Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 16.06.2014 16:35

W poprzednich MŚ Argentyna z rozmachem grała mecze grupowe.
Potem kupa i powrót do domu.

Może teraz podchodzą do tematu bardziej rozsądnie?
Zobaczymy
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 16.06.2014 16:35

pablo74 napisał(a):Podano składy

Re­pre­zen­ta­cja Nie­miec: Ma­nu­el Neuer - Phi­lipp Lahm, Mats Hum­mels, Per Mer­te­sac­ker, Be­ne­dikt Ho­ewe­des - Sami Khe­di­ra, Je­ro­me Bo­ateng - Mario Go­et­ze, Mesut Oezil, Toni Kroos - Tho­mas Mu­el­ler

Re­pre­zen­ta­cja Por­tu­ga­lii: Rui Pa­tri­cio - Fabio Co­en­trao, Bruno Alves, Pepe, Joao Pe­re­ira - Joao Mo­utin­ho, Mi­gu­el Ve­lo­so, Raul Me­ire­les - Cri­stia­no Ro­nal­do, Hugo Al­me­ida, Nani

Neuer coś szybko wyzdrowiał :roll: :roll:

Dobrze, że Pepe wrócił.

Niemcy sa na pewno faworytem, ale.... 2 lata temu też byli i skończyło się na skromnym 1:0 - po 2 poprzeczkach i słupku Portugalczyków.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 16.06.2014 16:37

pablo74 napisał(a):W poprzednich MŚ Argentyna z rozmachem grała mecze grupowe.
Potem kupa i powrót do domu.

Może teraz podchodzą do tematu bardziej rozsądnie?
Zobaczymy

4 lata temu grali pięknie i porywająco.

Tyle, że trafili na Niemców, którzy akurat wtedy mieli dzień konia - i się skończyło blamażem.

Pamiętam, jak byłem wq**wiony po tamtym meczu - dzień przed wyjazdem do Chorwacji.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 16.06.2014 16:37

A oto dziesiątka najlepszych typerów po 11 meczach z wątku BRAZYLIA 2014 - Typowanie wyników (mam nadzieję, że się nie pomyliłem z obliczeniami wyników):
1. baunty - 16 pkt.
2. bzyq74 - 15 pkt.
2. JanuszBajcer - 15 pkt.
4. SgwdYrEira - 14 pkt.
5. alechandro - 13 pkt.
5. VONPLES - 13 pkt.
7. antimodritista - 12 pkt.
7. daszma2 - 12 pkt.
9. alias21 - 11 pkt.
9. GSM - 11 pkt.

5-ciu typerów ma po 10 punktów.Najmniejsza liczba punktów to...."3"...2 osoby ma taki wynik!!
Pozdrawiam i życzę trafionych typów!! :D
Ostatnio edytowano 16.06.2014 16:39 przez VONPLES, łącznie edytowano 1 raz
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 16.06.2014 16:38

Może Portugalia miała więcej pkt za słupki i poprzeczki.
Ale za mecz w końcowym rozrachunku to Niemcy skasowali pełną pulę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2014 16:39

Protest :oczko_usmiech:
ja mam - 16 pkt :D
SgwdYrEira - 15 pkt :D
Katka - 11 pkt :D
daszma2 - 11 pkt :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.06.2014 16:49

VONPLES napisał(a):A oto dziesiątka najlepszych typerów po 11 meczach z wątku BRAZYLIA 2014 - Typowanie wyników (mam nadzieję, że się nie pomyliłem z obliczeniami wyników):
1. baunty - 16 pkt.
2. bzyq74 - 15 pkt.
2. JanuszBajcer - 15 pkt.
4. SgwdYrEira - 14 pkt.
5. alechandro - 13 pkt.
5. VONPLES - 13 pkt.
7. antimodritista - 12 pkt.
7. daszma2 - 12 pkt.
9. alias21 - 11 pkt.
9. GSM - 11 pkt.

5-ciu typerów ma po 10 punktów.Najmniejsza liczba punktów to...."3"...2 osoby ma taki wynik!!
Pozdrawiam i życzę trafionych typów!! :D

Wg mnie Janusz Bajcer i baunty mają po 16 pkt, natomiast SgwdYrEira i bzyq74 po 15 pkt.
Proponuję ustalić to na PW, żeby nie zaśmiecać. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.06.2014 16:56

Jakby na to nie patrzeć gra Portugalii jest podporządkowana i uzależniona ( z naciskiem na uzależniona) od CR7.
Jeżeli jest w słabszej dyspozycji - nie wróżę im dobrze.

Cieszę się, że Pepe ma bardziej poukładane w głowie niż kiedyś i to jest optymistyczne.
Pesymistyczne jest to, że atak może się pojawić znikąd :lol: i stosując zasadę nie będzie Niemiec.... wyleci z boiska. :roll: :mrgreen:

edit:

Ależ Niemcy mocni :!: 8O
W przeciwieństwie do komentatorów.... :roll:

Dani Alves od dziś jest Portugalczykiem....... :roll:

No i wykrakałem Pepe..... :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 16.06.2014 17:42

Ku.wa... Tyle napisze.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.06.2014 17:43

anakin napisał(a):Cieszę się, że Pepe ma bardziej poukładane w głowie niż kiedyś i to jest optymistyczne.

Chyba jednak nie ma ... i głupek wyleciał ... i bardzo dobrze. :evil:

anakin napisał(a):W przeciwieństwie do komentatorów.... :roll:

Myślałem, że tylko mnie wk...
Ostatnio edytowano 16.06.2014 17:44 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 16.06.2014 17:43

anakin napisał(a):Jakby na to nie patrzeć gra Portugalii jest podporządkowana i uzależniona ( z naciskiem na uzależniona) od CR7.
Jeżeli jest w słabszej dyspozycji - nie wróżę im dobrze.

Cieszę się, że Pepe ma bardziej poukładane w głowie niż kiedyś i to jest optymistyczne.
Pesymistyczne jest to, że atak może się pojawić znikąd :lol: i stosując zasadę nie będzie Niemiec.... wyleci z boiska. :roll: :mrgreen:

edit:

Ależ Niemcy mocni :!: 8O
W przeciwieństwie do komentatorów.... :roll:

Dani Alves od dziś jest Portugalczykiem....... :roll:

No i wykrakałem Pepe..... :lol:

Ten Pepe :papa: :oczko_usmiech:
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 16.06.2014 17:43

anakin napisał(a):Pesymistyczne jest to, że atak może się pojawić znikąd :lol: i stosując zasadę nie będzie Niemiec.... wyleci z boiska. :roll: :mrgreen:

Prorok cycuś :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2014 17:46

Raul73 napisał(a):Sorry, ale mówimy o przeciętnym napastniku, czy jednym z najlepszych piłkarzy świata?

Messiemu chciało się wczoraj grać... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chyba w bierki!

Fachowcy twierdzili, że w Barcelonie mu się nie chce, bo oszczędza się na Mistrzostwa. Tyle, że wczoraj pokazałdokładnie to samo, co w ostatnich tygodniach w Barcie: jakieś dziwne otępienie, znudzenie grą, zero defensywy, spacerki, duzo strat i niedokładności.

Na pewno nie był najsłabszy na boisku, ale też nie był w żadnym stopniu liderem zespołu.

Argentyna oczywiście z grupy wyjdzie (bo przecież Iran im nie zaszkodzi), ale jeśli nie zmienią zaangażowania, to dalej cienko ich widzę.

CR 7 nie musi być w pełnej dyspozycji a Messi tak ? Też miał kontuzje i problemy zdrowotne.
W 2 połowie Messi na tle drużyny był po prostu dobry i jak najbardziej był liderem.
Ale to już było. Teraz mamy inny mecz i inne chęci :)
No i Pepe nie wytrzymał :) On by nogą nie ruszył w meczu gdyby czegoś nie wywinął :)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 16.06.2014 17:47

Człowiek stara się racjonalnie typować, a tu Honduranin czerwona kartka, karny i w dalszej perspektywie 3-0, teraz wygłupił się Pepe, i jak się ma teraz sprawdzić wynik 2-1???? OK., szanse jeszcze są, ale jakoś tego nie widzę...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2014 17:47

Z drugiej strony Serb tak sędziuje jakby chciał co najmniej połowę Portugalczyków wyrzucić z boiska.....
A biedni Niemcy pokładają się na murawie jak po oktoberfeście co najmniej...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone