Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 18.11.2012 10:43

alessandro1977 napisał(a):Ja oglądałem, bo wolę dobry futbol niż polską kopaninę...dobry mecz jak również dwa inne, które wczoraj oglądałem w innych ligach :wink:

Jasne wszystkie dzieciaki tak mówią, póżniej z tego wyrastają.

PS
a zastanowiło Cię dlaczego ludzie ogladają nie tylko Estraklasę, ale nawet pierwszą, drugą i niższe ligi?
a zastanowiło Cie dlaczego Niemiec ogląda swoje, Hiszpan swoje, Anglik swoje i nawet sekundy nie stracą na oglądnaie innych ?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.11.2012 10:51

Oj, tam pyry się zawsze na Was mobilizowały.
Taki tam klimat + walka o czołowe miejsce.
Ale fajnie, że będzie komplecik.

A u nas mecz podwyższonego ryzyka :wink: :lool:
wpadnięcia w alkoholizm chyba
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 18.11.2012 11:19

realista2 napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Ja oglądałem, bo wolę dobry futbol niż polską kopaninę...dobry mecz jak również dwa inne, które wczoraj oglądałem w innych ligach :wink:

PS
a zastanowiło Cię dlaczego ludzie ogladają nie tylko Estraklasę, ale nawet pierwszą, drugą i niższe ligi?
a zastanowiło Cie dlaczego Niemiec ogląda swoje, Hiszpan swoje, Anglik swoje i nawet sekundy nie stracą na oglądnaie innych ?

Generalizujesz. W najlepszych czasach Cyfry+ jak miała wyłączne prawa na Ekstraklasę, miała coś około 100 tys abonentów. Nie wszyscy z nich zapewne oglądali piłkę. Gran Derbi (przyznam, nudne) transmituje się do kilkunastu (jak nie kilkudziesięciu) krajów i ogląda je kilkaset milionów (jak nie kilka miliardów) telewidzów. Ja też się widzę do dzieciaków zaliczam, miło to usłyszeć mając pierwsze siwe włosy gdzieniegdzie. :) Z przyjemnością obejrzę dziś Derby Polski (choć pierwszą połowę bo trzeba zdążyć na Śląsk, wyjątkowo kibicuję Wam) ale z przyjemnością też włączę jakiś Arsenal, MU, Real czy Crveną Zvezdę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2012 12:06

realista2 napisał(a):
Jasne wszystkie dzieciaki tak mówią, póżniej z tego wyrastają

Jasne, mam 35 lat więc dzięki za komplement...jak już wspominałem kiedyś - wątpię abyś był na tylu meczach na żywo co ja, nawet w Polsce bo kiedyś regularnie bywałem na polskich stadionach...Ty jednak dalej tkwij w świecie fantazji z klapkami na oczach :smo:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.11.2012 12:45

podszywacz napisał(a):
realista2 napisał(a):

PS

Generalizujesz. W najlepszych czasach Cyfry+ jak miała wyłączne prawa na Ekstraklasę, miała coś około 100 tys abonentów. Nie wszyscy z nich zapewne oglądali piłkę. [b]Gran Derbi (przyznam, nudne) transmituje się do kilkunastu (jak nie kilkudziesięciu) krajów i ogląda je kilkaset milionów (jak nie kilka miliardów) telewidzów.[/b] Ja też się widzę do dzieciaków zaliczam, miło to usłyszeć mając pierwsze siwe włosy gdzieniegdzie. :) Z przyjemnością obejrzę dziś Derby Polski (choć pierwszą połowę bo trzeba zdążyć na Śląsk, wyjątkowo kibicuję Wam) ale z przyjemnością też włączę jakiś Arsenal, MU, Real czy Crveną Zvezdę.

A. Gran Derbi to produkt marketingowy. Podobnie jak to Bożolenowo czy jak to się tam pisze. Wyjątkowy sikacz ale wylansowany, więc każdy "nowy europejczyk" wali w żyłę a następnego dnia leczy kaca po siarczynach. Podobnie z Gran Derbi, mecz istotny ale zdecydowanie przeszacowany jeśli idzie o wartość. Ale wypada przeciez oglądać, bo Gran Derbi :lol:

B. Z tego określenia (Derby Polski) to nawet poznańscy kibice się śmieją, wiec raczej bym go nie używał. Nazwa wytworzona dla reklamy nic więcej.

C. Oglądać obce mecze od czasu do czasu (choćby w celach porównawczych albo dla zabicia nudy) a kibicować i się pasjonować to zupełnie inna bajka.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 18.11.2012 12:54

Kiepura napisał(a):C. Oglądać obce mecze od czasu do czasu (choćby w celach porównawczych albo dla zabicia nudy) a kibicować i się pasjonować to zupełnie inna bajka.

Z wlaściwą sobie celnością trafileś w sedno sprawy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2012 12:58

Akurat Primera Division to jedyna liga, której nie oglądam...Gran Derbi mnie nie interesuje z jednego powodu - Barca to najbardziej nie lubiany przeze mnie zespół :wink:
Podobnie jak Legia w Polsce :wink:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 18.11.2012 13:45

realista2 napisał(a):
Kiepura napisał(a):C. Oglądać obce mecze od czasu do czasu (choćby w celach porównawczych albo dla zabicia nudy) a kibicować i się pasjonować to zupełnie inna bajka.

Z wlaściwą sobie celnością trafileś w sedno sprawy.

I ja też się z kolegami pod tym względem zgadzam :) I nie chwytajcie mnie od razu za słowa, Gran Derbi czy Derby Polski są jedynie przykładami, być może nie do końca trafnymi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2012 14:31

Następny mecz, jaki obejrzę na stadionie, będzie mecz 21 kwietnia 2013 r. pomiędzy Juve a Milanem na Juventus Stadium :wink:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 18.11.2012 15:00

To nie wiem, jestem dzieciakiem czy nie bo oglądam teraz mecz nie swojej drużyny (L-L)? Mecz bardzo fajny, oprawa Lecha bardzo ładna :wink: , konfetti też.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2012 15:08

podszywacz napisał(a):To nie wiem, jestem dzieciakiem czy nie bo oglądam teraz mecz nie swojej drużyny (L-L)? Mecz bardzo fajny, oprawa Lecha bardzo ładna :wink: , konfetti też.

Zgadzam się, atmosfera ok, no i oglądam. Wychodzi na to, że jestem dzieciakiem jak Sven i realista :wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 19.11.2012 05:52

Ostatnio gotowanie w modzie i pewnie dlatego Legia upichciła puree z pyr.
Tańce też na czasie... "Ona tu jest i dla mnie tańczy" ...no to im zatańczyła.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.11.2012 17:10

Mogę tylko pogratulować zwycięstwa Legii na trudnym terenie bo to akurat kto zostanie mistrzem i znowu w pucharach się skompromituje, spływa mi :wink:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 20.11.2012 09:50

Mega emocje i w końcu po 8 latach wygraliśmy w lidze również na ich terenie...
Jak się komuś naprawdę kibicuje to jest zupełnie inny wymiar przeżywania spotkań.
Fajnie jest pooglądać samą piłkę dla jej poziomu sportowego(choć to też zależy kto co lubi bo są różne style gry itd),ale bez zaangażowania sercowego nie ma w tym tej radości
Osobiście na arenie międzynarodowej jestem kibicem polskości tzn Reprezentacji i klubów w pucharach(nawet jeżeli na co dzień w lidze to rywale...choć zdarzają się odstępstwa jak mnie wkurzają ;))
Poza tym lubię ogólną rywalizację międzynarodową tzn. ME,MŚ,LM,LE itp i generalnie sympatyzuje wtedy z południowcami bo jakoś tak się ukształtowało to we mnie(i to mimo faktu iż sama mentalność jako ludzi nie zbyt mi w nich odpowiada bo wolę naszą północną czyt. bardziej wyważoną i mniej cwaniacko-szpanerską)
Zagraniczne ligi krajowe zaś nie są dla mnie interesujące i mecze w nich oglądam od wielkiego święta,dosłownie kilka w roku
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 23.11.2012 11:53

alessandro1977 napisał(a):Mogę tylko pogratulować zwycięstwa Legii na trudnym terenie bo to akurat kto zostanie mistrzem i znowu w pucharach się skompromituje, spływa mi :wink:

W listopadzie przez pewien czas był wyświetlany reportaż "Futbol w szponach pieniądza". jeśli jeszcze gdzieś na jakimś programie się pojawi proponuję to obejrzeć. Alessandro szczególnie Ciebie proszę o poswięcenie 45 minut . Jestem pewien, że byloby nam łatwiej się zrozumieć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone