Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

moze cos poradzicie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ilusil
Croentuzjasta
moze cos poradzicie

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 23.06.2006 16:16

Planujemy sie wybrac w tym roku do Chorwacji, niestety srednio oszczedzalismy w trakcie roku na wakacje i teraz szykujemy sie do znalezienia tanio, ale w miare mozliwosci fajnych warunkow(dlatego chcemy szukac na wlasna reke) :P
1. data - ok 24-29 lipiec wyjazd, 3-10 sierpien powrot (data nakazana z gory, nic sie nie da zrobic) :?
2. niestety nie moze to byc kemping, chcemy wziasc toche sprzetu, i nie wiemy gdzie wtedy bysmy mieli go przechowac...
3. nie mamy samochodu, wiec wymysliłam sobie ze kupimy sam przejazd autokarem do Splitu, a stamtad przetransportujemy sie na miejsce docelowe
4. i tego wlasnie miejsca docelowego szukamy.
5. jedziemy w 2.
6. Interesowałaby nas miejscowosc, gdzies po srodku, miedzy Splitem a Dubrownikiem, mniej wiecej, zeby moc zwiedzic oba. Raczej mniej okupowana, zeby nie trzeba bylo walczyc o polozenie kawałka recznika na plazy 8) raczej dyskoteki nas nie interesuja.. Moze to byc na wyspie. Plaza żwirowa. Z ładna adriatycka zabudową. Dwa lata temu bylismy w Primostenie i bardzo nam sie podobało, szukamy czegos w podobnym stylu, ale chcemy tym razem pojechac jeszcze w doł.
7. Moze znacie jakies interesujace miejsca w tym klimacie :?:
8. gdzie szukacie ofert jak wyjezdzacie? przez internet, na polskich stronach, czy piszecie bezposrednio do chorw. biur inf. turystycznej ? czy moze macie juz stałych upatrzonych gpospodarzy, ktorzy moze akurat maja jeszcze wolne miejsca?? :wink:
Ostatnio edytowano 23.06.2006 21:38 przez ilusil, łącznie edytowano 2 razy
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 23.06.2006 17:03

tak sobie myslałam nad
Orebic, bo blisko na korczule 8) i do dubrownika, ale nie wiem jak z dojazdem...
makarska riwiera, ale raczej nie samo miasto
Jelsa ,Hvar bo spodobały mi sie zdjecia, i sprawdziłam- całkiem dobry dojazd ze splitu, ale nie moge tam znalezc zadnego apartamentu... moze ktos byl,i ma namiar?? :twisted: :wink:

Pomocy! oszaleje, juz tydzien slecze nad netem, i im wiecej czasu upływa, tym wieksze mam watpliwosci :? :(
Ostatnio edytowano 23.06.2006 18:31 przez ilusil, łącznie edytowano 1 raz
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 23.06.2006 17:05

W sumie najwazniejsze to piekne morze, zwirowa plaza 85%, łatwy dojazd :!:, i dobre miejsce jako baza wypadowa czy ja mam za duze wymagania?? :lol: :oops: :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 23.06.2006 17:08

bedzie dla ciebie najodpowiedniesze jakies miasteczko na riwierze makarskiej..
miedzy brela a gradac:)
bo na wyspy to trzeba sie dostac i wydostac:)a to jednak utrudnienie jesli chcecie zwiedzac:)

http://riwiera_makarska.pokazto.pl/

http://bol-cro.pokazto.pl/
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 23.06.2006 18:20

no wlasnie... a z tego co czytałam Brela jest zatloczona niemilosiernie, o Makarskiej nia ma mowy (odstreczaja mnie duze miejscowosci), a w Drveniku jest widok na kursujace promy.. (nie wiem, ja tam nie bylam :? )
za duzo szczescia na raz :wink: nie watpie ze wszedzie jest pieknie, i wogole w calej dalmacji- jak byłam mala mieszkałam tu 5 lat- ale jak mam sie opowiedziec za ktoras miejscowoscia, to zaraz mowie "ale nie, bo moze tam"... zawsze znajde jakies ale.. :(
Ostatnio edytowano 23.06.2006 18:21 przez ilusil, łącznie edytowano 1 raz
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 23.06.2006 18:20

Witam!

Racja na wyspy i z wyspy trza sie wydostać ale za to piekno przebytych dni lepszejsze :):):)...
Polecam PAG :)
Właśnie znowu tam zaraz jedziemy - super baza na wypady, plaża Żrce z 3 dyskotekami na plaży ...kupe rozmaitości i horwackiej gościnności. :)

Polecamy pozdrawiamy :):)

www.pag.republika.pl
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 23.06.2006 18:25

Polecam PAG :)

tyle ze ja chce do dubrownika dojechac jeszcze, a bez samochodu byloby z Pagu ciezko... :P ale dzieki :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 23.06.2006 19:11

no wybredna jestes;]
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 23.06.2006 20:01

racja - bez samochodu byliśmy w tamtym roku i niestety dało to nam popalić....:)

auto tam własne = wiecej widzisz:)
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 23.06.2006 21:07

ilusil nie wiem jeszcze gdzie mieszkasz, jeżeli to jakieś duże miasto to sprubój tak jak ja robię :wybierz sobie jakieś miejsce w CRO, np na riwierze makarskiej, poszukaj w necie biura podróży które organizuje wczasy właśnie do tej miejscowości, wykupujesz u nich sam przejazd autokarem a apartamenty wynajmujesz na wlasą rękę i robisz co chcesz.
Najlepsze są iprezey 9-cio dniowe.
8) :lol:
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 23.06.2006 21:37

Warszawa
wybierz sobie jakieś miejsce w CRO, np na riwierze makarskiej, poszukaj w necie biura podróży które organizuje wczasy właśnie do tej miejscowości, wykupujesz u nich sam przejazd autokarem a apartamenty wynajmujesz na wlasą rękę i robisz co chcesz.

na to tez wpadłam 8) ale teraz szukam tej miejscowosci wymarzonej :P
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 23.06.2006 21:40

poszukaj w necie

na komputer juz nie moge patrzec :!: :twisted: :wink:
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 24.06.2006 16:14

zmieniły sie troche realia, bochyba uda sie nam odkupic bilety lotnicze do dubrownika :)

Problem pozostaje taki sam DOKAD JECHAC??
Poradzcie prosze :roll:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne