Chciałam podzielić się namiarem na kwaterę z której korzystałam rok temu (wakacje 2010 - 2 połowa sierpnia).
Nasz wybór padł na wyspę Pag - miejscowość Pag.
Wybraliśmy apartament Jelki Lesar:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Apartament typ 1, mieliśmy 2 sypialnie, obie 2+1, choć być może w jednym pokoju mogły by być 2+2 osoby, bo obok łoża małżeńskiego była chyba wersalka, nam nie była potrzebna więc nie sprawdzałam czy się rozkłada.
Do tego spora kuchnia (do niej się wchodziło bezpośrednio z klatki schodowej) i balkon z meblami ogrodowymi, z widokiem na morze. Kuchnia wyposażona. Dodatkowo w razie braków w garach można było sobie coś pożyczyć z dużej wspólnej kuchni na dole. Klimatyzacja w kuchni, ale spokojnie chłodziła całe mieszkanie. W cenie pościel i ręczniki zmieniane po tygodniu (choć ręczniki małe , raczej korzystaliśmy ze swoich)
Za 2 tygodnie i 5 osób płaciliśmy 800 euro.
Plusy:
przy samej plaży (plaża drobniutkie kamyczki)
bardzo sympatyczni i uczynni właściciele z dużą dozą zaufania dla gości (zero depozytów itp.)
warunki przyzwoite
blisko centrum (choć dla kogoś może to też być minus
Minusy
Problemy z parkingiem przy domu (dość ciasno), czasem parkowaliśmy gdzieś dalej,
Blisko przelotowego deptaka do miasta, więc czasem wieczorem było głośno
Plaża miejska, rano woda była czysta, ale w miarę upływu dnia trochę mętniała
Komu polecam:
Rodzinom z małymi dziećmi, maluchy można zabrać do domu na drzemkę, lub zejść na trochę w największy upał zostawiając bety na plaży, blisko ośrodek zdrowia, sklep, centrum miasta z placem zabaw
Osobom, które chcą mieć szybki dostęp do rozrywek
Nie polecam
Osobom szukającym zacisza.
Nam się podobało, na urokliwe plażyczki podjeżdżaliśmy dalej, a jak się nam nie chciało to i miejska plaża była w porządku.
UWAGA: polecam apartament typ 1 - był trochę w głębi budynku i nocne hałasy tak bardzo nie docierały, ale nie polecam pokoju studio z przodu (na dwie, trzy osoby). Był wprawdzie z pełnym widokiem na plażę, ale bez klimy, znajomi tam spali i musieli otwierać okna, a ponieważ pod spodem biegł deptak wszystkie śpiewy słyszeli.

.png)
.png)
.png)