Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 15.07.2012 19:02

Ja kibicuje wszystkim polskim zespołom w rozgrywkach międzynarodowych i oby w tym roku było co najmniej tak samo dobrze jak w poprzednim sezonie.Ogólnie najbliżej mi do Legii i na co dzień w lidze za nią kciuki ściskam,ale mam tak,że zawsze jestem za wszelkim polskim sportem(i tutaj mam mały problem z Ruchem Chorzów hehe,ale to nasza liga i wielu pro polskich kibiców również tam występuje więc także niech wygrywają ;))

Ciekawe tylko jak z tymi rozbitymi telewizyjnymi transmisjami-w środę Śląsk-Buducnost na TVP1,ale LE nie widze póki co

Ogólnie to jest tak,że polskie zespoły szlifują zawsze forme na start ligi czyli jakiś miesiąc później aniżeli zaczynają grać w tych wstępnych rundach euro pucharów i to jest problemem bo te porażki z Levadią,szczęśliwe wygrane w karnych z Azerami itp itd wynikają nie ze słabości klasy sportowej ,a nieprzygotowania.Co dobrze widać potem kiedy jeżeli przejdą te wczesne przygody radzą sobie lepiej z o wiele bardziej klasowymi drużynami.Przerwy (letnia,zimowa) są za długie

I jeszcze napisze,że ciekawostki,statystyki z przeróżnych lig możecie sprawdzić tutaj: http://www.worldfootball.net/ (jest polska wersja językowa do wyboru) naprawdę fajna strona

Np. średnia frekwencja z sezonu 2011/2012 w lidze polskiej wyniosła: 8839 widzów (w miare rzeczywiste dane)

http://pol.worldfootball.net/zuschauer/ ... 11-2012/1/

w lidze chorwackiej zaś: 2068 widzów (byłaby wyższa gdyby nie długi już protest kibiców z BBB i ogólnie Dinama Zagrzeb)

http://pol.worldfootball.net/zuschauer/ ... 11-2012/1/
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 17.07.2012 07:46

No i stało się
Oto jest dzień który dał nam PAN
Jedno miasto JEDEN klub
:lol:
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 17.07.2012 08:03

Sven napisał(a):No i stało się
Oto jest dzień który dał nam PAN
Jedno miasto JEDEN klub
:lol:

Mamy w Kraku podobną sytuację choć z innych powodów. Radość moich znajomych że Pasy spadły jest porównywalna z Twoją teraz. Ja tego nie za bardzo rozumiem bo zawsze to były wyjątkowe mecze pod każdym względem (oczywiście sportowym), przygotowania do Derbów trwały trzy tygodnie a napięcie przedmeczowe było nie do opisania. I jeszcze jak wpadła wygrana... A teraz... przyjdzie się nam bić z ogórkami, choć czasem jakaś L lub kuchenki wpadną :wink:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 17.07.2012 08:59

Ja się cieszę głównie ze względów pozasportowych 8)

Ale co tam TourdePolonge :wink: dzisiaj Katowice ( a raczej Kraków heh), jutro inne miasto...
Śląsk już w Czarnogórze i nie chcę być złym prorokiem ale sportowo chyba będzie po temacie przed rewanżem
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 17.07.2012 09:13

Bo ja wiem.
Ciekawe co Józio zrobi z prawami do herbu i nazwy (bo podobno sobie zachował).
Może jakaś zrzuta na Żylecie... :lool:

Jak nie to będą w IV lidze, ale pod swoim szyldem. Już nikt nie powie, że Groclin i takie tam.
W trzy, cztery lata mogą być spowrotem.

Polonia vel Groclin vel KP Katowice na Reymonta ?
Mrożek by tego nie wymyślił.

Rozumiem, ze jak będziemy grali na wyjeździe to ich (tych 300) usadzą w klatce, a nas (tych 15000) zostawią poza.
Szykuje się największy wyjazd w historii polskiej kopanej :sm: :lool:

Śląsk może i Czarnogórców przejdzie, ale dalej to może być już tylko bardzo śmieszno, podobnie z Ruchem.
Lech i Legia to jedna wielka niewiadoma.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 17.07.2012 10:56

Kiepura napisał(a):Bo ja wiem.
Ciekawe co Józio zrobi z prawami do herbu i nazwy (bo podobno sobie zachował).
Może jakaś zrzuta na Żylecie... :lool:

Kiepura nie kracz na publicznym forum, to miała być niespodzianka....

Jak nie to będą w IV lidze, ale pod swoim szyldem. Już nikt nie powie, że Groclin i takie tam.
W trzy, cztery lata mogą być spowrotem.

hhe będą - najpierw zobaczymy jak ta siła będzie jeździła za swoim klubem, ale tu się skończy ochrona i takie tam .......

Polonia vel Groclin vel KP Katowice na Reymonta ?
Mrożek by tego nie wymyślił.

Bo to POlska a nie elegancja Francja

Rozumiem, ze jak będziemy grali na wyjeździe to ich (tych 300) usadzą w klatce, a nas (tych 15000) zostawią poza.
Szykuje się największy wyjazd w historii polskiej kopanej :sm: :lool:

Śląsk może i Czarnogórców przejdzie, ale dalej to może być już tylko bardzo śmieszno, podobnie z Ruchem.
Lech i Legia to jedna wielka niewiadoma.
8) 8) 8)

Tych dzikusów to chyba pukniemy ale to raczej będzie szczyt taktycznego geniuszu Janka
zresztą nastroje w klubie i okolicach nie napawają optymizmem ( zależy dla kogo)
Ostatnio edytowano 17.07.2012 19:35 przez Sven, łącznie edytowano 1 raz
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 17.07.2012 19:07

To co zrobił ten prostak w gumiakach zwany szumnie deweloperem woła o pomstę do nieba. Przedwojenny klub z tradycjami spuścić do B-klasy jest rzeczą dla mnie nie pojętą. Aż strach pomyśleć że to samo może się stać z moją ukochaną Wisłą. Przyjdzie do Cupiała jakiś bogaty szejk i kupi klub by potem odsprzedać go komuś innemu kto podmieni licencję klubu z Pierdziszewa Dolnego. Dlaczego współczesnym sportem rządzi jedynie pieniądz a nie sukces sportowy, ambicja, honor? Nie bez winy jest tutaj miasto które miało w dupie Polonię. Jedyna nadzieja to to co się stało z Pogonią Szczecin, też musieli się piąć kilka klas rozgrywkowych w górę.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 17.07.2012 19:14

Sven, a co byś zrobił gdyby tak opluwany i znienawidzony Walter zrobil to samo z legią?
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 17.07.2012 19:35

Kiepura - pomieszałem z cytowaniem ale chyba da się przeczytać

Co bym zrobił hmmmmm pewnie bym się bardzo zdenerwował a potem zaczął kombinować gdzie w okolicy będą wyjazdy.... 8)

Wbrew pozorom jest kilka przykładów gdzie kibice nie odwrócili się od klubu i działali nawet w najniższych ligach. Ot choćby Zagłębie Sosnowiec.
Abstrahując już od KSP ale żeby w 2012 roku prawnie przeprowadzić taką operację to trzeba żyć w bananowej republice - prawo w Polsce jest pisane pod konkretne grupy żywo zainteresowane wałowaniem na lewo i prawo.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 17.07.2012 19:37

podszywacz napisał(a):To co zrobił ten prostak w gumiakach zwany szumnie deweloperem woła o pomstę do nieba. Przedwojenny klub z tradycjami spuścić do B-klasy jest rzeczą dla mnie nie pojętą. Aż strach pomyśleć że to samo może się stać z moją ukochaną Wisłą. Przyjdzie do Cupiała jakiś bogaty szejk i kupi klub by potem odsprzedać go komuś innemu kto podmieni licencję klubu z Pierdziszewa Dolnego. Dlaczego współczesnym sportem rządzi jedynie pieniądz a nie sukces sportowy, ambicja, honor? Nie bez winy jest tutaj miasto które miało w dupie Polonię. Jedyna nadzieja to to co się stało z Pogonią Szczecin, też musieli się piąć kilka klas rozgrywkowych w górę.

Ten jak to nazwałeś prostak w gumiakach już raz taki numer zrobił. Parę lat temu jak kupił licencje dla Polonii od Groclinu.
Wówczas opór kibiców Polonii nie był o ile sobie przypominam zbyt twardy. O ile w ogóle był.

Dlatego bardziej mi zal kibiców GKS, którzy poszli drogą honorową restauracji własnego klubu. A zostali wpakowani w bagno, bo nawet własnego klubu w B-klasie nie będzie.

Przedwojenność i tradycje o niczym nie przesądzają. Teraz się okaże, ile warte są te przedwojenne tradycje itd. Jeżeli klub jest zakorzeniony, wyrasta ze środowiska - odrodzą się. Tak jak to stało się z Lechią czy Pogonią. Jeżeli nie, nie ma sensu utrzymywać sztucznego tworu.

O Wisłę się nie martw. Będzie. C. może sprzedać licencje należącą do Spółki. ale nie ma prawa do nazwy i herbu (jak zapewne się orientujesz "właściwa" Wisła wciąż istnieje). Będziemy chodzić na A-klase.
Przeszkadza Ci to ? Wisła to Wisła. Nieważne gdzie gra.
A w A-klasie piwo dają. I fajne wyjazdy są. Na przykład Bibiczanka.
I zespoły grają z tradycjami. Wawel czy Grzegórzecki to kawał historii nie tylko krakowskiego futbolu.

A za handlowanie licencjami do pierdla powinno się iść. Kompletne wynaturzenie.

PS. Sven, zorientowałem się co do cytatu.
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 17.07.2012 21:33

Pozostaje mieć nadzieję, że kibice z Katowic zbojkotują to coś i będą wspierać swoją starą GieKSę bez względu na to, gdzie będzie grała. Kibice Zawiszy skutecznie przeciwstawili się swego czasu podobnym machlojką z Hydrobudową w tle i wyszło im to na dobre, podobnie jak klubowi. Podobnie wspomniana Pogoń, czy ZS. Ważne też by pozostali w Polsce nie jeździli za swoimi drużynami na mecze z tym czymś. Kabaret trwa. Jedynym wygranym w tej sytuacji wydaje się być Polonia Bytom. Mam wrażenie, że pzpn-owskiemu betonowi z Górnego Śląska pasuje takie roztrzygnięcie.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 18.07.2012 07:29

GKS na sztywno :

W świetle pojawiających się doniesień medialnych na temat umowy zawartej pomiędzy Panem Józefem Wojciechowskim, a spółką zależną od Pana Ireneusza Króla, która to umowa ma na celu przeniesienie do Katowic klubu Polonia Warszawa i zmianę jego nazwy na KP Katowice, jak również w związku z bulwersującą decyzją z wczorajszego posiedzenia Rady Nadzorczej GKS GieKSa Katowice S.A., która zobowiązała Zarząd spółki do podjęcia działań zmierzających do uczestnictwa drużyny w ekstraklasie w sezonie 2012/2013 oraz przygotowania planów połączenia GKS GieKSa Katowice S.A. z KP Katowice, co jasno pokazuje, że Miasto Katowice, które ma większość w Radzie Nadzorczej, w pełni akceptuje pomysł powołania nowego tworu i grę na boiskach ekstraklasy docelowo pod szyldem GKS Katowice, jako kibice GKS Katowice oświadczamy:

- środowisko kibiców GKS Katowice nie wyraża zgody na jakiekolwiek powiązanie historii, tradycji, nazwy, herbu GKS Katowice z planowanym tworem KP Katowice;
- oczekujemy od Urzędu Miasta Katowice podjęcia wszelkich niezbędnych działań mających na celu przystąpienie klubu GKS Katowice do rozgrywek pierwszoligowych w sezonie 2012/2013;
- w sytuacji, gdy Pan Ireneusz Król i spółki od niego zależne zamierzają zaangażować się w działalność innego klubu ekstraklasowego, oczekujemy wycofania się z działalności w GKS Katowice z uwagi na powstający konflikt interesów;
- kategorycznie sprzeciwiamy się jakimkolwiek fuzjom, połączeniom czy wchłanianiem innych podmiotów, które skutkowałyby uzyskaniem awansu w sposób niesportowy oraz przyczyniłyby się do niszczenia innych klubów piłkarskich.

Ponadto przypominamy, iż w 2010 roku przekazywaliśmy klub Miastu Katowice oraz zgodziliśmy się na przekazanie go wskazanemu przez Miasto inwestorowi pod warunkiem zagwarantowania jego działalności, barw, herbu, nazwy oraz miejsca rozgrywania spotkań. Jednocześnie pokładamy nadzieję, że Urząd Miasta, pełniący funkcję gwaranta tych wartości, w należyty sposób zadba o ciągłość funkcjonowania klubu GKS Katowice.

Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice „SK 1964”

tak jak Kiepura pisał 6 lat temu oporu nie było, była euforia i bukowanie biletów na LM hehe
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 18.07.2012 08:50

Przecież takie ITI i inne tym podobne nie mają praw do całości klubu,barw itp i nie mogą ot tak sobie sprzedać i zlikwidować zespołu ponieważ papiery im na to nie pozwalają-a żeby papiery na to nie pozwalały to KIBICE muszą działać,walczyć,mieć siłe.Polonia takich kibiców praktycznie nie posiada-ci ludzie co tam przychodzą cieszyli się ,że dzięki kupieniu miejsca i piłkarzy innego zespołu(Groclinu-Dyskobolii) unikneli spadku,a nawet w europejskich pucharach zagrali i na wszystko prezesowi pozwalali co w żadnym innym klubie nie miałoby miejsca więc sami są sobie winni

Dzisiaj gra Śląsk i awans do III rundy musi być...fajna zabawa już trwa na Bałkanach bo do Podgoricy pojechało-jedzie ponad 1000 kibiców WKS-u
Wczoraj rozegrano pierwsze mecze II rundy i już mamy sensacje bo mistrz Luksemburga pokonał mistrza Austrii(który swoją drogą jest takim sztucznym tworem bez prawdziwych kibiców którzy poszli za kontynuacją tradycji do niższej ligi po tym jak Red Bull ukradł im zespół)

Jutro zaś moja Legia oraz Lech i Ruch w LE(PU) i także musi być pozytywnie...musi i już :D
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 18.07.2012 17:11

Dzisiaj Śląsk ? Jutro Legia , Ruch i Lech ?
Obyś miał rację !!!
GSM
Cromaniak

Postnapisał(a) GSM » 18.07.2012 17:45

Już wiadomo,że kibicowsko z Czarnogórcami będzie ostro-tak teraz jak i we wrześniu kiedy zagra tam Polska w eliminacjach MŚ:

cytat "Do niemiłego incydentu doszło przed spotkaniem eliminacyjnym Ligi Mistrzów, w którym spotkają się Buducnost Podgorica i Śląsk Wrocław.

Rzecznik prasowy Śląska Wrocław został zaatakowany przez kibiców z Podgoricy przed meczem eliminacyjnym Ligi Mistrzów pomiędzy miejscową Buducnostią a Śląskiem Wrocław. Michał Mazur ma obrażenia twarzy. Pierwsze oględziny lekarskie nie wykazały jednak poważnych obrażeń. Przed meczem obu drużyn panuje duże napięcie. Kibice gospodarzy są agresywni i zaczepiają kibiców z Polski prowokując bójki

Policja użyła broni gładkolufowej. W Podgoricy doszło do kolejnego skandalu. Służby porządkowe wyganiają dziennikarzy na trybuny, gdzie jest bardzo niebezpiecznie.

Problemy dotknęły także piłkarzy z Wrocławia, których najpierw nie chciano wpuścić na stadion, a gdy już to zrobiono, autokar został zaatakowany przez pseudokibiców. Kilkadziesiąt osób wyrzuciło z niego sprzęt i ukradło klubowe koszulki"
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone