Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.05.2012 16:11

arkona napisał(a):wlasnie wracam wesolym specjalem z Gdynii:-)

Noc szalona, no a rano...

:lol:

Coraz głosniej chodzą plotki o powiększeniu Ekstraklapy do 18 zespołów...

W przyszłym roku i nie 18 zespołów i raczej nie ploty

Od wielu tygodni mówiło się, że władze Ekstraklasy SA będą chciały doprowadzić do zwiększenia atrakcyjności ligi, powiększając ją z 16 do 18 zespołów. Dziś wiemy, że takie plany nie wejdą w życie. Tygodnik "Piłka Nożna" poinformował natomiast, że przegłosowano już reformę, zwiększającą liczbę meczów z 30 do 44 w sezonie!

Rozgrywki zasadnicze będą przebiegały tak, jak do tej pory: 16 drużyn rozegra po 30 spotkań. Po nich Ekstraklasa zostanie podzielona na dwie grupy - mistrzowską i spadkową - w której znajdzie się po 8 zespołów. Każdy z nich rozegra, systemem każdy z każdym, kolejne mecze.

Choć oczywiście pewność to dopiero będziemy mieli jak sie rozpoczną rozgrywki...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.05.2012 16:13

witpol napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
witpol napisał(a):Szczególne gratuluje dla Pogoni za powrót do Ekstraklasy. W końcu zaczynaliście od "zera" po najeździe tureckim.

Chyba po najeździe brazylijskim :wink:

Chodziło mi o tureckiego biznesmena, który zostawił Pogoń z ogromnymi długami :evil:

Hm, czyli były dwa najazdy - i jak się okazuje o dwa za dużo.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 28.05.2012 16:47

witpol napisał(a):W końcu zaczynaliście od "zera" po najeździe tureckim.

To nie Turek Begdas tak zaszkodził
(ale niejaki Ptak).
Z miasta Łodzi ten człek pochodził :wink:

PS Dzięki za życzenia.
kukris
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kukris » 28.05.2012 18:31

sviva napisał(a):
witpol napisał(a):
witpol napisał(a):Szczególne gratuluje dla Pogoni za powrót do Ekstraklasy. W końcu zaczynaliście od "zera" po najeździe tureckim.

Chodziło mi o tureckiego biznesmena, który zostawił Pogoń z ogromnymi długami :evil:

No był taki... Bekdas się chyba nazywał...;) Ale czy więcej szkody nie narobił klan Ptaków??:)

Oprócz nich również pewien ,,biznesmen ze Szwecji", który zdaje się do dzisiaj procesuje się z gminą Szczecin. (Pewnie wygra).
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 28.05.2012 20:12

kukris napisał(a):
sviva napisał(a):
witpol napisał(a):

No był taki... Bekdas się chyba nazywał...;) Ale czy więcej szkody nie narobił klan Ptaków??:)

Oprócz nich również pewien ,,biznesmen ze Szwecji", który zdaje się do dzisiaj procesuje się z gminą Szczecin. (Pewnie wygra).

Z niego żaden Szwed... Zwał się Les Gondor vel. Leszek Gondorowicz - taksówkarz z jakiej wsi... Cwaniak, który chciał się znowu kosztem innych rodaków dorobić...
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 28.05.2012 20:59

sviva napisał(a):
kukris napisał(a):
sviva napisał(a):
witpol napisał(a):

Z niego żaden Szwed... Zwał się Les Gondor vel. Leszek Gondorowicz - taksówkarz z jakiej wsi... Cwaniak, który chciał się znowu kosztem innych rodaków dorobić...

Trza mu było na Prezydenta startować :?
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 30.05.2012 11:14

Sven napisał(a):Dla mnie to Maciusia mogą wysadzić nawet jak będzie grał 1/2 LM - nie trawię jego stylu prowadzenia zespołu a lider to wypadkowa farta i miernoty całej ligi a nie fenomenu dzidy na napadziora.

Wprawdzie to PS...

Współczuję serdecznie. Myślę że Maciuś, przepraszam Maciej Skorża (darzę go wielkim szacunkiem) byłby zdecydowanie lepszym trenerem ale znowu nie dano mu czasu. Ale u nas czasy Manchesteru i sir Fergusona nigdy nie nastąpią. Raczej czasy Polonii Wa-wa i Wojciechowskiego.
Ostatnio edytowano 30.05.2012 12:36 przez Liquid, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2012 11:24

podszywacz napisał(a):(dażę go wielkim szacunkiem)

Ortografię też :wink:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 30.05.2012 12:09

:oops:

Raczej takich błędów nie popełniam, problem mam z "nie" razem czy osobno.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2012 12:12

podszywacz napisał(a):

:oops:

Raczej takich błędów nie popełniam, problem mam z "nie" razem czy osobno.

Nie martw się :wink: ja też mam czasem z tym "nie" problem i parę razy mnie przyłapano :oops: :wink:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 30.05.2012 13:59

podszywacz napisał(a):
Sven napisał(a):Dla mnie to Maciusia mogą wysadzić nawet jak będzie grał 1/2 LM - nie trawię jego stylu prowadzenia zespołu a lider to wypadkowa farta i miernoty całej ligi a nie fenomenu dzidy na napadziora.

Wprawdzie to PS...

Współczuję serdecznie. Myślę że Maciuś, przepraszam Maciej Skorża (darzę go wielkim szacunkiem) byłby zdecydowanie lepszym trenerem ale znowu nie dano mu czasu. Ale u nas czasy Manchesteru i sir Fergusona nigdy nie nastąpią. Raczej czasy Polonii Wa-wa i Wojciechowskiego.

No cóż, karuzela trenerska musi się kręcić. Te same nazwiska cały czas w obiegu :?
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 30.05.2012 14:58

Doniesienia potwierdziły się

Czy w tym zarządzie Legii działają jacyś ludzie z Marsa :?: No to już jeden rywal do Mistrzostwa Polski w następnym sezonie nam odpadł :wink:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 30.05.2012 15:17

podszywacz napisał(a):Doniesienia potwierdziły się

Czy w tym zarządzie Legii działają jacyś ludzie z Marsa :?: No to już jeden rywal do Mistrzostwa Polski w następnym sezonie nam odpadł :wink:

Żaden z nich nie zdobył upragnionego Mistrzostwa Polski, choć Skorża zaszedł daleko w LE. Nie wiem, czy ta zmiana wyjdzie na lepsze :?:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 30.05.2012 15:28

Natomiast Skorża Wisłę wyciągnął z 8 miejsca w lidze i zdobył z nią dwa (?) mistrzostwa. I zrobił to z niczego, bez specjalnych wzmocnień. To naprawdę dobry jak na polskie warunki trener. A z "dzidą na napadziora" jak pisał Sven to się do końca nie zgodzę. Owszem, tak było ale powód jest oczywisty: brak klasowego rozgrywającego w naszej marnej kopanej. Upada również niestety mit szkolenia młodzieży z czego Legia i jej kibice byli tak dumni. Z tego co dobrze liczę, podkupiono już ich dwóch, kolejnych dwóch negocjuje właśnie swoje kontrakty. Co mi z wychowanka co pogra 1-2 sezony i spieprza do innej ligi? Żenująco słaba polska liga.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 30.05.2012 18:08

podszywacz napisał(a):Doniesienia potwierdziły się

A my się na jakiegoś mistrza w przyszłym roku szykujemy ? Z Probierzem i Bednarzem w rolach głównych ?

Optymista z Ciebie.

A zmiana w Legii typowo pod sprzedaż spółki, tak to widze.

Mimo wszystko Urban to większe ma szanse tam coś ugrać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone