Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
goly
Croentuzjasta

Postnapisał(a) goly » 09.02.2012 10:38

Sviva .....co to za kibic co jest za Śląskiem a pózniej przezuca
sie na Legie ? ( czy obojętnie jaki inny klub ? ) To zwykły "gap" a nie kibic.....
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 09.02.2012 11:50

Jeśli pytanie Joanny Muchy, kto wybierał zespoły mające zmierzyć się w meczu o Superpuchar nie wydawało wam się dość śmieszne, polecamy fragment jej najnowszego oświadczenia: "Pragnę podziękować Ekstraklasie S.A. za dobrą współpracę przy organizacji meczu. Jestem przekonana, że zgromadzone doświadczenia pozwolą na lepsze przygotowanie podobnych wydarzeń w przyszłości, z korzyścią dla bezpieczeństwa kibiców".

Faktycznie, tak dobrze zorganizowanego meczu jeszcze nikt nie widział. No - dokładnie. Nikt nie widział. I nikt nie wyszedł ze stadionu niezadowolony! Czyż to nie kolejny sukces rządu?

Zaczynam się bać o zdrowie psychiczne pani minister.
witpol
Cromaniak

Postnapisał(a) witpol » 09.02.2012 12:30

Jeśli TO prawda, to miasto będzie miało problem :o
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 09.02.2012 12:54

"Fani Legii nie odwołują zapowiedzianego przemarszu przez miasto. Już skrzykują się w Internecie. W sobotę na ulicę może wyjść nawet 10 tysięcy kibiców. "Wszyscy na marsz, pokażemy nasze zadowolenie! Będzie się działo" - piszą na forach internetowych.
Do najazdu na stolicę szykują się też fani Wisły Kraków."

Nie ma lepszego argumentu za odwołaniem meczu.
Pożyteczni idioci zawsze pomogą obecnej,nieudolnej władzy.
Tyle,że w znanym haśle trzeba zmienić "obalą" na "utrzymać" ;)

Ale...gdyby takie pojednanie kiboli jak w dniu smierci JPII miedzy kibolami nastąpiło?
Nigdy nie ma tego złego ,co by na dobre nie wyszło ;)
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 09.02.2012 17:01

Żadnego pojednania w dniu śmierci JP II nie było. Typowa piękna dziennikarska wrzutka.

To mecz odwołali bo wiedzieli że jak odwołają to będzie marsz? 8O

Coś na zasadzie "pojednania" nastąpiło - 11 listopada ale o tym w mediach było cicho.
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 09.02.2012 23:11

Sven napisał(a):Obrazek

mniamniuśna fota!!!

Powinna była być oficjalnym logo naszej prezydĘcji (ortografia prawidłowa! nie ruszać!)

Chociaż... jaka Europa, taka jej stolica kultury...
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 10.02.2012 08:52

Sven napisał(a):Żadnego pojednania w dniu śmierci JP II nie było. Typowa piękna dziennikarska wrzutka...

Wybacz, Sven, ale pieprzysz.. !
Mieszkam w Krakowie i byłem na marszu pogrzebowym Papierza i widziałem co się działo.
Nikt nie mówił, że będzie to pojednanie na zawsze, bo to nie miałoby sensu. Mówiło się o zawieszeniu broni, o uszanowaniu pamięci jednego z Największych Polaków (jeśli nie największego) i o tym, że siła przekazu Jana Pawła nawet po śmierci działa w sposób niesamowity.
Było pojednanie i nawet łysi kibole w dresach byli w stanie przejść wspólnie w marszu pogrzebowym bez cienie zadym ani jakichś głupich wybryków, i w tych dniach nie było ani żadnych burd, ani bijatyk, ani nie powstało żadne obraźliwe graffity (statystyki policyjne o tym świadczą)
To było piękne i wzniosłe!
Więc nie pieprz smutków... i nie brudź tego swoim sceptycyzmem :twisted:
Wiem też z innej beczki, bo z racji zawodu muszę się często stykać z kibolami i pamiętam, że ich intencje na tamtą chwilę były czyste.
Więc trochę szacunku, sceptyku!

Ja akurat wierzę, że w naszym narodzie drzemie niesamowita siła i mam nadzieję, że niedługo znów wszystko się zmieni, bo już widać, że idzie ku dobremu!
:papa:
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 10.02.2012 09:00

goly napisał(a):Sviva .....co to za kibic co jest za Śląskiem a pózniej przezuca
sie na Legie ? ( czy obojętnie jaki inny klub ? ) To zwykły "gap" a nie kibic.....

Śląskowi kibicowałem (i nadal z nim sympatyzuję) bo w moim mieście żadnemu innemu klubowi się nie kibicuje i w takiej atmosferze dorastałem. A Legia to świadomy wybór będąc już bardziej świadomą istotą. A czy jestem kibicem czy nie i "przezucanie" pozostawię dla siebie. Ja jestem kibicem Polakiem. Gdy gra reprezentacja kibicuję reprezentacji. Gdy gra polski klub w pucharach europejskich to im kibicuję a gdy gra liga to trzymam kciuki za óry założy Legię i Śląsk.
P.S. dla mnie kibic to nie bezmózg, który założy czapkę, szalik idzie na mecz bo wszyscy chodzą a nie jest w stanie wymienić nazwisk połowy piłkarzy..
Dla mnie kibic to pasjonat futbolu, który sympatyzuje z danymi klubami ale również stara się zgłębiać historię dyscypliny, ciekawostki i tajniki...
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 10.02.2012 09:41

sviva napisał(a):... Oszczedzal caly tydzien aby potem wsiasc w autobus i jechac 100 km na mecz Slaska a pozniej jak sie na Legie przerzucilem to miem 300 km w jedna strone... Gardlo nie raz zdarlem ale wg niektorych tutaj nie jestem kibicem

bo nie jesteś!!! Kibic z założenia jest wierny swojej drużynie. Jest z nią na dobre i na złe, bez względu na to jaki sportowy poziom ona prezentuje.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.02.2012 09:54

Kategoria kibiców w/g wiki

Ja siebie określam jako:

"Kibic - osoba zainteresowana jakąś publiczną dyscypliną, najczęściej sportową. Do kibiców zalicza się widzów widowisk sportowych, którzy w sposób aktywny bądź bierny dopingują daną drużynę bądź sportowca."
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 10.02.2012 10:00

raffiu napisał(a):
sviva napisał(a):... Oszczedzal caly tydzien aby potem wsiasc w autobus i jechac 100 km na mecz Slaska a pozniej jak sie na Legie przerzucilem to miem 300 km w jedna strone... Gardlo nie raz zdarlem ale wg niektorych tutaj nie jestem kibicem

bo nie jesteś!!! Kibic z założenia jest wierny swojej drużynie. Jest z nią na dobre i na złe, bez względu na to jaki sportowy poziom ona prezentuje.

Jednym słowem "przerzut"
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.02.2012 10:47

janniko napisał(a): Papierza

To chyba szef papierni...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.02.2012 11:00

Bocian napisał(a):
janniko napisał(a): Papierza

To chyba szef papierni...

Całe szczęście, że janniko uczy tylko śpiewu :wink:
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 10.02.2012 11:51

Janniko dla Ciebie pojednanie to marsz i uroczystości pogrzebowe ja w mediach słyszałem o pojednaniu i zakończeniu "ostrych sporów" między ekipami.
Zresztą zaraz po tych wydarzeniach był mecz z Pasami i już na wejściu dało się usłyszeć i zaobserwować co i jak z tym pojednaniem.
Owo pojednanie zaczęło się już na takim niby wiadukcie od strony wjazdu z Warszawy jeśli wiesz o którym miejscu mówię.
Po meczu też było wielkie pojednanie.
Anegdotka z wydarzeń po meczu.
Craxa hasa i to grubo pod naszym sektorem od strony parkingów. Sytuacja się troszkę uspokaja. Chcemy się wybić do samochodów. Na sektorze zostało ok 10 osób więc udajemy się do wyjścia. Zwykle w takich sytuacjach trzeba długo czekać nim wypuszczą do fur. Tym razem jakiś dowódca podchodzi i zadowolony pokazując na grupki Pasów obstawiające cały parking - Śmiało Panowie przecież jest pojednanie.

edit sobota
czekaliście na avanti ?
była grzałka ?
i co ? wielkie nic hehe
akcja mistrzostwo świata - psy się grzały z całego województwa, media mało jajka nie zniosły
i co heh i nic........... może kiedyś hheheh

z pozdrowieniami

Obrazek
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 12.02.2012 09:30

Puchar jest nasz,

ten puchar do nas należy...

:D

Obrazek

Urzędowa prasa relacjonuje:

O godz. 14 rozpoczął się sparing Wisły z Sandecją (...). Fani protestują pod stadionem. Krzyczeli m.in. "ole, to my kibole" oraz "[cenzura]". Odpalili kilka rac.

Przy jednym z wejść postawili puchar z napisem: "Zdobywca Superpucharu Polski im. Joanny Muchy" i urządzili wielką bitwę na śnieżki. Za chwilę na śniegu wytyczyli boisko, by rozegrać prywatny mecz.

Obok stadionu zatrzymywali się przypadkowi przechodnie. Kilkuletnie dziecko zapytało, skąd wzięli się ci wszyscy ludzie. - Taką mamy panią minister - wypaliła jego mama.
:D

Tak, że do licznych trofeów dopisujemy sobie i to. :lol:

PS. Widzę, że mamy nową matematykę.

5 + 0 > 5000
:lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone