.png)
.png)
Habanero napisał(a):Cześć Adamie![]()
Zamieszczam filmik w którym młody człowiek mieszkający w Chorwacji opowiada o rodakach.
Między innymi o chlaniu na plaży... Smutne to...
Sam byłem świadkiem jak w Rogoźnicy Polacy walili wódę z gwinta na plaży przy żonach i dzieciach.
Patologia, straszny widok i obciach.
https://youtu.be/HtbU-Bocz5g?si=dx142iFXRNwMsncx
Miłego wieczoru
.png)
kaeres napisał(a):Ja jeżdżąc do Chorwacji od 2010r NIGDY jeszcze nie zauważyłem "nachlanych" Polaków.
Niestety mamy tą przywarę, że jak pijemy to po coś. Ale na wakacjach w Chorwacji jeszcze nie zauważyłem.
Natomiast w Grecji w 2022 w naszym hotelu było 90% Polaków i siłą rzeczy kto miał się upić to był to Polak.
Ale żeby jakieś burdy czy głośne zachowanie to raczej nie.
W Chorwacji natomiast jedyna nacja jaka mnie drażniła swego czasu w Hvarze to byli Anglicy. Są mega nieprzyjemni. Chodzili pijani, rozebrani i oczywiście byli super głośni w środku upalnego dnia gdzie rodziny z dziećmi przesiadują w ogródkach na głównym placu, przy porcie czy deptaku.
PS. mam też coś takiego o czym wspomina vaclav w swoim filmie, że gdy słyszę Polaków to milknę aby nie wiedzieli, że ja jestem z Polski. Nie wiem o co dokładnie chodzi
.png)
BartNS napisał(a):kostef napisał(a):Hej.
Możecie mnie zmieszać z szambem ale przy tych cenach nie ka miejsca na napiwek.
Dziękuję.
Napiwki puki co nie są obowiązkowe. Obowiązek to zapłacenie za posiłek zgodnie z ceną w menu i tyle
A co do cen to temat rzeka i nie tylko my tak uważamy. Obiad w Karlowac 30 E praktycznie to samo w miejscowości turystycznej 60 E, wiadomo musi być drożej bo lokale działają tylko w sezonie, ale nawet u nas nad Bałtykiem, gdzie sezon jest krótszy nie ma takiej przepaści cenowej. Ceny dobiły już do cen z drugiej strony morza, a to już o czymś może świadczyć. Jeszcze podniosą ceny za apartamety i będą drugie Włochy
Gdzies czytałem, że prezes izby turystycznej już narzekał na mniejszą ilość rezerwacji. W Baśka była masa informacji o wolnych apartamentach,
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.