Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motoryzacja: samochody, motocykle, etc.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 08.12.2008 21:46

Z racji swojej pasji chciałbym stworzyć wątek, w którym można by pisać wszystko o motoryzacji. Autka, motocykle, jachty, samoloty i co Wam tam jeszcze go głowy wpadnie:P Więc może zacznę od mojego ulubionego samochodu i motocykla:

http://www.autocity.com/img/actualidad/ ... F_32_1.jpg

http://thekneeslider.com/images/08hayabusa.jpg
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 08.12.2008 23:32

Torcida1 również bym tak typował, gdybym nie widział wyczynu tego cudeńka w programie Top Gear.

Myślę, iż więcej mogą powiedzieć mieszkańcy Wrocławia, bo zgodnie z tym co TU napisano i pokazano na filmie, to Bugatti Veyron, jedno z najdroższych, seryjnie produkowanych aut na świecie, myka w po tamtejszych drogach.
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 09.12.2008 00:31

Dla jednych pasja, dla wielu marzenia...

Może bardziej tym tropem???

Obrazek

Obrazek

ten widok w Cro u mnie zawsze wywołuje uśmiech :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.12.2008 07:40

Sam nie wiem....jak chcę pogadać o motoryzacji to loguje się na odpowiednie forum.
Ale może czas i na takie pogaduchy.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.12.2008 07:46

JacYamaha napisał(a):Sam nie wiem....jak chcę pogadać o motoryzacji to loguje się na odpowiednie forum.
Ale może czas i na takie pogaduchy.

Idąc tym tokiem rozumowania powinieneś odpuścic sobie wątki typu: humor, bar, życzenia, jak nie Chorwacja to...., wątki fotograficzne i wiele, wiele innych na cro.pl - na każdy z tych tematów znajdziesz inne fora czy strony internetowe :wink: :lol:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.12.2008 07:55

Dlatego napisałem że nie wiem-nie wypowiadam się na tak/nie.
A fotografia tu jak najbardziej, bar-bez komentarza a przy alkoholu to jakiś kawał zawsze ktoś opowie....
Pozdrawiam, dużo słońca życzę
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 09.12.2008 08:22

Eee tam,
o autkach i moto zawsze można pogaworzyć. Na szczęście tu, jak w wielu innych wątkach działa zdrowa zasada "jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki". Więc każdy będzie mógł pokazać, o czym marzy, co go interesuje, itp. Boję się tylko, żeby nie zamienił się on w wątek, który już istnieje na naszym forum, a w którym zaczęło się "ja jeżdżę do cro bugatti z klimą, tempomatem i nie wyobrażam sobie, jak można bez", albo "mam ferrari turbo, z pięcioma turbinkami, dwoma klimami i trzema bakami, jak wy możecie do cro jeździć zwykłym megane" :)
Więc mnie osobiście kręcą raczej dwa kółka i kiedyś, jak dorosnę ;) i uzbieram jeszcze trochę biletów narodowego banku polskiego kupie sobie moje marzenie, które pierwszy raz widziałem podczas drugiego wyjazdu do cro, w 1998 roku. To BMW R1100RT, piękny turystyk, którego od kilku lat używa też chorwacka policja.
pozdrawiam
--
damian
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.12.2008 08:27

Samochodem moich marzeń jest bez wątpienia ten :

Obrazek
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 09.12.2008 10:56

alessandro1977 to musisz zostać szejkiem bo oni je uwielbiają :wink:
Pierwsze testy SLRa widziałem właśnie w ZEA... w tv oczywiście.

Ps. Spełnij swoje marzenia do lipca to zmienię Cię za kółkiem i bez noclegu się obejdzie :lol:
pasażer
Cromaniak

Postnapisał(a) pasażer » 09.12.2008 11:27

Inspiracją dla SLR był legendarny 300SL, który w latach 50. miał do dyspozycji 215 koni. Wprawny szofer mógł rozpędzić srebrną strzałę do 260 km/h, a pierwsza setka pojawiała się na prędkościomierzu już po 10 sekundach. Były to parametry z kosmosu a i dziś nie każdy ma coś takiego pod maską.

Największy chyba bajer, który pozostał to "skrzydła mewy", choć Syrenki z drzwiami pod wiatr były praktyczniejsze, bo można było panienke z ulicy zgarnąć do autka :lol:

Mercedes 300 SL
Obrazek

280 SL ustrzelony osobiście w Cro w Medenie (miejscowości nie polecam, przejazdem odwiedziłem i żałowałem tam kompu).

Obrazek

Tak sobie zadbany a te najelegantsze to bajka za kilka set tysiączków jeszcze :roll:
Ostatnio edytowano 09.12.2008 11:38 przez pasażer, łącznie edytowano 1 raz
-Yaro-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Yaro- » 09.12.2008 11:28

Popiel napisał(a):alessandro1977 to musisz zostać szejkiem bo oni je uwielbiają :wink:
Pierwsze testy SLRa widziałem właśnie w ZEA... w tv oczywiście

Takie też lubią :wink: :D
Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.12.2008 11:41

W ogóle to Mercedesy mnie kręcą...najmniej BMW, których wręcz nie znoszę ale każdy ma swój gust...Popiel, gdybyś w takim za kółkiem mnie zastapił to nie wiem czy w Chorwacji zatrzymałbyś się... :lool: ...chciałem kupić taki w zeszłym tygodniu ale akurat nie było takiego koloru jaki mi odpowiada :twisted:
Plumek
Cromaniak

Postnapisał(a) Plumek » 09.12.2008 11:44

Ja przy Was, to skromniusio chyba;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ech....
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.12.2008 12:56

damiangres napisał(a):...Więc mnie osobiście kręcą raczej dwa kółka i kiedyś, jak dorosnę ;) i uzbieram jeszcze trochę biletów narodowego banku polskiego kupie sobie moje marzenie, które pierwszy raz widziałem podczas drugiego wyjazdu do cro, w 1998 roku. To BMW R1100RT, piękny turystyk, którego od kilku lat używa też chorwacka policja.
pozdrawiam
--
damian

Oczywiście nie tylko.
LINK

Zgadzam się z przedmówcą - niezłe cacko :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.12.2008 13:31

Niezłe to mało powiedziane...rewelacja...
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone