Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pijani kierowcy - masakra, czy taki już zwyczaj?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alurka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) alurka » 18.07.2010 08:30

weldon napisał(a):
Jonas201 napisał(a):To tyle z drugiej strony barykady.

Nie bierz zaraz wszystkiego do siebie.

Po prostu, pamiętam to z czasów, jak na trasie Mazury-Katowice, kursowały
olbrzymie ilości pociągów drogowych wiozących w szaleńczym tempie węgiel, w jedną, a stemple w druga stronę.
Napisałem, że nie znam dzisiejszych ciężarówek, ale, wierz mi, takie nagłe zajechanie drogi przez Kamaza czy ostro dymiąca Tatrę, bo "on ma przed sobą górkę", było kiedyś dla mnie dniem powszednim.
Człowiek nie znał dnia, ani godziny i tak mi zostało.
Zatrudniałem wtedy pracownika, który bawił się, zajeżdżając takim ciężarówkom
drogę przed górką. Między innymi, za to, choć w ogóle był durnowaty, go zwolniłem.
Prawo jazdy miał w wojsku zrobione, to go zatrudnili "po drugiej stronie barykady",
bo potrzebowali wszystkich.
Jeżeli jeździsz po Polsce, to powinieneś znać takie miejsca, jak "Kiełbasiana Górka" (tfu, debilna nazwa),
Wójcickiego w Warszawie, kiedyś, przed budową mostu północnego,
parking na początku Wisłostrady.
Bez powodu nie tłuką tam na okrągło TIR'ów, nie ważą ich tylko dlatego, że ich nie lubią.
Ja, niestety, tak mam, że od zawodowców, wymagam więcej i uważam, że do nich należy mieć większe zaufanie.
Kierowcy ciężarówek, karetki, straż, taksówkarze ...
Niestety, życie nauczyło mnie, że przeważa rutyna, a nie profesjonalizm.

Przeważa, zwróć uwagę, napisałem.
Pewnie dlatego, że bardziej pamiętam jednego lekceważącego sobie przepisy profesjonalistę,
niż dwudziestu amatorów.

Więc również życzę szerokiej ... W twoim przypadku - również na co dzień.

:D

Amen!
alurka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) alurka » 18.07.2010 08:32

alessandro1977 napisał(a):
alurka napisał(a):Co tu gadać-niedawno natknęłam się na radosny post, w którym koleś opisuje jak to walnął sobie browca na oczach celnika i pojechał dalej.
Jako kierowca-oczywiście.

W tym akurat nie ma nic radosnego...

No bardzo nie ma....ale ów Pan najwidoczniej był z siebie bardzo dumny! 8O :roll:
alurka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) alurka » 14.08.2010 12:51

Wczoraj na trasie do Brodnicy wyprzedziła nas "na trzeciego" L 8O
Na podwójnej ciągłej, na pasach, pod górkę.....

Zadzwoniłam na Policję. facet dostał manadat....ale szok! jak TAK się uczy jeździć ludzi to co my się dziwimy, że jeste tyle imbecyli na drogach potem! :?
IMHO-powinni mu licencję zabrać-temu instruktorowi! :twisted:
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 14.08.2010 14:26

alurka napisał(a):
Bocian napisał(a):
alurka napisał(a):Co tu gadać-niedawno natknęłam się na radosny post, w którym koleś opisuje jak to walnął sobie browca na oczach celnika i pojechał dalej.
Jako kierowca-oczywiście.

Tak dokładnie to nie było napisane czy siadł za kierownicę...

Było, było- ktoś sie zapytał czy ako pasażer-oczywiście na co pan radośnie- że NIE, jako KIEROWCA 8O

Może pił piwo bezalkoholowe. :D
dubaj
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dubaj » 14.08.2010 18:47

alurka napisał(a):
Zadzwoniłam na Policję. facet dostał manadat....ale szok!

Szok 8O

Kiedyś za takie rzeczy włosy golili...
dubaj
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dubaj » 14.08.2010 18:55

alurka napisał(a):Zadzwoniłam na Policję. facet dostał manadat....

Jej... wybaczcie mi poprzedni post,
bo dałem się nabrać :lol:

Alurko, domyślam się, że jako typowa kobieta chcesz tu błyskać... ale do tego potrzeba inteligencji.
Niby piękny kurcze czyn obywatelski....

Ale kłamiesz, kłamiesz.

Na logikę - jak to miało wyglądać?

Zadzwoniłaś na policję, że samochód marki Opel, numer taki i taki jedzie za szybko... tak?
I oczywiście policjanci wyskoczyli z budki z numerem 997 która akurat była po drodze i go złapali...tak?
Potem powiedzieli mu: dzwoniła jakaś kobieta i mamy dla pana mandat. Dowodem jest nagranie jej słów z telefonu.
I za takie coś pan dostanie mandat :lol:
A potem do Ciebie oddzwonili z informacją, że dostał mandat... (bo inaczej jak byś mogła się dowiedzieć, że dostał mandat?)

Tak?

:lol:

Sorry, ale nie rób forumowiczów wariatów.
alurka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) alurka » 14.08.2010 20:09

dubaj napisał(a):
alurka napisał(a):Zadzwoniłam na Policję. facet dostał manadat....

Jej... wybaczcie mi poprzedni post,
bo dałem się nabrać :lol:

Alurko, domyślam się, że jako typowa kobieta chcesz tu błyskać... ale do tego potrzeba inteligencji.
Niby piękny kurcze czyn obywatelski....

Ale kłamiesz, kłamiesz.

Na logikę - jak to miało wyglądać?

Zadzwoniłaś na policję, że samochód marki Opel, numer taki i taki jedzie za szybko... tak?
I oczywiście policjanci wyskoczyli z budki z numerem 997 która akurat była po drodze i go złapali...tak?
Potem powiedzieli mu: dzwoniła jakaś kobieta i mamy dla pana mandat. Dowodem jest nagranie jej słów z telefonu.
I za takie coś pan dostanie mandat :lol:
A potem do Ciebie oddzwonili z informacją, że dostał mandat... (bo inaczej jak byś mogła się dowiedzieć, że dostał mandat?)

Tak?

:lol:

Sorry, ale nie rób forumowiczów wariatów.

Rusz główką;) myślenie NIE boli;)))))

Widzę akcję- dzwonie na Policje, przedstawiam się, opisuję markę- i sobie wyobraź-podaję tablice, bo jadę za tym autem.
Policja mnie przekierowuje na komisariat w Brodnicy- tam sprawę przyjmują, pytają o moje dane-podaję.
Przed Brodnicą dzwonię jeszcze raz, że L dojeżdża-Policjant mnie informuje, że patrol już czeka, łapią L-my podjeżdżamy zaraz obok.
Spisują nasze dane, zeznania i Policjant informuje nas, że facet mandat przyjął-czyli potwierdził co mówiliśmy. TO POWIEDZIAŁ POLICJANT.

Ty to faktycznie zabłysnąłeś...ale raczej za bystry to nie jesteś :lol:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.08.2010 20:20

Oczywiście wyjdzie za chwile na to, że niepotrzebnie przyjął i się przyznał bo w sądzie by wygrał... :)
A Ty jesteś kabel i podpierdalacz bo miałaś czelność powiedzieć o czyimś wykroczeniu... Żałosne myślenie...
Alurka, tak trzymaj, pozdrav.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.08.2010 20:28

dubaj napisał(a):
alurka napisał(a):
Zadzwoniłam na Policję. facet dostał manadat....ale szok!

Szok 8O

Kiedyś za takie rzeczy włosy golili...

Trochę słabo znasz historię, a skoro nie pomagają apele, akcje to może pomoże postawa taka jak Alurki.

Brawo Ala :D
piotr68
Croentuzjasta

Postnapisał(a) piotr68 » 14.08.2010 20:30

alurka napisał(a):Wczoraj na trasie do Brodnicy wyprzedziła nas "na trzeciego" L 8O
Na podwójnej ciągłej, na pasach, pod górkę.....

Zadzwoniłam na Policję. facet dostał manadat....ale szok! jak TAK się uczy jeździć ludzi to co my się dziwimy, że jeste tyle imbecyli na drogach potem! :?
IMHO-powinni mu licencję zabrać-temu instruktorowi! :twisted:

Nie, żebym czepiał się szczegółów, ale żeby ktoś mógł wyprzedzać Was na podwójnej ciągłej pod górkę "na trzeciego" to Wy też musieliście wyprzedzać na podwójnej ciągłej pod górkę. No chyba , że były akurat dwa pasy pod górkę a Wy wyprzedzaliście w takim tempie, że facet nie wytrzymał nerwowo. A Tak w ogóle -jak miewają się twoje włosy i czy często wykonujesz takie telefony?
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.08.2010 20:32

często wykonujesz takie telefony?

Oby jak najczęściej...
Haweł
Cromaniak

Postnapisał(a) Haweł » 14.08.2010 20:38

Bocian napisał(a):

Oby jak najczęściej...

swietoszek za kolkiem sie znalazl...
dubaj
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dubaj » 14.08.2010 20:53

alurka napisał(a):Spisują nasze dane, zeznania i Policjant informuje nas, że facet mandat przyjął-czyli potwierdził co mówiliśmy. TO POWIEDZIAŁ POLICJANT.

Czyli policja zatrzymała gościa który później normalnie jechał,
Ty zaparkowałaś obok,
zeznałaś co następuje,
a facet potwierdził Twe zeznania :lol: ?

Tzn, że musiał być debilem.

Twoje zeznania kontra jego zeznania... nie ma żadnego dowodu...

Słońce, wymyśliłaś idiotyczną bajeczkę i teraz jej żałośnie bronisz szukając jakiegoś uzasadnienia.
Frajerzy Ci uwierzą, osoby umiejące logicznie myśleć już nie....

ps)mam nadzieję, że wejdę Ci na ambicję i może kiedyś naprawdę tak zrobisz. Ujawnij się, a trzymam kciuki by kierowca którego "sprzedasz" potem za Tobą pojechał by zobaczyć gdzie parkujesz.
Po "interesującej" nocy mam nadzieję, że będziesz kapować wyłącznie gapowiczów w autobusach.
dubaj
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dubaj » 14.08.2010 21:01

Bocian napisał(a):

Oby jak najczęściej...

Duch Pawełka Morozowa dalej żyje.
Tak trzymaj...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pawlik_Morozow

Celem stalinowskiej propagandy było propagowanie postawy donosicielstwa - w Unii to też mile widziane :?
alurka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) alurka » 14.08.2010 21:32

dubaj napisał(a):
alurka napisał(a):Spisują nasze dane, zeznania i Policjant informuje nas, że facet mandat przyjął-czyli potwierdził co mówiliśmy. TO POWIEDZIAŁ POLICJANT.

Czyli policja zatrzymała gościa który później normalnie jechał,
Ty zaparkowałaś obok,
zeznałaś co następuje,
a facet potwierdził Twe zeznania :lol: ?

Tzn, że musiał być debilem.

Twoje zeznania kontra jego zeznania... nie ma żadnego dowodu...

Słońce, wymyśliłaś idiotyczną bajeczkę i teraz jej żałośnie bronisz szukając jakiegoś uzasadnienia.
Frajerzy Ci uwierzą, osoby umiejące logicznie myśleć już nie....

ps)mam nadzieję, że wejdę Ci na ambicję i może kiedyś naprawdę tak zrobisz. Ujawnij się, a trzymam kciuki by kierowca którego "sprzedasz" potem za Tobą pojechał by zobaczyć gdzie parkujesz.
Po "interesującej" nocy mam nadzieję, że będziesz kapować wyłącznie gapowiczów w autobusach.

A Ty pewnie jesteś tym instruktorem haha- teraz rozumiem frustrację :lol: :lol: :lol:

Jesteś zwykłym trollem na tym forum:) dobranoc-panu już dziękujemy:)
A debile na drogach ( Ty pewnie tak samo jeźgdzisz- sądząc po poziomie postów) powinni sie rozwlać o drzewa! :twisted:
Zamiast pozbawiać innych życia.

Tępię i będę tępić buractwo i głupotę. Wybacz- jeśli poczułeś się urażony :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Pijani kierowcy - masakra, czy taki już zwyczaj? - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone