Janusz Bajcer napisał(a):...jeleń szkocki...
Czyli Jozin z bazin
Czy jeszcze jakieś ciekawe zwierzaki na bagnach zostały uwiecznione?
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):
Jeśli chodzi o tego renifera czy jelenia, to był to niewątpliwie jeleń szkocki![]()
JacYamaha napisał(a):Czy jeszcze jakieś ciekawe zwierzaki na bagnach zostały uwiecznione?
.png)
.png)
kulka53 napisał(a):O
OO![]()
![]()
OOO![]()
![]()
Jakie przepiękne zdjęcia, naprawdę jestem pod wrażeniem. Wyspy brytyjskie zawsze traktowałem jako chyba najmniej atrakcyjną część Europy, coraz bardziej się przekonuję, że się myliłem. Już jak nam angielski ojciec naszej gospodyni w BG pokazywał górskie foldery ze Szkocji trochę oczy mi się otworzyły, teraz są już całkiem wytrzeszczone
Pogoda paskudna, ale co znaczy dobry fotograf w połączeniu z dobrym aparatem. A taka pora roku jak widać może być dodatkowym świetnym atutem
Pozdrawiam.
.png)
janusz.w. napisał(a):Jolanta Michno napisał(a):janusz.w. napisał(a): Nessi...Hmm..., a Nessi to nam z ręki jadły...
![]()
![]()
![]()
Czy to jakieś kuzynki Fiordów?![]()
Zdecydowanie tak![]()
![]()
![]()
.png)
.png)
shtriga napisał(a):Pomimo mrocznego tytułu, robi się tu jeden z najweselszych wątków na tym forumNie szkodzi, że już kilkaset mil morskich od głównego tematu
![]()
![]()
![]()
Janusz nas chyba zarąbie za chwilę. Żeby było choć trochę w temacie - ostatnie zdjęcie wklejone przez Autora jest ponownie przecudnej urody!
.png)
janusz.w. napisał(a):Jeżeli o mnie chodzi... to ja też nie mam siekierki![]()
![]()
![]()
A jeżeli chodzi o ostatnie zdjęcie (oczywiście żeby troche w temacie...![]()
), to u mnie ono nie załapało się do pierwszej ligi...
- testowałem nim Żabę
![]()
pozdr
.png)
.png)

.png)
maslinka napisał(a):Już koniecWielka szkoda.
Januszu, relacja wspaniała, zdjęcia przepiękne. Fotki z konkursu utkwiły mi w pamięciPodróż klimatyczna, z wyczuwalnym lekkim sentymentem do "starych, dobrych czasów", kiedy kumple z liceum byli zawsze na miejscu...
Dzięki za ciekawą historię i piękne zdjęcia
Pozdrawiam
.png)
.png)
shtriga napisał(a):Dziękuję za opowieść i porywające foty... Jednak jest coś, co sprawia, że zachmurzone niebo jest bardziej fotogeniczne od błękituJakoś dopiero teraz, kiedy zobaczyłam je tutaj, w relacji, bardzo zwróciły moją uwagę
Hmmm zaczęły mnie kusić te szkockie klimaty...
shtriga napisał(a):A ta śliczna kraina wzbudziła większą sympatię tym bardziej, kiedy zobaczyłam... przegrzebka!!! Muszlę św. Jakuba - symbol Drogi do Santiago de Compostela. Taka sama jest w herbie papieża Benedykta XVI - i wiąże się z tzw. klasztorem szkockim w Ratyzbonie. Nie znam się na występowaniu przegrzebków - wiem, źe w Szkocji się je też hoduje - ale do tej pory myślałam, że żyją w słonej wodzie w Atlantyku (między innymi) A tu w strumyku! U mnie wisi na ścianie taka, która mi towarzyszyła w Drodze do S.:):)
No i generalne baaardzo dużo wiąże Szkocję z hiszpańską Galicją - i krajobrazowo, i kulturowo!
shtriga napisał(a):DOPISUJĘ SIĘJuż chyba doczytałam, gdzie
:D:D