Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 13.10.2012 19:11

CI IDEALNI ZAMIESZKUJĄ WA-WĘ !!!!!
Wczoraj dali przykład kibicowania na Narodowym.
Otwórzcie tam lepiej nowy bazar !
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.10.2012 19:15

A co ci się nie podoba?

Dziecko z kumpelą sobie gardła zdarły, najbardziej dopingując Tytonia, bo pół meczu za jego bramką spędziły :D

Inna prawa, że, jak to oceniła, na żywo, to wyglądało tak, jakby sobie panowie w klasy grali i strasznie trudno było się zmusić do jakiegokolwiek dopingu, bo kompletnie nie działał na naszych "asów" :lol:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 14.10.2012 10:08

kukris napisał(a):CI IDEALNI ZAMIESZKUJĄ WA-WĘ !!!!!

Kliniczny przykład kompleksu prowincji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2012 12:45

Wystarczy kibicować Polonii i już jest wszystko w porządku.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 14.10.2012 14:49

Ja tylko napiszę,że to chyba oczywiste,że na tym meczu byli kibice z całej Polski,a nie Warszawianie i Warszawiacy ...tak samo zresztą jak wszędzie tam gdzie gra reprezentacja POLSKI!
Co do atmosfery to w sumie jest taka jak w większości europy tzn. kibice bez ustanku emocjonalnie dopingujący,ale jednocześnie bardziej charakterni i zapalni są wypierani przez ludzi oglądających i czasem krzyczących,podśpiewujących...nawet dało by radę przeżyć,ale niestety często pojawia się za dużo cyrkowców kapeluszników znanych np z siatkówki gdzie dopingiem w ponad 90 % są piski trąbek oraz klaskanie:( co mnie osobiście bardzo razi i mdłości wywołuje
Najważniejsze jednak,że ludziom zależy na drużynie narodowej
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.10.2012 17:03

GSM napisał(a):Ja tylko napiszę,że to chyba oczywiste,że na tym meczu byli kibice z całej Polski,a nie Warszawianie i Warszawiacy ...

Bilety na mecz z RPA kosztowały po 25 złotych i były dostępne jeszcze w dniu meczu.

Moje dziecko i jej koleżanka dostały je w prezencie i poszli "wesołą gromadką" bardziej zobaczyć stadion, niż mecz.
Było od metra ludzi z dziećmi, jak również samych dzieciaków. Ochrona zerowa, zapiewajły żadnego, większość osób rozglądała się po stadionie, niespecjalnie zwracając uwagę na to, co się działo na boisku.

To był taki festyn bardziej, niż mecz, coś jak mecz polityków i dziennikarzy na Legii.
Sam chciałem iść, ale już były tylko kiepskie miejsca po 50 złotych i stwierdziłem, że nie warto :/

W każdym razie, nie wyciągałbym pochopnych wniosków o dopingu, na podstawie tej szopki, co była niedawno :)
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 14.10.2012 17:43

Generalnie to ci dopingujący sami póki co zrezygnowali z chodzenia na mecze reprezentacji jako bardziej jednolita grupa(pojedyncze grupki ciągle się pojawiają...wedle uznania ) w ramach protestu przeciwko zachowaniom działaczy i polityków.Wiele osób podkreśla,że ostatnim meczem z porządnym dopingiem,klimatem było spotkanie z Wybrzeżem Kości Słoniowej w Poznaniu
Na szczęście nie zawsze jest pełen festyn i duża liczba to normalni miłośnicy piłki-kibice.Szczęście,że bodaj jakoś przepisowo zakazali przynoszenia tych je... wuwuzeli bo dopiero by było heh
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 14.10.2012 17:46

realista2 napisał(a):
kukris napisał(a):CI IDEALNI ZAMIESZKUJĄ WA-WĘ !!!!!

Kliniczny przykład kompleksu prowincji.

Można by rzec na kogoś "Warszawiak od piątego pokolenia" lub "Prawdziwi Warszawiacy zginęli w Powstaniu Warszawskim" oraz "Jak zbliża się długi weekend, można wreszcie swobodnie zaparkować w dowolnym miejscu w Warszawie". Wybierz wariant odpowiedni dla Twoich korzeni ;-) Ja nie odczułem że kukris ma jakiś kompleks tym stwierdzeniem.
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 14.10.2012 21:59

Gdyby nie miał ,nie napisałby czegoś tak zalanego frustracją bo ta zawsze wynika z niespełnienia ,które jest podwaliną kompleksu.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 14.10.2012 23:10

Warszawiak do taki ktoś kto mieszka w Warszawie, uznaje, że to jego miejsce na ziemi i zupełnie nieistotne skąd i kiedy przybył. To jest jedyne w Polsce miasto prawdziwie kosmopolityczne.
PS.
Nie wszyscy warszawiacy zginęli w Powstaniu. Moja matka łączniczka AK jakoś ocalała, babka mimo odniesionej rany również.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 15.10.2012 19:25

realista2 napisał(a):Warszawiak do taki ktoś kto mieszka w Warszawie, uznaje, że to jego miejsce na ziemi i zupełnie nieistotne skąd i kiedy przybył. To jest jedyne w Polsce miasto prawdziwie kosmopolityczne.
PS.
Nie wszyscy warszawiacy zginęli w Powstaniu. Moja matka łączniczka AK jakoś ocalała, babka mimo odniesionej rany również.

Mieszkaj sobie w szczęściu i zdrowiu w tej swojej kosmopolitycznej Stolicy tylko nie nazywaj innych "prowincją" bo to mało eleganckie, skoro masz tak szlachetne korzenie jak piszesz powinieneś mieć w małym paluszku kulturę osobistą. Moje zdanie jest takie z całym szacunkiem idąc Twoim tokiem rozumowania że ten warszawski kosmopolityzm to zaścianek i prowincja w stosunku do innych stolic europejskich. Na przeprowadzkę do Wawy nie zdecydowałbym się za żadne pieniądze.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2012 19:58

Zaiste, szafowanie prowincjonalizmem, nie należy do najelegantszych zachowań i nie wypada nie zgodzic się z tobą,
natomiast, tak z ciekawości, bo nie pierwszy raz się z tym spotykam, interesuje mnie, czemu służy podejmowanie takich zobowiązań:

podszywacz napisał(a):Na przeprowadzkę do Wawy nie zdecydowałbym się za żadne pieniądze.

... których nie tylko nikt od ciebie nie wymaga, ale nawet większość znanych mi warszawiaków szczerze by ci odradzała?

Swoją drogą wypadałoby podziękować za takie postanowienie, bo strasznie dużo osób, niestety, nie wyznaje takiej zasady :?

Pozdrawiam :D

PS pewną ironią jest to, że, gdybyś się jednak zdecydował na taki krok, to z pewnością nie trafiłbyś do Warszawy, a co najwyżej do będącej obecnie w jej granicach Białołęki lub Ursusa ;)

PS II wrzuciłem kilka komórkowych fotek z meczu z RPA, zrobionych przez moje dziecko, w "Mazowsze" :)
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 15.10.2012 20:17

weldon napisał(a):interesuje mnie, czemu

Bo nie przepadam za codzienną bieganiną, zbyt dużym tempem życia, korporacjami, zabudową, architekturą. Można by wymieniać. Kraków też nie jest idealny ale dla mnie jest tu bardziej znośnie. A najważniejsze, daleko do stadionu Wisły Kraków :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.10.2012 20:38

podszywacz napisał(a):
weldon napisał(a):interesuje mnie, czemu

Bo nie przepadam za codzienną bieganiną, zbyt dużym tempem życia, korporacjami, zabudową, architekturą. Można by wymieniać. Kraków też nie jest idealny ale dla mnie jest tu bardziej znośnie. A najważniejsze, daleko do stadionu Wisły Kraków :wink:

No nie, kurcze, ja nie pytam czemu byś nie opuścił swojego miasta, bo to jest dla mnie oczywiste - właśnie dlatego, jeżdżąc po Polsce, zazdroszczę ludziom tego spokoju o jaki ciężko u mnie, a jaki spotykam w innych miastach: ten brak pospiechu i stresu.

Ja się pytam, dlaczego ludzie lubią się zarzekać, że "za żadne skarby nie pojada do Warszawy", jakby spodziewali się, że ktoś ich tu koniecznie chce i będzie o nich zabiegał :D

Warszawa to trudne miasto i nie polecam go nikomu, choćby z tych względów wymienionych wyżej.
Warto je poznać, odwiedzić, ale to będzie zawsze spojrzenie powierzchowne.
Sporo mieszkających tu ludzi właśnie tak poznaje Warszawę - znają drogę do najbliższego supermarketu,
drogę do pracy i przedszkola/szkoły, drogę, która co tydzień, razem z kilkudziesięcioma innych "warszawiaków", stoją w korkach wyjeżdżając w piątek po południu do domu, albo zamykają się w swoim świeżo wziętym na kredyt mieszkaniu, które będą spłacać do końca świata i nie widza nic poza murami swojego osiedla i taki obraz Warszawy wywożą ze sobą.

Powierzchowny obraz :)

Ta Anglia to będzie na Narodowym? Znów mi pół miasta zamkną.
Trzeba zakupy będzie odpowiednio wcześniej poczynić :D

Pozdrawiam
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 15.10.2012 21:54

Kukrisowi odpłaciłem pięknym za nadobne za jego niczym nie sprowokowaną agresję, że za ostro ? Być może, ale kto mieczem wojuje ....
podszywacz napisał(a):A najważniejsze, daleko do stadionu Wisły Kraków :wink:

Jeśliby niesprawiedliwy los ukarał cię pobytem w Warszawie to w Warszawie jest Legia póki co i zaręczam , że Legię też można pokochać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone