Sven napisał(a):Z powodu animozji lokalnych kiełbaski na sektorze nie biorę pod uwagę.
a moim skromnym zdaniem gięta serwowana na stadionie Wisły smaczniejsza od tej na Łazienkowskiej
Pomimo animozji skusiłem się na kiełbę i w Krakowie i w Warszawie
.png)
Sven napisał(a):Dylemat jakie alko na świętowanie w czasie powrotu zostawiam na jutro.
Podopieczni Macieja Skorży ostatni raz wygrali mecz ligowy na stadionie przy ulicy Reymonta 15 lat temu w 1997 roku. Rywalizacja zakończyła się porażką Białej Gwiazdy 1:3. Pozostałe spotkania kończyły się zwycięstwem gospodarzy piątkowego pojedynku lub podziałem punktów. W ligowym meczu Wisła jako gospodarz uległa Legii jedynie wtedy, gdy swoje mecze rozgrywała w Sosnowcu. Reymonta 22 pozostaje natomiast dla warszawian twierdzą nie do zdobycia.
Historia przemawia na korzyść piłkarzy krakowskiej Wisły, którzy 58 razy odnosili zwycięstwo na rywalem z Warszawy. Stołeczna drużyna w 51 meczach wygrywała z Białą Gwiazdą, a remisy padały w 40 spotkaniach.
Wisła, najwyższe zwycięstwo nad rywalem ze stolicy Polski, odniosła w sierpniu 1948 roku. Zawodnicy Białej Gwiazdy pokonali wówczas rywala na własnym terenie 8:0. Drużyna z Mazowsza nie pozostała jednak dłużna. Osiem lat później "Wojskowi" odnieśli wysokie zwycięstwo nad krakowianami, wygrywając w Warszawie 12:0. W rundzie jesiennej sezonu 2011/2012 Biała Gwiazda uległa rywalowi na jego obiekcie 0:2, natomiast w ostatnim meczu pomiędzy tymi dwoma zespołami przy Reymonta 22 Wisła zwyciężyła 4:0.
.png)
Sven napisał(a):W sumie racja. Na Wiśle pierwszy raz.... od 5 lat.
.png)
Kiepura napisał(a):To chyba był ten mecz
.png)
Sven napisał(a):I ostatni jak Błaszczykowski robił wiatraka z Rzeźniczaka
Może się skuszę na giętą

Całym sercem kibicuję Wiśle, uwielbiam ją i kiedy tylko mogę, przychodzę na jej mecze. Mam już przygotowany na jutro szalik mówi Maja Bohosiewicz, odtwórczyni roli Anity. Wierzę, że Wisła jutro wygra. Będzie 3:0 dla Białej Gwiazdy zapewnia aktorka.
.png)
Kiepura napisał(a):Całym sercem kibicuję Wiśle, uwielbiam ją i kiedy tylko mogę, przychodzę na jej mecze. Mam już przygotowany na jutro szalik mówi Maja Bohosiewicz, odtwórczyni roli Anity. Wierzę, że Wisła jutro wygra. Będzie 3:0 dla Białej Gwiazdy zapewnia aktorka.
No chyba nie ma innego wyjścia, jak nie chce mieć walizek za drzwiami wystawionych.
A jakie są sympatie klubowe Michała Lewandowskiego, grającego postać lekko zwariowanego Macieja Janickiego? "Pracuję w Krakowie i Warszawie, a pochodzę z Elbląga, więc odpowiem dyplomatycznie: niech wygra lepszy!" mówi ze śmiechem aktor. "Lubię oglądać widowiska sportowe na wysokim poziomie, czy to piłkę nożną, czy wydarzenia na przykład podczas olimpiady. Liczę na to, że jutro Wisła i Legia zaprezentują spektakl na wysokim poziomie", dodaje Michał Lewandowski, dla którego będzie to pierwsza wizyta na stadionie im. Henryka Reymana. "Inaczej przeżywa się mecze na żywo, a inaczej oglądając je w telewizji. Normalnie nie mogę doczekać się piątku i mam nadzieję, że piłkarze i kibice stworzą fantastyczną atmosferę!" podkreśla serialowy Maciej.
.png)
podszywacz napisał(a):Sven o tej porze dojeżdża pewnie już do Mydlnik...
EDIT: Kumpel właśnie przejeżdżał koło Galerii Kazimierz, właśnie jechały Ikarusy z Legionistami upakowanymi jak sardynki
.png)
.png)
.png)
.png)
podszywacz napisał(a):Czyli kumpel zrobił mnie w bambuko. Z sardynkami kłamał, z Ikarusem też...![]()
Każdy to powie, Torcida rządzi w Krakowie!
oby tylko nie było tego zawodzenia Wiiiiiiiiiiiiiisłła....Wiiiiiiiiiisłła.
.png)