Re: Picie piwa na plaży w Chorwacji, poprawiamy nasz wizerun
napisał(a) kaeres » 16.07.2024 14:51
Habanero napisał(a):Cześć Adamie
Zamieszczam filmik w którym młody człowiek mieszkający w Chorwacji opowiada o rodakach.
Między innymi o chlaniu na plaży... Smutne to...
Sam byłem świadkiem jak w Rogoźnicy Polacy walili wódę z gwinta na plaży przy żonach i dzieciach.
Patologia, straszny widok i obciach.
https://youtu.be/HtbU-Bocz5g?si=dx142iFXRNwMsncxMiłego wieczoru

To nasz kolega, użytkownik tego forum vaclav (nie pamiętam jak dokładnie się pisze). Napisał również ciekawą książkę, którą polecam.
Konrad, rodacy nasi są jacy są. Ja jeżdżąc do Chorwacji od 2010r NIGDY jeszcze nie zauważyłem "nachlanych" Polaków.
Niestety mamy tą przywarę, że jak pijemy to po coś. Ale na wakacjach w Chorwacji jeszcze nie zauważyłem.
Natomiast w Grecji w 2022 w naszym hotelu było 90% Polaków i siłą rzeczy kto miał się upić to był to Polak.
Ale żeby jakieś burdy czy głośne zachowanie to raczej nie.
W Chorwacji natomiast jedyna nacja jaka mnie drażniła swego czasu w Hvarze to byli Anglicy. Są mega nieprzyjemni. Chodzili pijani, rozebrani i oczywiście byli super głośni w środku upalnego dnia gdzie rodziny z dziećmi przesiadują w ogródkach na głównym placu, przy porcie czy deptaku.
PS. mam też coś takiego o czym wspomina vaclav w swoim filmie, że gdy słyszę Polaków to milknę aby nie wiedzieli, że ja jestem z Polski. Nie wiem o co dokładnie chodzi