Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg na jedną noc Tucepi

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piokrk
Turysta
Nocleg na jedną noc Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) piokrk » 31.07.2012 13:02

Witam
27.08.(Poniedziałek) planujemy wyjazd 4 osoby dorosłe + 1 dziecko (6 lat).
Jedziemy w ciemno docelowo Tucepi.
Wyjazd z Krakowa przez Słowację i Węgry. Start wczesnym rankiem.
Dojazd do Tucepi z moich wyliczeń około godziny 20-21
Chciałbym dojechać na raz i w związku z tym mam pytanie czy w Tucepi nie będzie problemu ze znalezieniem jakiegoś noclegu na jedną noc dla tylu osób tak by dopiero rano we wtorek na spokojnie rozpocząć poszukiwania właściwej kwatery na około 9 dni.
Proszę o ewentualne namiary i ceny, jeśli ktoś uskuteczniał już taką formę jazdy w ciemno
P.s. Czy Tucepi też jest takie strome i ma takie wąskie uliczki jak w Breli Stomarica?
Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 31.07.2012 14:38

Będzie bardzo ciężko. Najlepiej tak rozplanować trasę aby być na miejscu rano lub w południe. Dla Was wygodniej i dla wynajmujących.
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 31.07.2012 15:12

Dojazd do Tucepi z moich wyliczeń około godziny 20-21
Chciałbym dojechać na raz i w związku z tym mam pytanie czy w Tucepi nie będzie problemu ze znalezieniem jakiegoś noclegu na jedną noc dla tylu osób tak by dopiero rano we wtorek na spokojnie rozpocząć poszukiwania właściwej kwatery na około 9 dni.

Prawie niemożliwe albo za absurdalnie wysoką cenę - wyjedź tak, żeby być rano lub najpóźniej do 15-16
piokrk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piokrk » 31.07.2012 16:30

Niestety nie mogę wyjechać wcześniej bo w sobotę weselisko w rodzinie, wyjazd najwcześniej w poniedziałek rano
Więc gdzie polecacie optymalną lokalizację na 1 nocleg tak by w Tucepi być około południa?
Myślałem nad jeziorami Plitvickimi, ale dotarlibyśmy tam dopiero ok, 16 więc już trochę za późno na zwiedzanie. A to chyba niewybaczalne jest być w Plitvicach i parku nie zobaczyć…
Bardzo chciałbym już pierwszego dnia powitać się z jadranem
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 01.08.2012 07:24

piokrk napisał(a):Niestety nie mogę wyjechać wcześniej bo w sobotę weselisko w rodzinie, wyjazd najwcześniej w poniedziałek rano
Więc gdzie polecacie optymalną lokalizację na 1 nocleg tak by w Tucepi być około południa?
Myślałem nad jeziorami Plitvickimi, ale dotarlibyśmy tam dopiero ok, 16 więc już trochę za późno na zwiedzanie. A to chyba niewybaczalne jest być w Plitvicach i parku nie zobaczyć…
Bardzo chciałbym już pierwszego dnia powitać się z jadranem

Ty uważaj na siebie. Jeśli wesele w lokalu to możesz jechać w poniedziałek ale jak na wsi to kolego conajmniej we wtorek lub środę. Nie dojdziesz wcześniej do stanu trzeżwości. Pozdrawiam :wink:
piokrk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piokrk » 01.08.2012 09:29

Wesele jest w lokalu poza miastem więc może jakoś będzie...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2012 11:17

piokrk napisał(a):Wesele jest w lokalu poza miastem więc może jakoś będzie...

Trzeba poszukać tak, aby ten pierwszy nocleg w Tucepi był również ostatnim. :idea:
Ostatnio edytowano 01.08.2012 19:08 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
piokrk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piokrk » 01.08.2012 14:09

Tak by było najlepiej, ale obawiam się, że około godziny 21 trudno będzie na spokojnie szukać kwatery.
A do tego dojdzie zmęczenie całodzienną gonitwą nad Jadran.
Właściciele potencjalnych kwater mogą to ,wyczuć i z owocnego targowania nici
Chyba przenocujemy nad jeziorami Plitvickimi, tam z tego, co wyczytałem na forum łatwo o nocleg tranzytowy
W związku z tym mam pytanie, do której godziny otwarty jest park narodowy?
I czy w razie braku czasu na park jest tam coś jeszcze do zobaczenia?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2012 19:14

piokrk napisał(a):Chyba przenocujemy nad jeziorami Plitvickimi, tam z tego, co wyczytałem na forum łatwo o nocleg tranzytowy
W związku z tym mam pytanie, do której godziny otwarty jest park narodowy?
I czy w razie braku czasu na park jest tam coś jeszcze do zobaczenia?

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Dwa w jednym: zwiedzanie i nocleg >>> zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje