Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 07.05.2012 07:52

Brawa dla WKS !
Szczere gratulacje.
Pozdrawiam ukochaną Twierdzę. :D
Gajus.ems
Cromaniak
mistrz dla Wrocławia !

Postnapisał(a) Gajus.ems » 07.05.2012 13:13

Hej, właśnie dochodzę do siebie (emocje i nie tylko ) po wyjeździe do Krakowa. Piękne i wspaniałe przeżycia dla kibica, Życzę wszystkim kibicowskim cromaniakom aby ich drużyny tez odnosiły suksesy.
Od siebie dodam , że Wisła organizacyjnie przygotowała się na wizytę kilku tysięcy sympatyków Śląska. Kartę kibica wyrobiłem w parę minut(fajna pamiątka), a bilet dostałem bez kolejki.
GAJUS
Maciej
Cromaniak
Re: mistrz dla Wrocławia !

Postnapisał(a) Maciej » 07.05.2012 16:20

Gajus.ems napisał(a):Od siebie dodam , że Wisła organizacyjnie przygotowała się na wizytę kilku tysięcy sympatyków Śląska. Kartę kibica wyrobiłem w parę minut(fajna pamiątka), a bilet dostałem bez kolejki.
GAJUS

Najlepiej zaplanowany to i tak był sam mecz ;) po co te wszystkie przygotowania robić na marne :lol:

Bardzo Ślaska nie lubię ale gratuluję, co mam zrobić :wink:
witpol
Cromaniak

Postnapisał(a) witpol » 07.05.2012 16:32

Cromaniacy wytłumaczcie mi, czy Ekstraklasa S.A. była przygotowana z pucharem i fetą w każdym miejscu tj. na Wiśle (to wiemy), Ruchu i Legii, czy to przypadek.
Dołączam się do słów Macieja też gratuluję
kamil1929
Cromaniak

Postnapisał(a) kamil1929 » 07.05.2012 17:10

Oryginal pucharu za MP byl w Krakowie a replika w Chorzowie :wink:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 07.05.2012 17:26

Maciej napisał(a):
Gajus.ems napisał(a):Od siebie dodam , że Wisła organizacyjnie przygotowała się na wizytę kilku tysięcy sympatyków Śląska. Kartę kibica wyrobiłem w parę minut(fajna pamiątka), a bilet dostałem bez kolejki.
GAJUS

Najlepiej zaplanowany to i tak był sam mecz ;) po co te wszystkie przygotowania robić na marne :lol:

No proszę Cię...

Ostatnie dziesięć minut to zmasowany atak Wisły i ostrzeliwanie bramki. Dwadzieścia sekund przed końcem młodzian mija się z piłką o centymetry, gdyby trafił byłoby 1:1.
Reżyseria - pierwsza klasa. :lool:

Przypomnę, że z Legią kończyliśmy w 11 na 9 i też im bramki nie strzeliliśmy.
Wisła jest teraz po prostu słaba i nieskuteczna.
Z perspektywy trybun grę Wisły w tym meczu określiłbym jako "irytująco ambitną".

Cromaniacy wytłumaczcie mi, czy Ekstraklasa S.A. była przygotowana z pucharem i fetą w każdym miejscu tj. na Wiśle (to wiemy), Ruchu i Legii, czy to przypadek.

Oryginał pucharu był w Krakowie, replika w Chorzowie. Więcej kopii nie ma. Tu były największe szanse, że któraś z tych dwóch drużyn zdobędzie mistrza.
Wręczenie pucharu (bo feta to co innego) to pani Jadzia z marketingu robi między śniadaniem a piłowaniem pazurów, raptem kilka armatek z konfetti i tyle. Pewnie wszędzie było przygotowane.

Hej, właśnie dochodzę do siebie (emocje i nie tylko ) po wyjeździe do Krakowa. Piękne i wspaniałe przeżycia dla kibica, Życzę wszystkim kibicowskim cromaniakom aby ich drużyny tez odnosiły suksesy.
Od siebie dodam , że Wisła organizacyjnie przygotowała się na wizytę kilku tysięcy sympatyków Śląska.

O parkowałem koło kogoś z Oleśnicy :D
Ale samochody były z całego Dolnego Śląska. Myśle, że mogło być 6 do 8 tysięcy zielonych.
marze_na
Koneser

Postnapisał(a) marze_na » 07.05.2012 17:43

Kiepura napisał(a):O parkowałem koło kogoś z Oleśnicy :D
Ale samochody były z całego Dolnego Śląska. Myśle, że mogło być 6 do 8 tysięcy zielonych.

Moj teść ze szwagrem byli na oławskich blachach.
Obserwując co dzieje się na parkingach, trawnikach i chodnikach wrocławskich Pilczyc i Maślic podczas meczów Śląska mogę zaryzykować stwierdzenie, że przynajmniej 1/3 fanów jest z regionu.
Jacek 206
Cromaniak

Postnapisał(a) Jacek 206 » 07.05.2012 18:29

Gajus.ems napisał(a):Hej, właśnie dochodzę do siebie (emocje i nie tylko ) po wyjeździe do Krakowa. Piękne i wspaniałe przeżycia dla kibica, Życzę wszystkim kibicowskim cromaniakom aby ich drużyny tez odnosiły suksesy.
Od siebie dodam , że Wisła organizacyjnie przygotowała się na wizytę kilku tysięcy sympatyków Śląska. Kartę kibica wyrobiłem w parę minut(fajna pamiątka), a bilet dostałem bez kolejki.
GAJUS

Cześć, a koszulkę okolicznościową -przyjaźni -dostałeś. :D
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 07.05.2012 20:07

Gratuluję Ślaskowi mistrzostwa oraz kibiców bo miałem okazję z tymi ostatnimi się spotkać.

Niedziela, ok godz. 14 ,Kraków ul. Wrocławska - przed sklepem monopolowym zatrzymuje się czarne BMW X5 i drugi samochód na wrocławskich blachach , wysiada z niego 2-ch kibiców ubranych w szaliki, koszulki Śląska Wrocław, pozostali siedzą w autach, śpiewają , klaskają, popijają piwko, młodzi ludzie 18-23 lata. Przez okno jeden mnie pyta:
"przepraszam kto tu rządzi Cracovia czy Wisła?" W zasadzie to chyba neutralna strefa, nie obawiajcie się niczego tu jest spokojnie , a co przyjechaliście po mistrzostwo, spokojnie wygracie - odpowiedziałem.
Po chwili nawiązała sie między nami rozmowa, cały czas przekonani byli, że jestem kibicem Wisły , po jakimś czasie zaryzykowałem i wyprowadziłem ich z błędu mówiąc , że jest inaczej bo sympatyzuję Cracovii. I tu miłe zaskoczenie, grzecznie z uśmiechem życzyli Pasom szybkiego powrotu do ekstraklasy i wyjaśnili , że we Wrocławiu nie ma takich antagonizmów jak u nas." W zasadzie to tylko my (Sląsk) we Wrocławiu jesteśmy"- odpowiedzieli. Młodzi ludzie zaprosili mnie do Wrocka na Euro a gdy pozostała dwójka wrócila z zakupów ( szampany i piwa) odjechali z piskiem opon machając mi szalikami na pożegnanie. 8O

I pomyśleć, że w Krakowie za złą odpowiedź - "komu kibicujesz?" można oberwać lub w skrajnych sytuacjach dostać nożem !!

może takich starych jak ja już nie biją :?:
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 08.05.2012 14:09

krakuscity napisał(a):I pomyśleć, że w Krakowie za złą odpowiedź - "komu kibicujesz?" można oberwać lub w skrajnych sytuacjach dostać nożem

Wydaje mi się że generalizujesz. Nożem można dostać wszędzie i za byle co, nie tylko za przekonania kibicowskie. Mam w swoim otoczeniu kibiców różnych klubów, w tym Cracovii, pożartujemy, pośmiejemy się na tematy kibicowskie i żyjemy dalej jak znajomi, czasem przyjaciele. Piszesz o garstce gówniarzy z dwóch klubów którzy pod płaszczykiem wojny klubowej walczą o narkotykowe strefy wpływów.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 09.05.2012 20:33

podszywacz napisał(a):
krakuscity napisał(a):I pomyśleć, że w Krakowie za złą odpowiedź - "komu kibicujesz?" można oberwać lub w skrajnych sytuacjach dostać nożem

Nożem można dostać wszędzie i za byle co, nie tylko za przekonania kibicowskie.

Można.
Mam w swoim otoczeniu kibiców różnych klubów, w tym Cracovii, pożartujemy, pośmiejemy się na tematy kibicowskie i żyjemy dalej jak znajomi, czasem przyjaciele.

Ja też mam takich znajomych i to samo robimy np. na cro-spotkaniach i zlotach.
Piszesz o garstce gówniarzy z dwóch klubów którzy pod płaszczykiem wojny klubowej walczą o narkotykowe strefy wpływów.

Ci gówniarze często mają tyle lat co kibice Śląska których spotkałem na ulicy więc nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi.

....
Napisałem można oberwać co nie oznacza , że od wszystkich.

A wracając do spotkania z kibicami to już wtedy mówili , że może ktoś nie dostanie licencji i znowu Pasom się uda pozostać wśród najlepszych 8O
Osobiście mi się to nie podoba bo nie jest to fair play .
kukris
Koneser

Postnapisał(a) kukris » 09.05.2012 21:16

krakuscity napisał(a):
A wracając do spotkania z kibicami to już wtedy mówili , że może ktoś nie dostanie licencji i znowu Pasom się uda pozostać wśród najlepszych 8O

Coś przebąkują o rozszerzeniu ligi do 18 drużyn.....
pablo74
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo74 » 12.05.2012 15:35

kukris napisał(a):
krakuscity napisał(a):

odgrzewanie kotleta w polskiej piłce ....
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 12.05.2012 17:56

pablo74 napisał(a):
kukris napisał(a):
krakuscity napisał(a):

odgrzewanie kotleta w polskiej piłce ....

Mieli by honor i w końcu spadli
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 13.05.2012 23:21

arkona napisał(a):Mieli by honor i w końcu spadli

domyślam się, że nie kierujesz tych słów pod adresem klubu z Łodzi ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone