Slapol - buahahaha "byłeś w Stolcu" na sobotę rano, kiedy wybieram się do pracy poprawiłeś mi humor
.png)
slapol napisał(a):Aguha napisał(a)::( czyli w Borku, a tak mi się podobało w Boraku, natępnym razem pojadę już do Borka
....
To i tak lepiej niż w moim przypadku.
Kiedyś pojechałem z Makarskiej Riwiery na koncert (nie wymienię czyj, żeby znowu nie było zadymy) do BiH, a konkretnie do miasteczka Stolac.
No i myślałem ,że byłem w "Stolacu", ale mój gospodarz po powrocie wyprowadził mnie z błędu mówiąc: "byłeś w Stolcu"![]()
Nic to, i tak było super![]()
Fajna relacja i foty.
Pozdrav
wojan napisał(a):Aguha - dzięki za relację![]()
I niech się Pamiątka dobrze chowa ...![]()
agniecha0103 napisał(a):Aguha - przeczytałam twoją relację jednym tchem, a uśmiałam się
co niemiara. Jednak najbardziej cieszę się, że została wam tak fajna
''pamiątka'' z Chorwacji....
Pozdrawiam serdecznie...
majeczka napisał(a):Aguha, gratulacje relacja świetna, wakacje na pewno również zwłaszcza, że nie każdy przywozi z sobą aż tak śliczną pamiątkę...
A propos gwary poznańskiej, może komuś będzie chciało się co nieco zrozumieć?
Pelagia przywlekła się pod lanie swojum starum skarpytum, żeby odebrać trzeszczoki. A że buł kuniec roku szkolnygu, odpicowała się w dyrdum w jakieś tam mazie i korynkowum bluzke. Jak ino trzeszczoki przygnały, od razu zaczuła się wypytywać o świadectwa. Mariolka mioła jakiś taki czerwuno-bioły poch na ty kartce i matka myślała, że jej mela ostała się w klasie, ady to buło wyróżnienie.
Aguha napisał(a):....
Ja jednak lubię to nasze pierdolenie poznańskie![]()
![]()
(dla profanów
pierdolić to po poznańsku po prostu mówić, gadać, plotkować
![]()
![]()
....
.png)
.png)
slapol napisał(a):Może jakaś fajna relacja z fotkami z tej banicji...![]()
Bocian napisał(a):Aguha napisał(a): na banicji
A może na bani?:):)
Aldonka napisał(a):Aguha napisał(a):Ja jednak lubię to nasze pierdolenie poznańskie![]()
![]()
(dla profanów
pierdolić to po poznańsku po prostu mówić, gadać, plotkować
![]()
![]()
Dokładniej gadać głupoty
Funkcjonuje takie powiedzenie "nie pierdol" czyli "nie gadaj głupot" "D
Aguha napisał(a):slapol napisał(a):Bocian napisał(a):Aguha napisał(a): na banicji
tiaaa, no cóż powiem tak, ciemny płyn rozlewany na wrocławskim rynku w pewnym milusim browarzewart jest bólu głowy the day after
![]()
Dobrzy ludzie warzą ten trunek!
.png)
Bocian napisał(a):Aguha napisał(a):Bocian napisał(a):Aguha napisał(a): na banicji
tiaaa, no cóż powiem tak, ciemny płyn rozlewany na wrocławskim rynku w pewnym milusim browarzewart jest bólu głowy the day after
![]()
Dobrzy ludzie warzą ten trunek!
Wiem, byłem... Też kilka godzin tam popierdoliłem
Krzychooo napisał(a):Świetna relacja. Gratuluję i pozdrawiam!
.png)
Darel napisał(a):W tym roku (po raz drugi) planujemy wyjazd do Boraka. rozpatrujemy apartament w domu Vedrana (Naranca). Ponieważ Wy w nim mieszkaliście, a zdjęcia z relacji zniknęły mam wielką prośbę. Czy możesz przesłać kilka fotek - głównie widok z tarasu (z informacją, z którego konkretnie apartamentu są wykonane) podaję prywatny adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję