zebik napisał(a):Niniejszym zostałaś Anitko okrzyknięta I Świąteczną Damą Mikołajową AD 2009.
Gratulujemy nagrody prześlemy pocztą lub mailem.![]()
![]()
Ojej! toż to zaszczyt dla mnie wielki ! Wszystkim Mikołajom śliczne... dzięki
.png)
zebik napisał(a):Niniejszym zostałaś Anitko okrzyknięta I Świąteczną Damą Mikołajową AD 2009.
Gratulujemy nagrody prześlemy pocztą lub mailem.![]()
![]()
.png)
.png)
Torac napisał(a):Ps. A Aniołek Pana Janusza metroseksualny
.png)
lubelski napisał(a):Janusz w bajki wierzysz![]()
![]()
![]()
.png)
.png)
Motoschiza napisał(a):Jakiś straszny ten anioł![]()
Ja z motocyklem się nie rozstaję więc ... jestem jaki jestem![]()
.png)
Rysio napisał(a):zebik napisał(a):wystarczy go skopiować i ustawić w profilu.
Czyli ukraść autorowi tego obrazka, czy może posiadasz prawa do jego rozpowszechniania
.png)
zebik napisał(a):Rysio napisał(a):zebik napisał(a):wystarczy go skopiować i ustawić w profilu.
Czyli ukraść autorowi tego obrazka, czy może posiadasz prawa do jego rozpowszechniania
Nie nie posiadam praw.
Aha dla twojej wiedzy niczego też nie ukradłem.
W szczególności przedmiotem prawa autorskiego są utwory:
2) plastyczne,
Art. 8. 1. Prawo autorskie przysługuje twórcy, o ile ustawa nie stanowi inaczej.
Art. 23. 1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.
Art. 34. Można korzystać z utworów w granicach dozwolonego użytku pod warunkiem wymienienia twórcy i źródła. Twórcy nie przysługuje prawo do wynagrodzenia, chyba że ustawa stanowi inaczej.
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
Dz. U. Nr 24, poz. 83
.png)
zebik napisał(a):Zauważyłem, że umiesz skopiować cytaty z prawa autorskiego tylko nie za bardzo wiem o co Ci chodzi chcesz to podaj nas wszystkich do sądu, że jesteśmy złodziejami. Jako obywatel tego kraju masz do tego prawo. Podaj również większość użytkowników forum bo mają też avatary z internetu, zdjęcia wklejają i inne gadżety do których nie mają praw autorskich ani zgody na rozpowszechnianie. Jeśli zależy Ci na rozwaleniu tej zabawy no to powodzenia, albo zbanuj wszystkich co mają Mikołaja jako avatar.
.png)
zebik napisał(a):Myślisz, że Jacek dostał zgodę od faktu na rozpowszechnianie.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=464377#464377
Art. 25. 1. Wolno rozpowszechniać w celach informacyjnych w prasie, radiu i telewizji:
1) już rozpowszechnione: