Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

No i pokrzyżowało mi palny wyjazdu.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 27.02.2010 10:00

Witam
Miałem jechać na trzy tygodnie na Peljesc do Zuljany, ale te plany szlag trafił.
A kwatera była już zarezerwowana.
Będę miał tylko 10 dni urlopu od 17-28.06.2010
Jako że dość krótko, to postanowiłem poszukać czegoś w północnej częći CRO, aby nie tracic czasu na dojazd.
Jako że szukam spokojnych miejsc, to upatrzyłem sobie Donja Klada lub Lukovo.
Odpaliłem google.hr i...... nic ciekawego nie znalazłem.

Stąd moja prośba jeśli ktoś ma namiary na kwatery w tych miejscowościach lub równie małych w północnej części CRO.,
to proszę o info na mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dziękuję.
Jacek
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 27.02.2010 11:20

:papa:
Ostatnio edytowano 26.11.2010 14:45 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 27.02.2010 11:53

Jechałem w tamtym roku do Dalmacji i zajeło mi to z dojazdem na Peljesac 18 godzin.

A na północ to w 10 powinienem się zmieścić.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.02.2010 12:14

Jacek_Do napisał(a):Jechałem w tamtym roku do Dalmacji i zajeło mi to z dojazdem na Peljesac 18 godzin.

To którędy ty jechałeś, wyścigowcu!!!
Podaj trasę... o której wyjechałeś z Krakowa i dokąd dokładnie dotarłeś w 18 godzin?
8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.02.2010 12:20

janniko napisał(a):
Jacek_Do napisał(a):Jechałem w tamtym roku do Dalmacji i zajeło mi to z dojazdem na Peljesac 18 godzin.

Podaj trasę... o której wyjechałeś z Krakowa i dokąd dokładnie dotarłeś w 18 godzin?
8O

Możliwe. Znajomi, trasę Bielsko-Biała - Sucuraj też osiemnaście godzin jechali.
Bez specjalnych przerw zresztą :wink: :D :D
pawell
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawell » 27.02.2010 12:43

Lipiec 2009 Bełchatów-Tucepi 18-godz powrót 17-godz
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.02.2010 12:53

janniko napisał(a):

8O

Czas jak najbardziej realny, GoogleMaps wyliczyło trasę z Krakowa do Stonu na niecałe 16 godz.
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 27.02.2010 13:02

janniko napisał(a):To którędy ty jechałeś, wyścigowcu!!!
8O

Ja nie jezdżę F1, którym pewnie porusza sie kolega Janniko.

Trasa z Krakowa przez Słowację, Austrię, Słowenię(z ominięciem autostrad) i cała Cro do końca autostrady, potem drogi lokalne, BIH i Peljesac.

A wracając do tematu ma ktoś namiar na kwaterę w małej miejscowości w pólnocnej, lub środkowej CRO.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2010 13:09

Jacek_Do napisał(a):Trasa z Krakowa przez Słowację, Austrię, Słowenię(z ominięciem autostrad) i cała Cro do końca autostrady, potem drogi lokalne, BIH i Peljesac.

Jasne nie ma się co śpieszyć możesz jeszcze ominąć autostrady w Niemczech i Włoszech to czas przejazdu będziesz miał 40 godzin. Z Krakowa na Rivierę Makarską czas przejazdu to 15-16 godzin chyba, że co 50 km ktoś staje, 5 razy po trasie musi się zatrzymać zjeść i ze 3 razy się zgubi omijając płatne drogi no bo szkoda 10E na winietę. :D :D :D

Pozdrawiam - w F1 to jazda byłaby 5 - godzinna. :D :D
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 27.02.2010 13:18

zebik napisał(a):
Jasne nie ma się co śpieszyć możesz jeszcze ominąć autostrady w Niemczech i Włoszech to czas przejazdu będziesz miał 40 godzin. Z Krakowa na Rivierę Makarską czas przejazdu to 15-16 godzin chyba, że co 50 km ktoś staje, 5 razy po trasie musi się zatrzymać zjeść i ze 3 razy się zgubi omijając płatne drogi no bo szkoda 10E na winietę. :D :D :D

Pozdrawiam - w F1 to jazda byłaby 5 - godzinna. :D :D

Kolego z Makarskiej do Orebica to musisz jeszcze przynajmniej 3 godziny liczyć.
Więc tak czy siak 18 godzin przy normalnej jezdzie wychodzi.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.02.2010 13:21

Jedź w ciemno gdzieś na Kvarner ( okolice KRK lub na tę wyspę - jest most) to jest połowa czerwca więc kwater będzie skolko ugodno.
A z Krakowa jest blisko, poniżej 1000km w tym 800 autostradami.
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 27.02.2010 13:35

krakuscity napisał(a):Jedź w ciemno gdzieś na Kvarner ( okolice KRK lub na tę wyspę - jest most) to jest połowa czerwca więc kwater będzie skolko ugodno.
A z Krakowa jest blisko, poniżej 1000km w tym 800 autostradami.

Też doszedłem do wniosku że pojadę w ciemno.
Właśnie o to chodzi zeby dojaechać w miarę szybko a nie siedzieć w samochodzie trzy dni z 10 dniowego urlopu.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 27.02.2010 13:41

nie mam F1.. i raczej się nie zapowiada..
raczej idziemy w stronę 4x4.. a na razie musi nam wystarczyć nasza Aversja, która w porywach jest w stanie pociągnąć 210 km/h.. ale my się zazwyczaj ograniczymy do 130 km/h.. :).. tak jest przyjemniej ..

jedź w ciemno .. będzie dobrze..
:wink:

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone