Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nowicjusz

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 29.05.2007 09:40

2salamandra22 napisał(a):ALE ŻEŚCIE SIĘ DOCZEPILI. CZŁOWIEK PROSI O POMOC A WY DYSKUSCJA CZY POPRAWNIE NAPISAŁ CZY NIE. WSTYD...........

Dokladnie,az strach sie o cos zapytac,bo dojada czlowieka na maxa,ze ó ma byc a napisal u,ludzie nie czepiajcie sie dupereli.Jest pytanie to trzeba pomoc,odpowiedziec na pytanie,a nie czepiac sie i wymadrzac.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2007 09:46

2salamandra22 napisał(a):ALE ŻEŚCIE SIĘ DOCZEPILI. CZŁOWIEK PROSI O POMOC A WY DYSKUSCJA CZY POPRAWNIE NAPISAŁ CZY NIE. WSTYD...........

A ten adres znasz :wink: http://www.bykom-stop.avx.pl/jakpisac.html
:lol: :papa:

Ps. Cytat- "popełniając setki błędów, okazujesz swoje niechlujstwo, brak zaangażowania w to, co robisz i brak szacunku dla osoby, która ma to czytać."
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 29.05.2007 15:20

martita napisał(a):Jakoś mnie to mimo wszystko nie przekonuje.. Po prostu "na Chorwację" nie pasuje mi i już. Tak to z kobietami już bywa :lol:

Ps. A skąd wiesz, Leszku, że poloniści uznali "na Chorwację" za poprawne? Troszkę poszukałam (google wszechmogące :roll: :wink: ), ale jakoś nic nie mogłam znaleźć..

Marita a wychodzisz na dwór czy do pola?:)))
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 29.05.2007 15:24

martita napisał(a):Krytyki na forum mnóstwo i nie tylko co do poprawnej polszczyzny.. A jednak skoro jesteśmy Polakami wypadałoby chyba poprawnie się posługiwać naszym językiem :wink:
Ps. Nie napisałam tego przecież przez złośliwość więc nie bierzcie tego tak do serca :lol: A poza tym nie tylko kobiety zwracają na to uwagę.. Mistrzem w poprawnej polszczyźnie jest Rysio :lol:

Mistrzem w poprawnej polszczyźnie?:(
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.05.2007 12:07

maadoox napisał(a):
martita napisał(a):Krytyki na forum mnóstwo i nie tylko co do poprawnej polszczyzny.. A jednak skoro jesteśmy Polakami wypadałoby chyba poprawnie się posługiwać naszym językiem :wink:
Ps. Nie napisałam tego przecież przez złośliwość więc nie bierzcie tego tak do serca :lol: A poza tym nie tylko kobiety zwracają na to uwagę.. Mistrzem w poprawnej polszczyźnie jest Rysio :lol:

Mistrzem w poprawnej polszczyźnie?:(

Dementuję plotki tu powstałe :wink:

Uwaga dla Tych, którzy mają głęboko zasady pisowni:
Jak wytłumaczycie własnym dzieciom, które będziecie próbowali nauczyć ortografii, choćby na potrzeby szkoły podstawowej bo np. przy kopaniu rowów więcej szkół koniecznością nie jest, ale podstawówkę ukończyć jakoś trzeba, kiedy wejdą na to forum i przeczytają Wasze teksty typu "mugl, ktury , mistż" :?: :wink:

Ps. Ostatnio miałem do rozpatrzenia 2 podania o pracę, właśnie etat do przysłowiowego kopania rowów. Jedno napisane prawidłowo a w drugim były takie kwiatki, że gość pracował jako "kamieniaż", posiadał "umjejentności" i potrafił naprawić "samochud". Zgadnijcie, który z nich od 1 czerwca zaczyna pracę :lol: Niestety niedbalstwo, nawet w przypadku wykonywania najprostszych czynności ma znaczenie, czasem ze skutkami na całe życie :wink:
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 30.05.2007 14:28

maadoox napisał(a):
martita napisał(a):Jakoś mnie to mimo wszystko nie przekonuje.. Po prostu "na Chorwację" nie pasuje mi i już. Tak to z kobietami już bywa :lol:

Ps. A skąd wiesz, Leszku, że poloniści uznali "na Chorwację" za poprawne? Troszkę poszukałam (google wszechmogące :roll: :wink: ), ale jakoś nic nie mogłam znaleźć..

Te Mistrzu!! o co Ci chodzi z tym na dwór czy do pola??!!
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 30.05.2007 15:45

darekk_2005 napisał(a):
maadoox napisał(a):

Te Mistrzu?:( a nie Ty miszczu?:(
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 31.05.2007 11:18

maadoox napisał(a):

Coś ci nie pasuje? Masz jakieś problemy ze sobą? Jak nie masz nic mądrego do napisania, to nie pisz w ogóle. Nikt cię tutaj nie zapraszał. A głupie odzywki zostaw dla kolegów pod sklepem, bo ja nie mam ochoty ich wysłuchiwać.. :roll: :evil:
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 31.05.2007 11:19

maadoox napisał(a):
darekk_2005 napisał(a):
maadoox napisał(a):

Nie masz co robić? Czep się tramwaja :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2007 11:37

na dwór czy na pole :wink:

http://www.obcyjezykpolski.interia.pl/? ... ive&id=125

:wink: w nowosądeckim mówi się, że wychodzimy na pole :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 31.05.2007 11:40

Minęły te czasy kiedy chodziłem "na dwór" teraz albo do sklepu, albo pojeździć na rowerach, albo na spacer z rodziną, ale już nie "na dwór", na który chodziłem jak miałem lat 10 :lool:

P.S. W świętokrzyskiem "na dwór" to "na podwórko" ;)

Pozdrav :papa:
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 31.05.2007 12:28

martita napisał(a):
maadoox napisał(a):
darekk_2005 napisał(a):
maadoox napisał(a):

Nie masz co robić? Czep się tramwaja :evil:

Czep czy uczep?:( ;)))
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 31.05.2007 12:31

Haweł napisał(a):

Dokladnie,az strach sie o cos zapytac,bo dojada czlowieka na maxa,ze ó ma byc a napisal u,ludzie nie czepiajcie sie dupereli.Jest pytanie to trzeba pomoc,odpowiedziec na pytanie,a nie czepiac sie i wymadrzac.

A żebyś wiedziauuu:))). Normalnie jak w giertychowskiej szkole. Jakieś totalne obsesjon:))). Gdybym wiedziauuu że tak będzie napisaubym poprawnie.
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 31.05.2007 12:35

martita napisał(a):
maadoox napisał(a):

Coś ci nie pasuje? Masz jakieś problemy ze sobą? Jak nie masz nic mądrego do napisania, to nie pisz w ogóle. Nikt cię tutaj nie zapraszał. A głupie odzywki zostaw dla kolegów pod sklepem, bo ja nie mam ochoty ich wysłuchiwać.. :roll: :evil:

Ale o ile mi wiadomo tu nie trzeba mieć zaproszenia:). Odpowiadając na twoje pytanie: Nie. Nie mam żadnych problemów ze sobą:). A głupie odzywki miały byc wstępem do polemiki:))), ale nie zajarzyłaś, albo nie miałaś ochoty:). Odpowiedział za to inny Crorumowicz:))).
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 31.05.2007 12:38

Leszek Skupin napisał(a):Minęły te czasy kiedy chodziłem "na dwór" teraz albo do sklepu, albo pojeździć na rowerach, albo na spacer z rodziną, ale już nie "na dwór", na który chodziłem jak miałem lat 10 :lool:

P.S. W świętokrzyskiem "na dwór" to "na podwórko" ;)

Pozdrav :papa:

Tak:))).Prawda. A u dusigroszów krakowskich chodzi sie na pole :D. Nie zaś tak zacnie jak w Warszawie- na dwór. jeszcze sie dużo musim od stolycy uczyć:))).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone