Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 29.12.2012 23:12

żeby temat nie spadł za nisko

z życzeniami noworocznymi
z fartem w 2013 Panie i Panowie
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 30.12.2012 08:11

Sven dorośli faceci, a bawicie się jak małe dzieci,
a tak na poważnie, jest Nowy Rok i nowe decyzje :
- Jest nowy prezes, już nie biegły w pałacowych przepychankach urzędas, ale niezależny prawnik z doświadczeniem biznesowym.
- Jest wyciągnięta ręka ze strony nowego prezesa.
- Jest ciekawa inicjatywa ze strony nowego prezesa dotycząca tak ważnych dla was spraw jak odpalanie rac
- Zostały spłacone długi Legii przez jej właściciela.
- Na półmetku Legia jest numerem jeden z wielkimi szansami na LM.

Reszta należy już do Was.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 30.12.2012 12:32

niezależny prawnik hmm powiedzmy prawnik który biegle porządkuje firmy w celu sprzedaży ( w sumie na plus ;))

prezes niczym nie różni się w wywiadach od poprzedników

ciekawa inicjatywa - pogadać co się lubi i co się podoba może każdy, w obecnej sytuacji prawnej może nawet dokonać samospalenia na środku boiska a race i tak są bezprawne

długi nie zostały spłacone - przynajmniej nie te wobec ITI - a dopięty w ostatniej chwili budżet to kolejna pożyczka od ITI

numerem 1 Legia jest, z wielkimi szansami na LM to bym nie przesadzał

postulaty grup są prezesowi znane, więc nie do końca od nas wszystko zależy

i na koniec wytłumacz mi fenomen tego sklepu w Anglii :

http://www.mandmdirect.com/01/?Search=Legia

kolejny samobój strzelony przez mądre głowy w klubie
chociaż w sumie wiara się cieszy bo ciuchy po taniości a przesyłka nie taka droga ;)
a kupić bluzę za 400 stówy kiedy można zapłacić 100 to jest różnica
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 05.01.2013 11:02

Zbigniew Boniek zapowiedział działania zmierzające do zezwolenia na użycie pirotechniki na stadionach. Wymaga to zmiany art. 59 ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych.
W obecnym stanie prawnym grozi za to kara pobawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat.
Nie lubię rac, dla mnie to zabawa dla przedszkolaków, ale jeśli ktoś inny to lubi i jest to dla niego ważne niech ma. Wreszcie mądra decyzja. Wreszcie ktoś zwrócił władzy uwagę, że rządzenie nie polega jedynie na zakazach wymuszanych gazem i pałką.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.01.2013 11:57

realista2 napisał(a):Nie lubię rac, dla mnie to zabawa dla przedszkolaków, ale jeśli ktoś inny to lubi i jest to dla niego ważne niech ma.

Ale na czym ma polegać zmiana? Że wali kto chce i jak chce, czy że w ramach imprez będzie możliwe urządzanie pokazów?

Po ostatnim wypadku w Warszawie uważam, że to w akurat nie jest zabawa dla przedszkolaków i nie wydaje mi się, żeby wydawanie zgody na użycie środków pirotechnicznych w miejscu, gdzie mogą przebywać młodzież i dzieci przez osoby przypadkowe i nieuprawnione do takiej zabawy miało jakikolwiek sens.

No chyba, że ktoś będzie używał tak, to niech sobie używa skolko ugodno :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.01.2013 12:08

weldon napisał(a):Po ostatnim wypadku w Warszawie uważam, że to w akurat nie jest zabawa dla przedszkolaków i nie wydaje mi się, żeby wydawanie zgody na użycie środków pirotechnicznych w miejscu, gdzie mogą przebywać młodzież i dzieci przez osoby przypadkowe i nieuprawnione do takiej zabawy miało jakikolwiek sens.

Boniek mysli inaczej

Odpalił pan racę i jakie wnioski?

- Zabranianie ich jest chore. Powinno się ze strażą pożarną ustalić, na jakich zasadach można ich używać i dopuścić. Proszę mi wierzyć, nie ma w nich nic niebezpiecznego. Na moim sylwestrze wnuki w wieku sześciu i ośmiu lat z tym urzędowały. Nic nikomu się nie stało.

Wypadki są wszędzie, a najbardziej niebezpiecznym miejscem dla dzieci jest szkoła i dom.

Ale spoko, to tylko gadka pod publiczkę. Nikt rac nie dopuści, bo zostały zabronione nie w trosce o bezpieczeństwo, tylko w ramach kary dla nieposłusznej grupy społecznej.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.01.2013 12:14

Może dopuszczą, ale, jak wspomniałem, na normalnych warunkach, pokazu pirotechnicznego?

Wydaje mi się, że same kluby kibica zaproponowały takie rozwiązanie, że w trakcie meczu race będą obsługiwane przez osoby uprawnione i przeszkolone.
Takie rozwiązanie przecież zdaje egzamin wszędzie, więc czemu tu by nie miało spełnić oczekiwań?

No, chyba, że priorytetem jest frajda z samego faktu, że można sobie postrzelać bezkarnie i bez sensu, a nie zabawa?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.01.2013 12:37

weldon napisał(a):Może dopuszczą, ale, jak wspomniałem, na normalnych warunkach, pokazu pirotechnicznego?

Wydaje mi się, że same kluby kibica zaproponowały takie rozwiązanie, że w trakcie meczu race będą obsługiwane przez osoby uprawnione i przeszkolone.
Takie rozwiązanie przecież zdaje egzamin wszędzie, więc czemu tu by nie miało spełnić oczekiwań?

No, chyba, że priorytetem jest frajda z samego faktu, że można sobie postrzelać bezkarnie i bez sensu, a nie zabawa?

Z racy sie nie strzela :lol:

Nie sądze, by odpalenie racy stanowiło jakieś wielkie zagrożenie dla zdrowia.
Na pewno nie większe niż oglądanie polskiej piłki nożnej. :D

W wielu miejacach na świecie się odpala, u nas się odpalało i świat się nie zawalił.

Dwie rzeczy powinny być przestrzegane.
Atesty (bo teraz w ramach "podziemia" różny chłam sie podobno pojawia) i zakaz ich rzucania na boisko.

Ale jeżeli już (choć ja w to nie wierzę) to pewnie będzie jak napisałeś, w ramach kompromisu przeszkoleni ludzie w wyznaczonych miejscach.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 05.01.2013 12:49

Kiepura napisał(a):Nikt rac nie dopuści, bo zostały zabronione nie w trosce o bezpieczeństwo, tylko w ramach kary dla nieposłusznej grupy społecznej.

Antek Ci to powiedział?

Kiepura napisał(a):Dwie rzeczy powinny być przestrzegane.
Atesty (bo teraz w ramach "podziemia" różny chłam sie podobno pojawia) i zakaz ich rzucania na boisko.

Kto te atesty będzie sprawdzał? Bramkarze, policja czy delegat UEFA?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.01.2013 12:50

Ba, w wielu miejscach na świecie pija się alkohol i też nic się nie dzieje :D

Kompromis to dobra rzecz. Warto rozmawiać :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2013 13:07

realista2 napisał(a):Na półmetku Legia jest numerem jeden z wielkimi szansami na LM.

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przestań bo brzuch mnie boli :oczko_usmiech:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 05.01.2013 13:21

greenrs napisał(a):
Kiepura napisał(a):Nikt rac nie dopuści, bo zostały zabronione nie w trosce o bezpieczeństwo, tylko w ramach kary dla nieposłusznej grupy społecznej.

Antek Ci to powiedział?

Kiepura napisał(a):Dwie rzeczy powinny być przestrzegane.

Kto te atesty będzie sprawdzał? Bramkarze, policja czy delegat UEFA?

8O

A kto to jest Antek ?
Bo nie kojarze.

A kto sprawdza atesty np. gaśnic samochodowych ? Dla wyjaśnienia, bo nie zrozumiałeś. Chodzi o ogólne dopuszczenie do obrotu a nie sprawdzanie przy wejściu na stadion.
Może Cie to zdziwi ale race używane są w różnych miejscach, nie tylko na stadionach.

alessandro1977 napisał(a):
realista2 napisał(a):Na półmetku Legia jest numerem jeden z wielkimi szansami na LM.

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Przestań bo brzuch mnie boli :oczko_usmiech:

Wdech, wydech i jeszcze raz. I potem na spacer. Pomoże.

Akurat Legia ma w tym momencie drużynę, która może awansować.
Pod warunkiem, że wzmocnią się dwoma, może trzema zawodnikami.
I pisze to z ogromnym bólem serca.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2013 13:26

Kiepura napisał(a):
Akurat Legia ma w tym momencie drużynę, która może awansować.

Chyba do Intertoto...szkoda, że już nie ma tych rozgrywek :cry:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 05.01.2013 13:50

Stanowisko OZSK w rozmowach z PZPN i rządem

Przedstawiliśmy obywatelski projekt nowelizacji Ustawy o zmianie Ustawy o imprezach masowych i innych ustaw, której uchwalenie pozwoli na wprowadzenie m.in. następujących rozwiązań:

- Doprecyzowanie przesłanek, które musi spełniać decyzja wojewody o zakazie przeprowadzenia imprezy masowej i skrócenie terminów w których rozpatrywane są odwołania od tej decyzji

- Eliminacja z polskiego systemu prawnego niekonstytucyjnej instytucji „zakazu klubowego”.

- Wprowadzenie możliwości skrócenia okresu obowiązywania zakazu stadionowego po upływie 1/3 jego obowiązywania dla osób podejmujących się prac społecznych i działań reedukacyjnych prowadzonych przez wskazane i nadzorowane przez samorząd terytorialny organizacje społeczne.

- Wprowadzenie obowiązku posiadania karty kibica, jako dokumentu uprawniającego do udziału w imprezie masowej.

- Wprowadzenie konsekwentnego całkowitego zakazu sprzedaży napojów alkoholowych na terenie obiektu, na którym odbywa się impreza masowa.

- Umożliwienie prowadzenia dopingu z użyciem materiałów pirotechnicznych w modelu duńskim (stowarzyszenie kibiców odpowiedzialne za doping wnosi kaucję, która przepada na pokrycie ewentualnych roszczeń odszkodowawczych).

- Wprowadzenie obowiązku prowadzenia i finansowania działalności edukacyjnej i sportowej dla klubów sportowych i stowarzyszeń kibiców przez samorządy.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.01.2013 14:13

Sven napisał(a):- Umożliwienie prowadzenia dopingu z użyciem materiałów pirotechnicznych w modelu duńskim (stowarzyszenie kibiców odpowiedzialne za doping wnosi kaucję, która przepada na pokrycie ewentualnych roszczeń odszkodowawczych).

Kaucji?
A ja, przed chwilą, czytałem wywiad z prezesem tegoż stowarzyszenia, który powiedział, że model duński odpada, ponieważ on nie ma zamiaru ponosić odpowiedzialności za kogoś, kto przemyci na stadion race i spowoduje jakieś szkody :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone