Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak
Re: Piłka nożna - Puchary 2012/2013

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 10.08.2012 11:46

Manga napisał(a):Nad pucharami (polskimi) trzeba spuścić zasłone milczenia ;)
Do czasu ruszenia tych prawdziwych ,temat zamknąć albo od rzeczy pier...lić ;)

Miałem bojkotować, ale nie mogę się powstrzymać jak czytam takie pełne jadu i nienawiści, godne najgorszych kibolskich zachowań teksty.
Kibol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kibol » 10.08.2012 12:10

Zgadzam się ale od kiboli proszę się odstosunkować.
Nie idźcie tą drogą co "Tefałen" i "Ajtiaj".

"Kibol - to brzmi dumnie!
Kibol - w Poznaniu i okolicach określenie niemal od początku kojarzone z kibicem Kolejorza.

Przez lata wyraz nieużywany, z czasem zapomniany. Podobnie jak wiele innych określeń gwarowych, skazane na publiczny niebyt przez komunistyczną cenzurę.

Ponure czasy minęły, ale pewne zakorzenione nawyki pozostały. Niektóre gazety lub czasopisma, a za nimi inne media na siłę łączą słowo kibol z chuliganem czy bandytą. Próbują nam wszystkim wmówić, że pod tym określeniem kryją się ludzie mający niewiele wspólnego ze stadionami. Wczoraj przeszkadzali ultras i fanatyk, dzisiaj kibol, a jutro zapewne zwykły kibic będzie zbyt radykalnym określeniem w mniemaniu dziennikarzy i niektórych właścicieli klubów."
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2012 13:02

Polskie drużyny poznały rywali w IV rundzie eliminacji do Ligi Europy.
Mistrz Polski, Śląsk Wrocław zagra z Hannoverem 96,
a zdobywca Pucharu Polski, Legia Warszawa zmierzy się z Rosenborgiem Trondheim.

Nie chcę być złym prorokiem ...
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 10.08.2012 14:12

Janusz Bajcer napisał(a):Nie chcę być złym prorokiem ...

Rosenborg jest do ogrania... Śląsk wylosował gorzej...
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 10.08.2012 14:36

Rosenborg jest w środku sezonu(tak jak zespoły Szwedzkie),a Legia chwile przed pierwszym spotkaniem dopiero zacznie ligę co może być decydujące.Oby jednak było pozytywnie
Śląsk nie awansuje...niestety

Pary IV rundy eliminacji LM:

FC Basel (Szwajcaria) – CFR Cluj (Rumunia)

Helsingborgs IF (Szwecja) – Celtic Glasgow (Szkocja)

BATE Borysów (Białoruś) – Hapoel Kirjat Szmona (Izrael)

AEL Limassol (Cypr) – Anderlecht Bruksela (Belgia)

Dinamo Zagrzeb (Chorwacja) – NK Maribor (Słowenia)

Sporting Braga (Portugalia) – Udinese Calcio (Włochy)

Spartak Moskwa (Rosja) – Fenerbahce Stambuł (Turcja)

CD Malaga (Hiszpania) – Panathinaikos Ateny (Grecja)

Borussia Moenchengladbach (Niemcy) – Dynamo Kijów (Ukraina)

OSC Lille (Francja) – FC Kopenhaga (Dania)

Pary czwartej rundy eliminacji LE:

FC Anży Machaczkała – AZ Alkmaar

APOEL Nikozja – Neftci PFK

Artomitos FC – Newcastle United

Tromso IL – Partizan Belgrad

FC Vaslui – Inter Mediolan

Heart of Midlothian – Liverpool FC

Athletic Club – HJK Helsinki

CS Maritimo – FC Dila Gori lub Anorthosis Famagusta

Molde FK – SC Heerenveen

Debreczyn VSC – Club Brugge

FC Sheriff – Olympique Marsylia

Trabzonspor – Videoton FC

FC Midtjylland – Young Boys Berno

WKS Śląsk Wrocław – Hannover 96

Dinamo Bukareszt – Metalist Charków

AC Horsens – Sporting Lizbona

Hapoel Tel-Awiw – F91 Dudelange

Feyenoord – Sparta Praga

Motherwell FC – Levante UD

Crvena Zvezda – Girondins Bordeaux

KSC Lokeren – Viktoria Pilzno

Lazio Rzym – ND Mura 05

AIK Solna – CSKA Moskwa

Legia Warszawa – Rosenborg Trondheim

Bursaspor – FC Twente

Steaua Bukareszt – FK Ekranas

Slovan Liberec – Dnipro Dnipropietrowsk

VfB Stuttgart – Dinamo Moskwa

PAOK FC – Rapid Wiedeń

FC Luzern – KRC Genk

FK Zeta – PSV Eindhoven
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.08.2012 14:38

Janusz Bajcer napisał(a):Nie chcę być złym prorokiem ...

Malkontent :mrgreen:

Hannover może byłby do ogrania przez zeszłoroczną Wisłę, Legię lub poznańskich grających w najlepszym układzie personalnym.
Wrocławianie są niestety słabi personalnie, na polską ligę starcza, na zagranicę słabo. Ale mogli trafić na cz...ups. Marsylskich Olimpijczyków, wiec losowanie całkiem dobre.

Rosenborg jak najbardziej w zasięgu Legii.
Można powiedzieć, ze wszystko w rękach (nogach) piłkarzy. No i w tym momencie, jakbym był kibicem warszawskich to zacząłbym się bać...
No i wesoły Janek...

Po zdobyciu MP przez Śląsk kurtuazyjnie pogratulowałem i życzyłem sukcesów, ale już wtedy było wiadomo , że to była klęska polskiej piłki. J

Cóż Mistrza zdobywa drużyna, która ma najwięcej punktów. Za potencjał, nazwę itd punktów się nie zdobywa. A myślę, że nawet w perspektywie LM kasy by nie było.

Kiepura nie przepadam za Wisłą, ale to nie znaczy, że nie mogę przyznać, że w kopaną grać potrafi i to z Wisłą właśnie grać będziemy w tym sezonie o mistrza

Ależ ja nigdzie nie deprecjonuje, że gracie dobrze, co więcej oglądałem wczoraj kawałek meczu i przyznam, że całkiem dobrze to wyglądało. Oczywiście w tym fragmencie meczu, szersza ocena to dopiero jak zacznie się liga.
Czy będziemy grać o mistrza ? Pozycja Wisły w nowym sezonie to jedna wielka niewiadoma, może być pudło, może być walka o utrzymanie.

Nieśmiało tylko sprostowałem, niezbyt jak dla mnie fortunne sformułowanie.

Jak się kogoś ZAPRASZA

Abstrahując zupełnie od tematu PW i transparentu.
Myślisz, że przyjechali tu za darmo ? Tak się pytam, bo zwyczajowo, przy takim meczu goście dostają obrywę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2012 19:33

Manga napisał(a):Czekam na instrukcje od III ligowego oldboja ,jak to zrobić;)

Gdybyś Ty przynajmniej w III lidze zagrał :wink:
Oldboy już może tak choć 35 lat to jeszcze nie tragedia :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2012 19:36

Legia jak najbardziej może wyeliminować Rosenborg...raz już odniosła efektowne zwycięstwo i pomijam fakt, że dostała też łomot...
Teraz jednak nie gra ten, który najwięcej wiatru u nich robił - Jacobsen...
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 11.08.2012 07:08

Może to będzie norwegów specjalna broń na ten mecz?...zaskakujący powrót po latach bodaj 47 letniego Jakobsena ;)

Leszek Pisz!,Leszek Pisz!
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 11.08.2012 07:53

Kibol napisał(a):Kibol - w Poznaniu i okolicach określenie niemal od początku kojarzone z kibicem Kolejorza.

Przez lata wyraz nieużywany, z czasem zapomniany. Podobnie jak wiele innych określeń gwarowych, skazane na publiczny niebyt przez komunistyczną cenzurę.

Kibol tak to już jest, ze niektóre terminy wypadają z obiegu żeby później powrócić w zupełnie innym znaczeniu. Tak stało się ze słowem kibol i wiele w tym zasługi dziennikarzy, ale nie zmienia to faktu , że to słowo w powszechnym odczuciu nabrało znaczenia pejoratywnego.
Tak stało się nie tylko ze słowem kibol. Przytoczę przykład z twojego poznańskiego podwórka. Wszyscy znają bardzo negatywne znaczenie terminu "pijany jak Polak" prawda? Tyle, że pierwotne jego znaczenie było zupełnie inne. Było wyrazem podziwu i uznania dla polskich żołnierzy ze strony cesarza Napoleona. Geneza powstania tego powiedzenia jest różna. Trochę o tym czytałem i skłaniałbym się do tej wersji cyt: "Po bitwie pod Frydlandem zarządzono odpoczynek. Nastąpiło rozluźnienie dyscypliny. Pijaństwo trwało podobno trzy dni. Niespodziewanie Rosjanie rozpoczęli kontratak. Okazało się, że jedynie oddziały polskie były w stanie brać udział w walce. Udało im się powstrzymać nieprzyjaciela i osłonić resztę niezdolnej na razie do boju armii. Napoleon miał w rozkazie dziennym następnego dnia napisać: JEŻELI JUŻ MACIE PIĆ, TO PIJCIE JAK POLACY. W bitwie pod Frydlandem brali udział Wielkopolanie dowodzeni przez Jana Henryka Dąbrowskiego".
Kibol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kibol » 11.08.2012 09:23

realista2- ;)
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 11.08.2012 18:13

Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 12.08.2012 10:51

Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 12.08.2012 20:17

Kibole w Niemczech jacys nienormalni...jeden mecz Superpucharu,graja na boisku Bayernu w Monachium i nikt nie bojkotuje,70 tys na trybunach ;)
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 15.08.2012 11:22

Nie wiem czy temat ogólny piłka nożna istnieje lub działa więc tutaj:
Fajna prezentacja bydgoskiego Zawiszy http://zawiszafans.pl/galeria/mecz/Prez ... 2012-08-13
Informacja dla "niektórych"-nie potrzeba było pułku ZOMO,nikt niczego nie demolował ;)

Dzisiaj nasza reprezentacja gra pierwsze spotkanie(z Estonią w Tallinie o 20:45) z Waldemarem Fornalikiem w roli selekcjonera które będzie jedynym sprawdzianem przed wrześniowymi i październikowymi eliminacjami do MŚ
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone