Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.10.2012 06:40

realista2 napisał(a):Jeśliby niesprawiedliwy los ukarał cię pobytem w Warszawie to w Warszawie jest Legia póki co i zaręczam , że Legię też można pokochać.

A na co mu Legia? :roll:

On chce stadion widywać, a nie zespół :mrgreen:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.10.2012 07:32

weldon napisał(a):
realista2 napisał(a):Jeśliby niesprawiedliwy los ukarał cię pobytem w Warszawie to w Warszawie jest Legia póki co i zaręczam , że Legię też można pokochać.

A skąd taka dalece posunięta teoria? :wink: :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.10.2012 07:40

podszywacz napisał(a):
weldon napisał(a):

A skąd taka dalece posunięta teoria? :wink: :D

Sam pisałeś, że z Warszawy daleko do stadionu Wisły byś miał :lol:

Swoją drogą, fotki sobie na skyscrapperze obejrzałem, to ładnie położony.
Co to za woda koło niego jest, bo nie wnikałem?
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.10.2012 08:18

weldon napisał(a):Sam pisałeś, że z Warszawy daleko do stadionu Wisły byś miał :lol:

Jeżeli "idziesz do sklepu" to idziesz oglądać sklep czy kupić konkretną rzecz do tego sklepu? ;-) No chyba że ktoś lubi oglądać sklepy lub stadiony. Ja nie specjalnie, nie mamy narodowego, nie mamy Pepsi Areny, Złotych Tarasów u nas same Biedronki i Lidle, nasz stadion też architektonicznie piękny nie jest, ten po niewłaściwej stronie Błoń jakimś Kauflandem zalatuje ;-)

weldon napisał(a):Swoją drogą, fotki sobie na skyscrapperze obejrzałem, to ładnie położony.
Co to za woda koło niego jest, bo nie wnikałem?

Może to taka rzeka, Wisła się nazywa? A tak poważnie, to nie kojarzę żadnej wody obok, może basen Wisły? Może oczko wodne w parku Jordana obok?
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 16.10.2012 08:23

[quote="realista2"]Kukrisowi odpłaciłem pięknym za nadobne za jego niczym nie sprowokowaną agresję, że za ostro ? Być może, ale kto mieczem wojuje ....[quote="podszywacz"]

Nie odebrałem twojej wypowiedzi jako zapłaty za cokolwiek.
Po prostu zareagowałeś w myśl zasady ,,uderz w stół, a nożyce się odezwą".
Krótko mówiąc jako osoba, która ma coś na sumieniu i doszukuje się aluzji do swych czynów w wypowiedziach innych osób. Zazwyczaj gwałtownie reaguje czym zwykle się zdradza.

Dzisiaj kolejny (ważny) mecz na Narodowym.
Proponuję nie gwizdać na naszych piłkarzy (nawet po złych zagraniach) niemal od pierwszych minut meczu
i nie żegnać ich udających się w przerwie do szatni gwizdami.W przeciwnym razie potwierdzimy tylko, że największy bazar w Europie jedynie (w związku z organizacją EURO 2012) zmienił swój wygląd :)
Pozdr
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 16.10.2012 08:45

kukris napisał(a):Proponuję nie gwizdać na naszych piłkarzy (nawet po złych zagraniach) niemal od pierwszych minut meczu
i nie żegnać ich udających się w przerwie do szatni gwizdami.W przeciwnym razie potwierdzimy tylko, że największy bazar w Europie jedynie (w związku z organizacją EURO 2012) zmienił swój wygląd :)
Pozdr

A zaśpiewać najbardziej znany polski przebój wypada?

Nic się nie stało
Polacy nic się nie stało...

:D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 16.10.2012 10:05

Ja lubię stadiony oglądać :D

podszywacz napisał(a):Może to taka rzeka, Wisła się nazywa?

To:
Obrazek

kukris napisał(a):Proponuję nie gwizdać na naszych piłkarzy (...) W przeciwnym razie potwierdzimy tylko, że największy bazar w Europie jedynie (w związku z organizacją EURO 2012) zmienił swój wygląd :)

Niby, że chińczyki tam tylko gwizdały? Bo nie łapię.

Zauważyłem, że już nawet w mediach często prostują, że nazwanie Narodowego stadionem było błędem, bo możliwość organizacji tam również zawodów piłki kopanej jest jedną z opcji dostępnych dla tego kompleksu i wyróżniających go na tle wszystkich, podobnych z nazwy, obiektów w Polsce.

To tak a propos osób, które nie widzą różnicy pomiędzy projektowanymi terenami targów międzynarodowych, Stadionem X-lecia, Bazarem Europa, a obecnym obiektem ;)
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.10.2012 10:25

weldon napisał(a):To:

He, przyznam że zabiłeś mi ćwieka, przyglądałem się dobre kilka minut z jakiej perspektywy robione było to zdjęcie. To perspektywa za trybuną zachodnią (VIP), tam nie ma żadnego zbiornika wodnego, zdjęcie zrobione prawdopodobnie podczas jakiejś powodzi :) Albo było coś kiedyś w trakcie budowy (elewacja stadionu jest na zdjęciu niewykończona) i osuszyli.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2012 13:24

podszywacz napisał(a):............. nasz stadion też architektonicznie piękny nie jest, ten po niewłaściwej stronie Błoń jakimś Kauflandem zalatuje ;-)

I tu muszę zabrać głos, gdyż Twoja opinia dalece subiektywna, jest niczym nie popartym sloganem wymyślonym, przez Waszych sfrustrowanych kibiców, że miasto i Wasze władze dały zrobić coś na wzór namiotu cyrkowego z Waszego stadionu.

A fakt jest taki, że nasz stadion otrzymał drugą nagrodę w Europie, podczas konkursu projektów architektonicznych we Francji, w kategorii "Stadiony o pojemności do 15000 kibiców".

P.S.
Sam nie miałem pojęcia o istnieniu takiego konkursu.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.10.2012 14:01

Serce w pasy napisał(a):
podszywacz napisał(a):............. nasz stadion też architektonicznie piękny nie jest, ten po niewłaściwej stronie Błoń jakimś Kauflandem zalatuje ;-)

I tu muszę zabrać głos, gdyż Twoja opinia dalece subiektywna, jest niczym nie popartym sloganem wymyślonym, przez Waszych sfrustrowanych kibiców, że miasto i Wasze władze dały zrobić coś na wzór namiotu cyrkowego z Waszego stadionu.

A fakt jest taki, że nasz stadion otrzymał drugą nagrodę w Europie, podczas konkursu projektów architektonicznych we Francji, w kategorii "Stadiony o pojemności do 15000 kibiców".

P.S.
Sam nie miałem pojęcia o istnieniu takiego konkursu.

Nie nadużywaj proszę słowa "frustracja" bo to samo możemy odnieść do przeważającej ilości kibiców Cracovii którzy żyją nie z miłości do Cracovii lecz nienawiści do Wisły i swoje frustracje wyładowują na wycinku z historii czyli jej SB-ckich czasach. Temat rzeka, mieliśmy przyjemność go już jakiś czas poruszać ale dyskusja nie przyniosła żadnego rezultatu. Zostawmy to. Wiesz jakie jest moje prywatne zdanie o Waszym stadionie? Jest dużo ładniejszy od naszego. Tyle że Wasz jest zbyt kameralny jak dla mnie. Chciałbym żeby tak nasz był projektowany i budowany od podstaw jak Wasz a nie tak jak się stało u nas, do wybudowanych lata temu trybun północnej i południowej starano się doprojektować resztę. Z tym Kauflandem to taki "prztyczek - elektryczek", przecież nie możecie być w czymś lepsi od nas, Święta Wojna przecież trwa :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2012 14:23

Nie no oczywiście, że nie możemy nic mieć lepszego od Was, no może kibiców bo my jesteśmy z drużyną na dobre i na złe, a u Was widać ilu kibiców chodzi obecnie, a ilu chodziło jak mieliście mistrza.
Mówią na to kibice sukcesu :wink:

P.S.

Na nasz stadion mówią Tesco, a nie Kaufland :wink:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.10.2012 14:39

Serce w pasy napisał(a):Nie no oczywiście, że nie możemy nic mieć lepszego od Was, no może kibiców bo my jesteśmy z drużyną na dobre i na złe, a u Was widać ilu kibiców chodzi obecnie, a ilu chodziło jak mieliście mistrza.
Mówią na to kibice sukcesu :wink:

Mam inne informacje bo od początku sezonu na Wiśle frekwencja jest mniej więcej stała i wynosi 15-17 tys kibiców. A jak wiemy na początku sezonu nikt nie przypuszczał że obecnie będziemy zajmować 13 miejsce w tabeli, gdyby sukces decydował o frekwencji, obecnie na mecze powinno chodzić powiedzmy 10 tys kibiców. Dużo większa frekwencja była jedynie na meczach El. LM i grupie LE w poprzednim sezonie ale to chyba normalne i tego się nie powinno liczyć.
Mówią na to propaganda sukcesu ;-)

EDIT:

http://www.90minut.pl/liga/0/liga5617.html

Przykład z poprzedniego sezonu gdzie zaliczyliście spadek. Na Wisłę jesteście w stanie się spiąć w 14 tys. luda a na inne mecze około połowa z tego. To nazywasz kibicami "na dobre i na złe" ? :?
Mówią na to hipokryzja ;-)

Serce w pasy napisał(a):P.S.

Na nasz stadion mówią Tesco, a nie Kaufland :wink:

Też ładnie :D W moich rejonach spotkałem się z Kauflandem a nie Tesco. :wink:
Ostatnio edytowano 16.10.2012 14:50 przez Liquid, łącznie edytowano 2 razy
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 16.10.2012 14:44

Pisałem już, że nie lubię wojenek warszawsko-krakowskich, a tu proszę domowa wojenka tylko krakowska :)

W Warszawie takiej lokalknej wojenki właściwie nie ma, bo Polonia prawie nie ma kibiców :(
Jak na Konwiktorskiej są rozgrywane mecze, to jedyne co mi trochę przeszkadza to światła nad stadionem, bo nawet korka nie ma większego, niż zwykle...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2012 15:22

Mówiąc o kibicach "na dobre i na złe" miałem na myśli te 7,5-8tyś, którzy chodzą na mecze również po spadku.

Liczą proporcjonalnie u Was powinno być ponad 20tyś mecz w mecz, a może i jeszcze więcej bo jesteście w ekstraklasie.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 16.10.2012 15:45

Serce w pasy napisał(a):Mówiąc o kibicach "na dobre i na złe" miałem na myśli te 7,5-8tyś, którzy chodzą na mecze również po spadku.

Liczą proporcjonalnie u Was powinno być ponad 20tyś mecz w mecz, a może i jeszcze więcej bo jesteście w ekstraklasie.

Kryzys panie. Ludzie nie mają na chleb a co dopiero na bilet na mecz czy do kina :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone