napisał(a) RobCRO » 18.10.2006 09:34
kurcze kolega zna Goleniów...z tego, co wiem, to tam nie ma lotniska wojskowego, kiedys bylo, teraz zwykle pasazerskie. Kiedys byla blisko jednostka wojskowa w Mostach. a co na Pomorzu Zachodnim mozna zobaczyc? powiem tak...slabo znam swoj region. w wielu miejscach nie bylem, a kilka chcialbym zobaczyc, mamy np Prak Krajobrazowy Dolnej Odry, gdzie podobno mozna za darmo splynac kajakiem i podziwiac rozne szuwary jak rowniez ptactwo. mamy tez np miejsce zwane Grzybnica, gdzie sa kamienne kregi (cos jak Wesiory na Kaszubach, ktore widzialem...),
sa jeziora (pojezierze np drawskie), sa rzeki (mozna splynac Drawa - co slyszlaem, ze tez nie jest takie proste). w Szczecinie mamy jedyna ulice w Polsce o nazwie "Ku sloncu", w tym tez miescie jest Zamek, sa Waly Chrobrego (gdzie za 2 lata bedzie zlot najwiekszych zaglowcow swiata), sa male miasteczka (Trzebiatow, Kamien Pomorski - ale to tak tylko na chwile...).
no i jest morze...
i nic wiecej nie przychodzi mi na mysl...mam nadzieje,ze na forum sa jeszcze jakies osoby z tego regionu, co moglyby mnie wspomoc...