Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasze choinki.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.12.2010 23:07

Prezenty na Wielkanoc? 8O

Cwaniaki :lol:

Jak mi się uda, to skoczę jutro z rana do św. Mikołaja,
bo patronuje jednej parafii za miedzą, i spytam ... :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.12.2010 23:07

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... już wiem rzeczywście u was na południu Mikołaj wysyła do roboty Aniołka i dlatego nie dostajecie od niego prezentów. Jak chcecie go poznać musicie przyjechać na północ. :D :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.12.2010 23:13

zebik napisał(a): - a gdzie Aniołek ma znaczy się w czym przynosi te prezenty,
- a jak Aniołek wchodzi do domu, bo Mikołaj przez balkon (sam widziałem),
- a czym się Aniołek porusza (tylko nie mów, że na skrzydach bo nie dałby rady tyle czasu latać) Mikołaj ma zaprzęg reniferów.

- Aniołek przynosi prezenty w łapkach, znaczy się w rękach :D
- Aniołek wlatuje przez okno (nawet ja mam okno :lol:), tuż przed kolacją wigilijną trzeba je uchylić
- oczywiście, że Aniołek porusza się na własnych skrzydłach. Daje radę tyle latać, bo każdy ma swojego Aniołka :D :D :D

I co Ty na to, Zebik? :D

weldon napisał(a):Prezenty na Wielkanoc? 8O

Cwaniaki :lol:

Oczywiście, że prezenty na Wielkanoc :D
Jasne, że Zajączek :D :D :D
Ostatnio edytowano 21.12.2010 23:15 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.12.2010 23:14

maslinka napisał(a):... tuż przed kolacją wigilijną trzeba je uchylić

W środku zimy? 8O

Wredny aniołek ... :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.12.2010 23:15

Interseal napisał(a):Dodam jeszcze że w Wielkanoc prezenty podrzuca Zajączek :)

W mojej Rodzinie Zajączek nic nie przynosił, widocznie przerabiali go na pasztet :wink: :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 21.12.2010 23:22

Jakby kto chciał, mimo wszystko, to mam dwa adresy:

- Drobak w południowej Norwegii: Julenissen's Postkontor, Torget 4, 1440 Drobak, Norwegia

- Rovaniemi w Finlandii: Santa Claus, Arctic Circle, 96930 Rovaniemi, Finlandia

Oczywiście jako adresata wpiszcie Świętego Mikołaja, to może co dostaniecie ...
:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.12.2010 23:25

maslinka napisał(a):- Aniołek przynosi prezenty w łapkach, znaczy się w rękach :D

Nie da rady w łapkach (sanki, rower, deskorolkę, PSP itp.) musiałby być conajmniej jak chłopaki z siłowni. Mikołaj ma worek i sanie i tam wszystko pomieści.

maslinka napisał(a):- Aniołek wlatuje przez okno (nawet ja mam okno :lol:), tuż przed kolacją wigilijną trzeba je uchylić

Powiedzmy, że to przejdzie chociaż jak jest mróz to nie na długo da się uchylić.
maslinka napisał(a):- oczywiście, że Aniołek porusza się na własnych skrzydłach. Daje radę tyle latać, bo każdy ma swojego Aniołka :D :D :D

Każdy swojego Aniołka - nie no tego nie kupuję (tu mnie wkręcasz), a skąd tyle tych Aniołków miałoby być. Mikołaj jest gość ma adres w Laponii, żonę (Panią Mikołajową) te małe takie no... do pomocy co mu pakują prezenty. Mikołaj to instytucja wazniejsza niż inne. Aniołek to manufakturka drobna (ale żeby w rękach takie ciężary nosić ma zawzięcie ten wasz Aniołek). :D :D

Na Wielkanoc to co innego zajączek przynosi prezenty, a w zamian za to daje nam pasztet. :D :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.12.2010 23:30

Dzięki, Piotrek, może kiedyś skorzystam z tych adresów, zwłaszcza jeśli budżet mojego Aniołka okaże się zbyt skromny na moje zachcianki :wink: Póki co Aniołek daje radę, a może ja mało wymagająca jestem? :roll: :twisted:

zebik napisał(a):Każdy swojego Aniołka - nie no tego nie kupuję (tu mnie wkręcasz), a skąd tyle tych Aniołków miałoby być. Mikołaj jest gość ma adres w Laponii, żonę (Panią Mikołajową) te małe takie no... do pomocy co mu pakują prezenty. Mikołaj to instytucja wazniejsza niż inne. Aniołek to manufakturka drobna (ale żeby w rękach takie ciężary nosić ma zawzięcie ten wasz Aniołek). :D :D

Przecież każdy ma swojego Aniołka... Stróża :wink:
Żartowałam! To inny Anioł jest, ważniejsze ma zadania. A Aniołek nie jest żadną drobną manufakturą, tylko malutkim, życzliwym Aniołkiem, który najlepiej wie, jaki prezent przynieść, żeby sprawić radość :D
I da radę w łapkach przynieść mój Aniołek, bo tylko dla mnie niesie :P (Aż tyle tych ciuchów i biżuterii nie potrzebuję :P)

Z żalem, ale muszę Was opuścić...

Dobranoc, Aniołki! :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.12.2010 23:32

Dobra przekonałaś mnie, myślałem raczej jak on Ci te narty z butami przyniesie biedak - Aniołek. :D

pa pa
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.12.2010 23:48

zebik napisał(a):Dobra przekonałaś mnie, myślałem raczej jak on Ci te narty z butami przyniesie biedak - Aniołek. :D

Spoko :D Aniołek Adaś da radę :wink: :D

Obrazek
matula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matula » 22.12.2010 08:12

weldon napisał(a):
maslinka napisał(a):... tuż przed kolacją wigilijną trzeba je uchylić

W środku zimy? 8O

Wredny aniołek ... :lol:

u nas stawało się przy oknie wypatrując pierwszej gwiazdki (wiadomo powszechnie, że gdy pierwsza gwiazdka zabłyśnie to wszyscy siadają do stołu) więc jak się stało przy oknie to ono się zaparowywało (?) i trzeba było uchylać :wink:

zawsze na choince stoi kartonowa stajenka (u niektórych pod choinką jest większa z figurkami) - na mojej stajence kartonowej figurki się doczepia, bo są na magnesy - i przed Wieczerzą brakuje Dzieciątka - ono się pojawia później razem z prezentami :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.12.2010 08:22

Gwiazdkę pierwszą to zawsze się wypatruje ...

Żydzi, jak Horacy Safrin pisał, w tym przypadku mają bardziej przechlapane :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 22.12.2010 08:27

Jakie znowu Aniołki? 8O

Każdy wie, że w Wigilię prezenty przynosi Dzieciątko :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.12.2010 08:29

Roxi napisał(a):Jakie znowu Aniołki? 8O

Każdy wie, że w Wigilię prezenty przynosi Dzieciątko :lol:

Ciekawe co na to Zebik :wink: :?:

PS Ja zawsze myślałem, że dzieciątko jest prezentem :wink: :D
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 22.12.2010 08:46

A ja prawie wrócę do tematu "nasze choinki"
Prawie, bo zamiast choinki pokażę Wam mój balkon

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone