Re: VIDEO - objazd autostrady SLO
napisał(a) jarod » 14.09.2014 12:38
Tak się zastanawiam - jeździmy wszyscy po Polsce, często bez nawigacji, bez mapy, kierując się tylko drogowskazami i jakoś dajemy radę. A wyjeżdżając za granicę nagle cała ta nasza pewność gdzieś zanika. Tworzymy wielostronicowy wątek na forum dotyczący 50 km trasy, a wystarczyłby jeden link z googla, drukujemy zdjęcia skrzyżowań, robimy filmy itd. Dlaczego to piszę? Nie po to żeby krytykować, czepiać się czy coś w tym stylu. Piszę bo czytając to forum i ten wątek sam uległem temu irracjonalnemu strachowi i zmarnowałem kupę czasu analizując niemal metr po metrze przedmiotowy objazd. A w rzeczywistości (jadąc w tym roku pierwszy raz) okazało się że to normalna droga, normalnie oznakowana z raptem paroma skrzyżowaniami, gdzie trzeba właściwie skręcić o czym wcześniej informują drogowskazy. W zasadzie wystarczą 4 informacje żeby nie pobłądzić tj. zjazd z autostrady na Mureck, dalej Lenart, Ptuj, i na Zagrzeb.
Nie mogę zrozumieć jak ktoś kto przejechał 1000 km z Polski, różnymi drogami, nagle czeka na granicy bo potrzebuje zająca żeby przejechać 50 km tą drogą. Także do wszystkich którzy zamierzają jechać tym objazdem - wyluzujcie trochę i nie traćcie czasu na studiowanie tego objazdu, bo nie warto.