Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kejter
Cromaniak

Postnapisał(a) Kejter » 05.08.2011 11:14

Wisła - APOEL
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 05.08.2011 11:44

ef pofarciło im się....
no to teraz finansowy raj w Wiśle

wróbelki ćwierkają, że wasz prezes będzie chciał maksymalni wycisnąć ile się da na LM i nie wszystkich będzie stać na bilety w LM ( sektor dla kiboli)

W Europie już doceniono geniusz Macieja S

-Zachodnie media: W Polsce bije serce futbolu.-
Zwycięski dwumecz Legii Warszawa z tureckim Gaziantepsporem ściągnął na stołeczną drużynę i przede wszystkim jej trenera uwagę zachodnich mediów. Najważniejsze serwisy chwalą Legię przede wszystkim za bezbramkowy remis w Warszawie i styl w jakim drużyna Skorży osiągnęła ten wynik.

;Equipe; entuzjastyczną relację z Polski tytułuje.Serce futbolu bije nad Wisłą Przy kryzysie zmęczonych gwiazd i najlepszych klubowych ekip kontynentu niespodziewanie nadzieja na świeży futbol przychodzi ze wschodu pisze reporter gazety.

;Zapomnijcie o Mourinho, Fergussonie czy Villas-Boasie. Teraz rządzi skorżyzm [scorshism] to z kolei nagłówek tekstu w serwisie fourfourtwo.com. Artykuł jest pełen zachwytów nad taktyką warszawskiej drużyny. Skorżyzm tak mało ważne rzeczy jak styl, gra kombinacyjna, czy nawet bramki zostawia maluczkim. Liczy się tylko przeżucie rywala i przejście do następnej rundyczytamy.

Podobne tony pobrzmiewają w Marce. Skorżyzm to rewolucja jakiej nam było trzeba. Taktyka koncentruje się na bezpiecznym dotarciu do 90 minuty, niekonwencjonalnych atakach jednym zawodnikiem i odbieraniu przeciwnikowi ochoty do gry ekscytuje się dziennik. Nowa polska doktryna bezlitośnie korzysta z upływającego czasu. Im bliżej końca meczu, tym większa szansa na korzystny wynik.

I na koniec kicker.de: Drżyjcie przed Euro 2012! Jeśli Polacy opanują do tego czasu wszystkie niuanse skorżyzmu, nikt ich nie zatrzyma. Ta chora taktyka pozwala wygrywać nawet z jednym i to kompletnie nieprzygotowanym kondycyjnie napastnikiem w składzie.
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 05.08.2011 12:49

Legia ma wyjazd do Moskwy. Grają ze Spartakiem. Losowanie Wisły świetne. Do pełni szczęścia szkoda że rewanż na wyjeździe.
Kejter
Cromaniak

Postnapisał(a) Kejter » 05.08.2011 12:57

Śląsk - Rapid

Spójrzcie na losowanie ile klubów Rumuńskich gra :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2011 00:54

No chyba najgorzej trafiła Legia :? ...chociaż, gdy Śląsk będzie pieprzył seryjnie dobre sytuacje - Rapid pewnie go posprząta....
kominesku
Cromaniak

Postnapisał(a) kominesku » 06.08.2011 10:45

[quote="Bocian"][quote="slapol"][quote="Kejter"]...A tak na serio to myślałem że temat o Chorwackich drużynach, które aktualnie grają w pucharach.[/quote]

Chorwackim drużynom kibicuję w DRUGIEJ kolejności :wink: :lol:[/quote]
Ja na szczęście nie kibicuje nikomu :)[/quote]

Hmm :roll: ....a żonie :wink:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 06.08.2011 10:55

kominesku napisał(a):
Bocian napisał(a):
slapol napisał(a):
Kejter napisał(a):...A tak na serio to myślałem że temat o Chorwackich drużynach, które aktualnie grają w pucharach.

Chorwackim drużynom kibicuję w DRUGIEJ kolejności :wink: :lol:

Ja na szczęście nie kibicuje nikomu :)

Hmm :roll: ....a żonie :wink:

Zawsze :) Tylko czyjej? :lol:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 06.08.2011 13:00

Wracając do tematu.

Ślask - Wisła grała z Rapidem w lipcu i dostała równo 2:0. Ale to tylko sparing. Grają wysokim presingiem, są wybiegani, przyzwoici technicznie, ale bez cudów. Gdyby Śląsk był w formie z zeszłego roku mógłby powalczyć. Z taką grą jak z Loko :papa:

Legia - oooo... Bardzo solidna firma im się trafiła. Cóż walczyć trzeba.

Wisła - Apoel ma bardzo zgraną drużynę o niezłym poziomie. Jednakże nie jest ten sam zespół (co do siły) co dwa lata temu. No i pierwszy mecz u siebie. Szanse 60:40 dla Apoelu. Kiedyś (bodajże w 2003 r. pykliśmy mistrza Cypru 5:2 (a było 5:0 tylko obrońcy się zdrzemli). W ciągu siedmiu lat świat przewrócił sie do góry nogami. :evil:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2011 13:11

Mimo mojego optymizmu :wink: szansa na awans wszystkich polskich drużyn jest wg mnie mała, ale może chociaż dwom się uda..... :wink: :lol: :roll:
Ostatnio edytowano 06.08.2011 13:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2011 13:14

Stadion w Bukareszcie nie spełnia norm, rewanż gramy w Timisoarze (bliżej domu :wink: ).
MichałK
Podróżnik

Postnapisał(a) MichałK » 06.08.2011 13:17

Takze trzymam kciuki aby wszystkim druzyna sie udało. Co do tematu łatwy przeciwnik , trudny przeciwnik to widziałem wywiad z Robertem Maskantem po losowaniu. Powiedział jedna rzecz z ktora sie zgadzam "zawsze mowicie ze mamy szczescie bo to latwy przeciwnik i dlatego od 15 lat nie mamy reprezentanta w LM (myslac o polskich druzynach)"
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 16.08.2011 09:48

Myślę ,że pucharową napinkę czas zacząć.
8)

maciuś postawił już zasłonę dymną (kontuzję) i liczy że zaskoczy ruskich ustawieniem 3 defensywnych i dzida na Luboję. Będzie ciężko. Spartak zaczął nieźle grać w lidze. Kibiców spartaka spodziewamy się ok 300.
Czekam na wieści z obozów Wisły i Śląska.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 16.08.2011 17:57

Sven napisał(a):Czekam na wieści z obozów Wisły i Śląska.

Jestem :D

Przygotowania na stadionie idą pełna parą.

Obrazek

Obrazek

Resztki (dosłownie) biletów w kasach schodzą, o ile już nie zeszły. Zapowiada się 700 kibiców Apoelu. Będzie ciekawie, tamtejsi kibicowsko stoją na wysokim poziomie. Ale damy radę 8)
Gorzej piłkarsko - tu raczej na sukces się nie nastawiam, ale kto wie, może się uda.

Jednym słowem KASZANKA, (po krakowsku kiszka :D)
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 16.08.2011 21:15

Spadłem z krzesła :lol: :lol: :lol:
mireks
Cromaniak

Postnapisał(a) mireks » 17.08.2011 07:05

Wisła aby myśleć o awansie musi wygrać 3-0 u siebie a tam pilnować wyniku.Największe kluby piłkarskie zawsze się męczą na Cyprze.
Apoel to nie są chłopcy do bicia,musi być pełna koncentracja Wisły.

Legia i Śląsk,słabo to widzę,nie wiem może nastąpi pełna mobilizacja.
Chciałoby się aby awansowały wszystkie trzy,ale będzie bardzo ciężko awansować łącznie z Wisłą.
Będę kibicował Wiślę i Śląskowi choć najbliżej mi do Legii.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone