... grali dobrze, ale w decydującej akcji meczu dwa czarne konie Fornalika ( M. Lewandowski i G. Wojtkowiak) zawalili cały mecz. No cóż Fornalik fartowny nie jest.
Trochę szkoda bo naprawdę byliśmy lepsi...
GAJUS
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.10.2013 21:13

Bolesna porażka z Ukrainą na stadionie wypełnionym po brzegi Rosjanami. Idzie się pochlastać.

Żeby pewnie wygrać mecz trzeba mieć bramkarza, obronę nie popełniającą juniorskich błędów w ustawieniu i przynajmniej dwóch zawodników ofensywnych strzelających bramki w każdej sytuacji.
Mieliśmy tylko Boruca i Błaszczykowskiego.

Trzeba mieć trenera, który dobierze najlepszych, bez wyciągania królika z kapelusza i posadzi na ławie leserów, którzy na kadrę przyjeżdzają z musu. Nawet jak to będzie niepopularne w mediach.

Kiedyś chyba Boniek (jak jeszcze grał) powiedział, że żeby awansować do MŚ trzeba mieć co najmniej trzech zawodników formatu światowego. Mamy jednego. Nie tego o którym wszyscy myślą.

Można też awansować jak się ma szczęścię, drużyne i ambicje. Nie mieliśmy żadnego z tych elementów.

I dlatego będziemy oglądać MŚ w miękkim fotelu, a w zamian niektórzy będą się jarać, że ktoś tam w obcej lidze trzy razy dobił do pustej bramki.

PS. Ten mecz jak żywo przypominał swym charakterem i przebiegiem mecz Wisła-Legia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.10.2013 21:21

Nie ma tego złego...na Wembley zagramy na luzie i pierwsze zwycięstwo z Anglikami w kieszeni.A przy okazji można im zaoszczędzić męczącej podróży na koniec świata.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 11.10.2013 21:45

A ja se obejrzałem film... I też był browarek i orzeszki... i zapewne lepiej smakowały niż Wasze :mrgreen:
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 12.10.2013 08:18

Zagraliśmy dobry mecz.
Ale...
Będziemy wygrywać gdy zaczniemy wykorzystywać chociaż co trzecią okazję.
Bolesny błąd Wojtkowiaka.
Lewandowski Mariusz bardzo OK.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2013 16:28

No bez jaj...kopacze wygrały w tych eliminacjach tylko z San Marino i Mołdawią... :lol:
Kompromitacja...
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 12.10.2013 16:42

alechandro napisał(a):No bez jaj...kopacze wygrały w tych eliminacjach tylko z San Marino i Mołdawią... :lol:
Kompromitacja...

Racja Alex :!:

Gdy wczoraj Szpakowski mówił "proszę państwa ten stadion dla Ukraińców jest pechowy.....ble,ble,ble..." powiedziałem do sporej rzeszy kumpli - Polska reprezentacja go odczaruje......z resztą jak większość stadionów na świecie,niestety :roll:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.10.2013 16:46

Podobno jest jeszcze pewna szansa awansu naszych do mundialu.
Jacyś geologowie wspominali o ruchach płyt tektonicznych i możliwym zapadnięciu się Ukrainy oraz Wielkiej Brytanii.
Pożyjemy - zobaczymy...

:wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.10.2013 17:03

Nie przejmowałbym się tą porażką za bardzo.
Nasi obiecali, że pojadą do Bazylii i podobno nie zamierzają się z tego wycofać, tyle, że będą to musieli zrobić na swój koszt.

Brazylijskie koniki już zacierają ręce, bo niektórzy obiecali dojść do finału ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.10.2013 17:31

CROberto napisał(a):......

Szczerze powiedziawszy, dopiero teraz sobie uświadomiłem, że jest tragedia...uświadomiłem sobie, że musimy oglądać plecy takich "potęg" jak Ukraina czy Czarnogóra...na miejscu federacji wstrzymałbym wyjazd kopaczy do Anglii bo dla Anglików to będzie bardzo ważny mecz... :roll:
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 12.10.2013 17:52

Lubicie piłkę,O.K.
Czy jednak nie lepiej zlikwidować te nasze I , II ligi , ekstraklasy i.t.d. , wypisać się z fify czy uefy i mieć święty spokój , a swoją energię ukierunkować w inna stronę.
To co dzieje się od kilkudziesięciu lat , to dno,metry mułu , wodorosty.... i maczety.
Nie jest to żadna prowokacja z mojej strony.Wyjątkowo obejrzałem wczoraj mecz do bramki , a potem z okazji 40 lecia Wembley obejrzałem tamten mecz,potem powspominałem Górskiego,Deynę ,innych i nie mam złudzeń.Ta historia się nie powtórzy.
Pozdrawiam
jacek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.10.2013 18:58

mysiaty napisał(a):To co dzieje się od kilkudziesięciu lat , to dno,metry mułu , wodorosty.... i maczety.

Nie przesadzaj. Anglicy się nas boją ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.10.2013 19:20

Ile ja zdrowia tracę na te mecze...

Błaszczykowski był czy go nie było?
(bo ten z jego koszulką to jakoś cieniował).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone