Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 08.02.2012 21:36

A na zdjęciu powyżej to kongres filantropów?

Żeby nie było, że przytaczam TVN to portal terazpasy.pl
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Pseudokibice-Wisly-i-Lechii-zdemolowali-stadion-Cracovii
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 08.02.2012 21:39

podszywacz napisał(a):
Sven napisał(a):c35492="Sven"]Obrazek

:lol:

Na sporcie się nie zna ale trzeba przyznać, ładna jest. :oops:

Jak nam przyznawali ME to też mielismy ładną minister

Obrazek
Absolwentka Wyższej Szkole Pedagogiki Specjalnej.
Na pewno wiedziała dlaczego i kto gra o Superpuchar ;)

Ech,ten meski szowinizm!
Ostatnio edytowano 08.02.2012 21:44 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 08.02.2012 21:41

Serce w pasy napisał(a):za kilka sezonów problem zniknie.

I wkroczy era Modern Fotball czy jak kto woli era "pikników" czy "kiełbasiarzy" na trybunach, co widzimy np. na stadionach angielskich. I ten trend widzimy również u nas, stadion za ponad 1 dużą bańkę nie nadaje się na mecz klubowy. Ale na koncert lub mecz reprezentacji i kibiców pikników już tak. Trybuny mają i muszą żyć. Szkoda że się tego nie da jakoś wypośrodkować żeby nie było i pikniku i bandytki na stadionach.
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 08.02.2012 21:43

Manga napisał(a):
podszywacz napisał(a):
Sven napisał(a):c35492="Sven"]Obrazek

:lol:

Na sporcie się nie zna ale trzeba przyznać, ładna jest. :oops:

Jak nam przyznawali ME to też mielismy ładną minister

Obrazek
Absolwentka Wyższej Szkole Pedagogiki Specjalnej.
Na pewno wiedziała dlaczego i kto gra o Superpuchar ;)

Za to Tomasz Lipiec byl ministrem pelna geba:-) sportowiec z krwi i kosci:-) a jakim ekonomista sie.okazal szkoda ze tylko dla siebie:-)
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 08.02.2012 21:48

Komentator (facet) po meczu Mali-WKS 0:1-"maksymalnie niskie zwycięstwo WKS"-to chyba się zna,co ? ;)
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 08.02.2012 21:49

sviva napisał(a):A na zdjęciu powyżej to kongres filantropów?

Żeby nie było, że przytaczam TVN to portal terazpasy.pl
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/Aktualnosci/Pseudokibice-Wisly-i-Lechii-zdemolowali-stadion-Cracovii

341 fanów Wisły Kraków i 349 kibiców Lechii Gdańsk pozostawiło po sobie zdemolowane zaplecze sektora gości na stadionie przy ul. Kałuży.

Nie napisali że zatrzymali 6 Wiślaków i 5 Lechistów, w związku z tym nie złapali nikogo za rękę. Z drugiej strony nie wracałbym do tak skandalicznych historii, wolę te komediowe z dnia dzisiejszego :wink:
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 08.02.2012 21:49

Bylem na kilkudziesieciu meczach, na Legii, na Slasku, w Poznaniu, w Gdansku, w Monachium, Dusseldorfie... Jestem piknikiem bo nie wyrwalem nigdy krzeselka, nie spalilem nikomu zzalika ani nie dalem w pysk... Czy moge sie nazywac kibicem?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2012 21:50

podszywacz napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):za kilka sezonów problem zniknie.

I wkroczy era Modern Fotball czy jak kto woli era "pikników" czy "kiełbasiarzy" na trybunach, co widzimy np. na stadionach angielskich. I ten trend widzimy również u nas, stadion za ponad 1 dużą bańkę nie nadaje się na mecz klubowy. Ale na koncert lub mecz reprezentacji i kibiców pikników już tak. Trybuny mają i muszą żyć. Szkoda że się tego nie da jakoś wypośrodkować żeby nie było i pikniku i bandytki na stadionach.

Da się. U nas(na Pasach) na większości meczów tak jest. Nie demolują bo wiedzą, że kamery ich wyłapią, a doping przez cały mecz na pełnej parze.
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 08.02.2012 21:52

Serce w pasy napisał(a):Da się.

Raczej "jeszcze się da". Za kilka sezonów wstaniesz i krzykniesz "sędzia kalosz" i zakaz stadionowy masz murowany. Tak jest w Anglii. Wstaniesz - ostrzeżenie, wstaniesz drugi raz - wypad ze stadionu. Nie chcę doczekać tych czasów. Monitoring to farsa. W Anglii masz obowiązek bycia na swoim miejscu, jeżeli ustąpisz je komuś i ten ktoś narozrabia, do odpowiedzialności pociągnięty możesz być Ty. Co z monitoringu jak u nas bezkarnie można sobie zakładać na twarz kominiarkę lub szalik?
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 08.02.2012 22:00

sviva napisał(a):Bylem na kilkudziesieciu meczach, na Legii, na Slasku, w Poznaniu, w Gdansku, w Monachium, Dusseldorfie... Jestem piknikiem bo nie wyrwalem nigdy krzeselka, nie spalilem nikomu zzalika ani nie dalem w pysk... Czy moge sie nazywac kibicem?

Dla mnie jesteś 100% kibicem choć wielu mogłoby napisać o Tobie "kibic sukcesu" lub właśnie "piknik". Nie pasuje mi tylko "jestem piknikiem bo nie wyrwałem nigdy krzesełka". Można nie wyrwać nigdy krzesełka, można nigdy nie być piknikiem a można nie mówić 2 dni po meczu przez zdarte gardło od dopingu. Nie-piknik nie równa się bandyta stadionowy.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 08.02.2012 22:00

Nie trzeba szukać przykładów w Anglii. Wystarczą Kielce tam za zajęcie nie swojego miejsca można dostać zakaz.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2012 22:12

podszywacz napisał(a):. Za kilka sezonów wstaniesz i krzykniesz "sędzia kalosz" i zakaz stadionowy masz murowany. Tak jest w Anglii. Wstaniesz - ostrzeżenie, wstaniesz drugi raz - wypad ze stadionu. Nie chcę doczekać tych czasów. Monitoring to farsa. W Anglii masz obowiązek bycia na swoim miejscu, jeżeli ustąpisz je komuś i ten ktoś narozrabia, do odpowiedzialności pociągnięty możesz być Ty. Co z monitoringu jak u nas bezkarnie można sobie zakładać na twarz kominiarkę lub szalik?

Niestety nie da się inaczej.

Monitoring to wcale nie farsa, kominiarkę zakładasz w pewnym momencie bo nie wchodzisz na stadion w niej. A sprawny monitoring wyłapuje kiedy to robisz i kim jesteś. Na Pasach jest jak dobrze pamiętam 130kamer HD które monitorują non stop i porównują w bazie danych scan twojej facjaty.
Ostatnio edytowano 08.02.2012 22:22 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 08.02.2012 22:18

podszywacz napisał(a):Nie pasuje mi tylko "jestem piknikiem bo nie wyrwałem nigdy krzesełka". Można nie wyrwać nigdy krzesełka, można nigdy nie być piknikiem a można nie mówić 2 dni po meczu przez zdarte gardło.

No ale czytajac tutaj posty do takiego sniosku doszedlem... Cale zycie liczyla sie tylko pilka. przychodzil czlowiek ze szkoly, rzucal plecak i szedl na boisko i gral do nocy... Oszczedzal caly tydzien aby potem wsiasc w autobus i jechac 100 km na mecz Slaska a pozniej jak sie na Legie przerzucilem to miem 300 km w jedna strone... Gardlo nie raz zdarlem ale wg niektorych tutaj nie jestem kibicem
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 08.02.2012 22:47

Serce w pasy napisał(a):
podszywacz napisał(a):. Za kilka sezonów wstaniesz i krzykniesz "sędzia kalosz" i zakaz stadionowy masz murowany. Tak jest w Anglii. Wstaniesz - ostrzeżenie, wstaniesz drugi raz - wypad ze stadionu. Nie chcę doczekać tych czasów. Monitoring to farsa. W Anglii masz obowiązek bycia na swoim miejscu, jeżeli ustąpisz je komuś i ten ktoś narozrabia, do odpowiedzialności pociągnięty możesz być Ty. Co z monitoringu jak u nas bezkarnie można sobie zakładać na twarz kominiarkę lub szalik?

Niestety nie da się inaczej.

Monitoring to wcale nie farsa, kominiarkę zakładasz w pewnym momencie bo nie wchodzisz na stadion w niej. A sprawny monitoring wyłapuje kiedy to robisz i kim jesteś. Na Pasach jest jak dobrze pamiętam 130kamer HD które monitorują non stop i porównują w bazie danych scan twojej facjaty.

15 114 miejsc dzielone przez 130 kamer to daje około 116 facjat na jedną kamerę. Trochę to dużo aby dokładnie monitorować każdego. Znając życie, kamery rozstawione są na całym stadionie równomiernie więc kiedy w jednym sektorze jest zarzewie konfliktu to kamer zabraknie, nie ma siły aby wszystkich bandziorów zidentyfikować. A nowoczesny system nie tylko jest na Pasach. Musi być na każdym stadionie. Takie są teraz wymogi. Żyjemy w państwie policyjnym.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 08.02.2012 23:02

Podszywacz, aleś się zapętlił. :D

Kibic kibicuje jednej drużynie. Od kołyski aż po grób. A czasami wielopokoleniowo (Dzień dobry Panstwu :D). Można mieć 15 lat i 50 lat. Nie ma znaczenia. Finito. Piknik jest rodzajem kibica.
Reszta to miłośnicy czy sympatycy piłki nożnej czy danej drużyny. Nic zresztą do nich nie mam.
Bardzo ich szanuje. Dopóki oni szanują mnie.

Zastanawiająca ta dzisiejsza nadaktywność użytkowników, którzy tu nigdy nie zaglądali.

W sobotę to tu dopiero będzie wysyp "oburzonych prawomyślnych kibiców" :lool:

Chyba sie odetne. Od neta.

Ale za to spodziewam się fantastycznej zabawy na superpucharze na R22.

Dobranoc
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone