walp napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Na rozszerzeniu formuły MŚ skorzystała Afryka - dziewięć drużyn z Czarnego Lądu gra w fazie pucharowej.
Warto dodać, że do 1/16 finału przeszło 9 z 10 afrykańskich drużyn (nie awansowała tylko Tunezja), co jest rezultatem chyba bez precedensu jeżeli chodzi o afrykańskie federacje na mundialu.
Tak.
I nie ma tu " niezasłuzonych "...
Swoją drogą , wybrałem z tych reprezentacji grupę marzeń ( niemożliwą do spełnienia

) przy założeniu ,że dostaliśmy dziką kartę na Mundial ( marzenie niemożliwe do spełnienia

)
Republika Zielonego Przylądka
Curacao
Polska
Haiti
I..... nie mam dobrych prognoz...
Zawsze kibicowałem Naszym - całym serduchem...
Ba !
Do nie dawna wręcz się " spalałem " przy ważnych meczach
Nie wyszli byśmy z grupy !
Wyglądało by to- jak powyżej...
Mamy chłopaków , którzy potrafią grać ....
Grają w przyzwoitych Klubach...
Wydaje mi się , że wszyscy podchodzą do meczu zdeterminowani....
....a wychodzi - jak widać...
I ja niestety widzę to tak :
Byle kto , z byle wizją zostaje Prezesem
Anty prezes Kulesza ,wybiera na selekcjonera agenta 711 ( pewnie nie wie , że chody ma tylko w RP

)
Co do Czesia ma dobre przeczucia - bo rzekomo koło Czesia krąży dobry Omen - być może też był, u wróżki lub kandydata wskazała mu - ta słynna ośmiornica...
Wracając do tematu
Cztery lata temu - ta Reprezentacja była jeszcze rozwojowa - wiadomo ...
Trzon zespołu, cztery lata młodszy - pojawiali się i wtedy zawodnicy " obiecujący "
Tak jak skrajnie złą decyzję w sprawie trenera - podjął wcześniej Boniek( którego na ogół lubię ) - tak samo złą podjął Kulesza...
Możemy mieć zawodników...
Ale jak " trener " dokona selekcji według chumoru...
Do tego wymyśli taktykę, jakby prowadził Okręgówkę - to jest porażka na całej lini , a większośc kibiców zażenowana przed tv
Oczywiście ja wtedy myślałem i dalej tak uważam - że najlepszym kandydatem był Nawałka , który cieszy się szacunkiem piłkarzy , zna ich dobrze i odniósł z nimi największy sukces od dwóch dekad !!!
Była szansa na dobry występ w Katarze ( zamiast lagi na Robercika ) - była szansa , że Nawałka da tchnienie i będziemy się cieszyć z tego co oglądamy.
Była szansa , że ta drużyna się rozwinie i teraz byśmy i oglądali na Mistrzostwach...
Cały Świat nam uciekł...
Europa -wiadomo...
Azja , Afryka -wiadomo...
RZP o ludności mniejszej niż powiaty w Polsce - to też już zagrożenie...
Jest obecnie tyle możliwości trenerskich na Świecie - a my przez widzimisię pseudo prezesa jesteśmy skazani na mizerię...
Przez takich jak Kulesza , Piesiewicz - cierpią zawodnicy , cierpią kibice i wizerunek naszych Reprezentacji na całym globie...
Mógłbym pisać więcej , ale ....
...już mi trochę ulżyło...