Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

na autostradzie żylina-bratysława uważajcie na granatowego..

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablowawa74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablowawa74 » 15.08.2008 17:25

passata z przyciemnianymi szybami na słowackich blaszkach

jest to nieoznakowany radiowóz i z przyjemnością za wami pogoni jak za szybko pomykacie:) za szybko to tak nieco więcej niż 140..

dodaję czarne audi, nie wiem jaki model ale przewija się w wątkach (chyba A4)
Ostatnio edytowano 28.09.2008 00:48 przez pablowawa74, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2008 18:14

Podobna zabawa jest dla tych co jadą drogą równoległą do autostrady Presov-Kosice.
Jest tam kilka ograniczeń do 40 km/h.
Szczególnie na tych ograniczeniach pojawia sie autko (Policja w Presovie ma je na testowaniu więc są wyjątkowo skuteczni teraz)
Sytuacja jest o tyle gorsza niż w przypadku tych co jadą za nami - że tu mają kamerę z tyłu i jadą przed nami, niejako narzucając nam tempo :lol:
madc
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madc » 15.08.2008 19:56

Mały OT: co do kamer filmujących do tyłu, w Polsce też już dużo takich jeździ radiowozów, byłem światkiem takiego zatrzymania blisko Piotrkowa Tryb.

Mnie wyprzedzał taki passat ciemna zieleń, przyciemniane szyby, alusy, ale zasuwał około 200 jak nie lepiej. Później ja go wyprzedzałem bo gadał przez telefon i zwolnił dużo, zwróciłem uwagę bo zasuwał dużo szybciej niż inni "piraci" ale na pewno nie był to policjant.
woka
Koneser
Re: na autostradzie żylina-bratysława uważajcie na granatowe

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 15.08.2008 20:31

pablowawa74 napisał(a):passata z przyciemnianymi szybami na słowackich blaszkach

jest to nieoznakowany radiowóz i z przyjemnością za wami pogoni jak za szybko pomykacie:) za szybko to tak nieco więcej niż 140..

:D :D :D wiem, wiem.
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 23.08.2008 00:34

Trzeba jechać zgodnie z przepisami i nie trzeba uważać :wink:

Mam znajomego który mieszka w Bratysławie. Przestrzegał mnie przed czarnym Audi na atostradzie Bratysława - Brno.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.08.2008 16:20

pablowawa74 napisał(a):passata z przyciemnianymi szybami na słowackich blaszkach

I bardzo dobrze - niech goni i to skutecznie - tych co nieco więcej niż 140 km.
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 23.08.2008 19:51

Uwaga na czarną Wołgę w okolicy Budapesztu :D
pablowawa74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablowawa74 » 24.09.2008 19:45

Janusz Bajcer napisał(a):

spróbuj 200konnym autem po prostej jak stół autostradzie jechać przepisowo 120 km/h to zaśniesz i spowodujesz wypadek, wierz mi :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.09.2008 20:10

pablowawa74 napisał(a):

spróbuj 200konnym autem po prostej jak stół autostradzie jechać przepisowo 120 km/h to zaśniesz i spowodujesz wypadek, wierz mi :)

Większej bzdury nie słyszałem...
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 25.09.2008 07:08

pablowawa74 napisał(a):spróbuj 200konnym autem po prostej jak stół autostradzie jechać przepisowo 120 km/h to zaśniesz i spowodujesz wypadek, wierz mi :)

Że co..?

Pozdrawiam
Rafał
pablowawa74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablowawa74 » 26.09.2008 20:04

asikx napisał(a):
pablowawa74 napisał(a):spróbuj 200konnym autem po prostej jak stół autostradzie jechać przepisowo 120 km/h to zaśniesz i spowodujesz wypadek, wierz mi :)

Że co..?

Pozdrawiam
Rafał

ludzie, trochę luzu

sami Super Przepisowo Jeżdżący tutaj się wpisują? mam nadzieję że nie

jestem chyba jednych z nielicznych co z wawy do splitu trasę bierze na 2 dni w jedną stronę (1500 km). A jechanie autostradą 120 km/h uważam za nudę i już czy to się podoba tetrykom czy nie

swoją drogą piąty raz byłem i ostatnie trzy razy razy coraz większe rysy na moim idealnym obrazie tego kraju pozostawiły

spróbuję i szósty ale już nie autem, nawet nie przez mandaty..
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2008 07:13

pablowawa74 napisał(a):

Zdrowia życzę bo rozum...............!
Lelule1971
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelule1971 » 27.09.2008 14:57

pablowawa74 napisał(a):
asikx napisał(a):

Że co..?

Pozdrawiam
Rafał

ludzie, trochę luzu

sami Super Przepisowo Jeżdżący tutaj się wpisują? mam nadzieję że nie

jestem chyba jednych z nielicznych co z wawy do splitu trasę bierze na 2 dni w jedną stronę (1500 km). A jechanie autostradą 120 km/h uważam za nudę i już czy to się podoba tetrykom czy nie

swoją drogą piąty raz byłem i ostatnie trzy razy razy coraz większe rysy na moim idealnym obrazie tego kraju pozostawiły

spróbuję i szósty ale już nie autem, nawet nie przez mandaty..

Luz to mi się niestety konczy często przez takich co się nudzą w samochodzie i muszą zawsze być przede mną, co wiedzą lepiej ile można jechać bezpiecznie, co siedzą mi na ogonie bo według nich powinienem jechać poboczem skoro jadę przepisowo czyli nudno. Jak nie potrafisz sobie poradzić z jazdą samochodem to może sobie daruj, bo kiedys aby się nie nudzić depniesz zbyt mocno i zostanie ci tylko jeden wózek, gdzie kółka kręcisz rękami... Aha i może trochę więcej wyrozumiałości dla tych co jednak uważają, że przepisy są po to aby były przestrzegane... może nie wszyscy to jednak tetrycy... A może ci, którzy ryzykują życiem swoim i innych to po prostu debile bez wyobraźni, buraki co wiedzą wszystko lepiej?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.09.2008 15:11

Lelule1971 napisał(a):Luz to mi się niestety konczy często przez takich co się nudzą w samochodzie i muszą zawsze być przede mną, co wiedzą lepiej ile można jechać bezpiecznie, co siedzą mi na ogonie bo według nich powinienem jechać poboczem skoro jadę przepisowo czyli nudno. Jak nie potrafisz sobie poradzić z jazdą samochodem to może sobie daruj, bo kiedys aby się nie nudzić depniesz zbyt mocno i zostanie ci tylko jeden wózek, gdzie kółka kręcisz rękami... Aha i może trochę więcej wyrozumiałości dla tych co jednak uważają, że przepisy są po to aby były przestrzegane... może nie wszyscy to jednak tetrycy... A może ci, którzy ryzykują życiem swoim i innych to po prostu debile bez wyobraźni, buraki co wiedzą wszystko lepiej?

Debile niech jeżdzą i 200 km na godz. ale po polu, a nie drodze. Zauważam, że na forum są też debile co jeżdzą niezgodnie z przepisami. Popieram kolegę.

Pozostanie im tylko wózek ręcznie posuwany. Wtedy zobaczą jakie cięzkie jest życie inwalidy i nabiorą szacunku do życia. Wtedy bedzie za póżno. Do jazdy dużymi prędkościami są tory wyścigowe. W dzisiejszych czasach marka samochodu sie nie liczy. Buraki jeżdzą BMW, mercedesami. Natomiast szczytem kultury, dobrego tonu i inteligecji jest jazda najnowszym mercedesem czy Ferrari ale zgodnie z przepisami, to świadczy, że w taki samochodzie jedzie gość, a nie gówno.

Jakże pokory nauczyli mnie włascicel nowego BMW i 2 młodych ludzi na Harlejach w Austrii. Znaki podawały w szczerym polu prędkość 50 km na godz. Jechali za mną prawidłowo i żaden nie ośmielił się mnie wyprzedzić, na drodze było pusto. Ja jako Polak się dziwiłem ale oni nie - i to jest kultura jazdy Panowie i Panie.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.09.2008 15:13

Nieważne jaki ma się samochód, wążne kto w nim siedzi.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone