napisał(a) alurka » 01.08.2010 16:23
Rysio napisał(a):maadoox napisał(a):martita napisał(a):Krytyki na forum mnóstwo i nie tylko co do poprawnej polszczyzny.. A jednak skoro jesteśmy Polakami wypadałoby chyba poprawnie się posługiwać naszym językiem
Ps. Nie napisałam tego przecież przez złośliwość więc nie bierzcie tego tak do serca

A poza tym nie tylko kobiety zwracają na to uwagę.. Mistrzem w poprawnej polszczyźnie jest Rysio

Mistrzem w poprawnej polszczyźnie?:(
Dementuję plotki tu powstałe
Uwaga dla Tych, którzy mają głęboko zasady pisowni:
Jak wytłumaczycie własnym dzieciom, które będziecie próbowali nauczyć ortografii, choćby na potrzeby szkoły podstawowej bo np. przy kopaniu rowów więcej szkół koniecznością nie jest, ale podstawówkę ukończyć jakoś trzeba, kiedy wejdą na to forum i przeczytają Wasze teksty typu "mugl, ktury , mistż"
Ps. Ostatnio miałem do rozpatrzenia 2 podania o pracę, właśnie etat do przysłowiowego kopania rowów. Jedno napisane prawidłowo a w drugim były takie kwiatki, że gość pracował jako "kamieniaż", posiadał "umjejentności" i potrafił naprawić "samochud". Zgadnijcie, który z nich od 1 czerwca zaczyna pracę

Niestety niedbalstwo, nawet w przypadku wykonywania najprostszych czynności ma znaczenie, czasem ze skutkami na całe życie

Generalnie absolutnie się zgadzam-co do potrzeby pisania komunikatywnie i poprawnie na forum.
Ale...żal mi się zrobiło tego gościa;) bo mógł faktycznie być fachowcem w tym, co robi a jednocześnie nie być orłem z ortografii.
Ja tam bym patrzyła na umiejętności ( hehe) praktyczne- w wypadku pracy fiz. raczej a mniej na orty;) czasem można kogoś źle ocenić.
Ktoś może świetnie ten bruk układać ale rozprawy doktorskiej nie napisze...myślę, że oddałam o co mi chodzi:)