napisał(a) kaszubskiexpress » 30.12.2014 11:53
realista2 napisał(a):„Kobieta ( chyba wcale nie taka staruszka, bo gładko podskoczyła i szybciutko pobiegła)
Czy Twoja opinia byłaby taka sama gdybyś na filmie rozpoznał swoją babcię np ?
Ludzie starsi inaczej postrzegają świat, być może dla niej drugi etap przejścia to ciągle to samo przejście.
Ja na filmie nie widziałem, żeby gładko i szybko podbiegła, szybciej niż sądzisz będziesz tak podbiegał, więc więcej szacunku i zrozumienia dla wieku kolego życzę.
anakin napisał(a):realista2 napisał(a):Ja bym odbierał zachowanie policjantki jako forma pouczenia.
Sprawca
(czyt.staruszka) podjęła próbę ucieczki, więc zasadnym było otworzyć prawe przednie drzwi radiowozu, żeby takowe (pouczenie) odniosło zamierzony skutek.
Do ukarania więc i kierowca (bo nie trafił) i "prawy", bo nie wykorzystał wszelkich dostępnych środków tzw.oddziaływania prewencyjnego.
A ja zrozumiałem, że to olimpijczyk w przebraniu
Zachowanie policjantki było szczytem debilizmu. Ktoś w tv powiedział, że policjantka mogła pomóc przejść przez przejście, gdyby policjantka, pasażerka w radiowozie wyszła i ruchem ręki wstrzymała ruch ( mimo, że kierowcy obok nie ruszyli na łowy ) to filmik też zapewne trafiłby do tv, ale dzisiaj rozmawialibyśmy o przyzwoitych ludziach w policji.