Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motoryzacja: samochody, motocykle, etc.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.12.2008 22:26

A mnie się marzy coś takiego
i niestety tylko marzy :cry: chyba, że się trafi jakaś kumulacja, ale to kolejne marzenie :wink: :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 11.12.2008 22:43

Janusz Bajcer napisał(a):coś takiego

Praktyczne marzenia :wink:

lubelski napisał(a):540 koni (po tuningu w Anglii).,automat, full opcja w skórze, napęd na 4 koła,na trzecim biegu jak depniesz to asfalt zwija, spalanie ok 22-25 litrów (ale ma dwa baki ) po prostu ...bajka :wink:

Marzenia czysta frajda :wink:

Wybieram nr 2, raz się żyje :devil:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 09:07

lubelski napisał(a):..
jak będziesz w lubelskim to mogę Ci udostępnić jazdę "kotkiem" ...

mrrrrr, mrrrr, mrrrrr, brzmi nieźle - dzięki, zapamiętam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 09:41

Janusz Bajcer napisał(a):A mnie się marzy coś takiego
i niestety tylko marzy :cry: chyba, że się trafi jakaś kumulacja, ale to kolejne marzenie :wink: :lol:

Najbliższa już jutro - powodzenia (za namówienie biorę tylko 3% od wygranej :wink: )
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 10:02

damiangres napisał(a):He, he,
wspomnienia wróciły ...

...Czy pamiętasz ten ten dzień, kiedy woziłem Cię... (pasażer/ka siedział/a na...bagażniku) maszyną Komar 2 :wink: Pierwszy, czerwony pocisk :) .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.12.2008 10:27

JacYamaha napisał(a):...Czy pamiętasz ten ten dzień, kiedy woziłem Cię... (pasażer/ka siedział/a na...bagażniku) maszyną Komar 2 :wink: Pierwszy, czerwony pocisk :) .

Przepraszam , ale nie mogłem się powstrzymać :oczko_usmiech:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2008 10:52

no no no nie wiedziałem ze z Jacka taki kawał chłopa......... :wink: :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 11:02

lubelski napisał(a):no no no nie wiedziałem ze z Jacka taki kawał chłopa......... :wink: :wink:

no dobra chłopaki, ale się odchudzam... :wink:

P.S. no i zgoliłem już wąsy :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.12.2008 11:04

JacYamaha napisał(a):
lubelski napisał(a):no no no nie wiedziałem ze z Jacka taki kawał chłopa......... :wink: :wink:

no dobra chłopaki, ale się odchudzam... :wink:

P.S. no i zgoliłem już wąsy :lol:

Ale nie za bardzo, bo gdzie się napis na plecach zmieści :wink:

Ps. Pchełki się cieszą :lol: :lol: :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 12.12.2008 11:49

Janusz Bajcer napisał(a):A mnie się marzy coś takiego

Janusz--marzenia to podstawa. Dużo marzę i powoli realizuję te marzenia.
Maluchy i duże Fiaty, Łady, jakieś inne wynalazki z epoki, tym się poruszałem i marzyłem o "zachodnim"-w 1986 r kupiłem więc to auto:
Obrazek
Jeździłem nim wiele lat, dałem żonie i synowi, sprzedałem jak miał 500 tys km i nadal bezproblemowa jechał samodzielnie.
Ale marzyłem nadal o czymś lepszym, różne auta męczyłem, aż kupiłem następne marzenie-Volvo
Obrazek
Jeżdżąc tym i innymi autami marzyłem i nadal marzę o prawdziwym kamperze. Namiastkę już miałem:
Obrazek
Wiele razy nocowałem w nim, czasami na trasie do Cro, czasami na działce u znajomych. Nie był kamper do prawdziwego życia na campach, ale od czegoś trzeba zacząć przygodę.
Działka, problemy z dojazdem zimą, marzę więc o jakiejś terenówce, nie takiej prawdziwej, ale o autku, które ma reduktor, które w byle śniegu się nie zakopie. Po kilku latach marzeń teraz jadę na działkę o każdej porze roku.
Obrazek
Były już kilka razy całkiem spore śniegi, Vitarka radziła sobie z nimi bez problemu, ale trzeba było włączyć pełen napęd 4x4.
Obrazek
Przychodzi lato, upały i są następne marzenia. Z oczywistych względów, spełnienie ich wymaga ograniczeń, ale początki już są:
Obrazek
Ten egzemplarz jest z 1992 r, w doskonałym stanie, wersja fabrycznie tuningowana, mały przebieg, nigdy nie używany zimą.
Autko czasami przydaje się też w innych okolicznościach:
Obrazek
Czas powoduje, że marzenia można powoli realizować.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.12.2008 11:02

Vitara fajne auto. Chyba jeden z bardziej terenowych małych suvów, który nie podda się w pierwszej lepszej kałuży. A co do Vito to było to Vito Marco Polo, czy jakaś indywidualna przeróbka?
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.12.2008 11:20

Torcida1 napisał(a): A co do Vito to było to Vito Marco Polo, czy jakaś indywidualna przeróbka?

Vito---indywidualna przeróbka, częściowo u tapicera. Zrobiona specjalna półka za tylnymi fotelami, nośność do 200 kg. Wszystkie elementy blaszane pokryte tapicerką, zamiast foteli duży materac, zasłonki w oknach. Do markizy widocznej na zdjęcie zaprojektowałem zamykany przedsionek, uszyli mi go "za grosze" w Legionowie. Wyszło fajne autko, super na kilka nocek albo na wypady do znajomych. Woleliśmy spać w nim niż tłoczyć się w kilka rodzin w jednym pokoju.
W Cro, na campie w Medulin oraz w Stella Maris w Umagu, Niemcy podchodzili do tego mojego tworu i oglądali go z podziwem--to było bardzo miłe. Wersji Marco Polo jeszcze wtedy nie było.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 13.12.2008 12:12

No to pogratulować pomysłu. Takie auta jak Marco Polo, Westfalia i temu podobne mają jedną wielką przewagę nad camperami i przyczepami: nie kitują tak drogi:P Są po prostu szybsze, tak mi się wydaje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2009 23:41

Popiel napisał(a):alessandro1977 to musisz zostać szejkiem bo oni je uwielbiają :wink:
Pierwsze testy SLRa widziałem właśnie w ZEA... w tv oczywiście.

Ps. Spełnij swoje marzenia do lipca to zmienię Cię za kółkiem i bez noclegu się obejdzie :lol:
Problem polega na tym, że to nie jest SLR tylko SLK
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 29.07.2009 12:06

JacYamaha napisał(a): podobno tor jest też w Bydgoszczy.

w bydgoszczy nie ma toru. tzn jest ale cartingowy. pod bydgoszczą w koronowie jest pas startowy i tam odbywają sie wyścigi... zresztą kilka osób zakończyło tam sezon :(
w więcborku (50 km od bydzi) mamy też tor motocrosowy... można poszaleć

pzdr dla braci motocyklowej...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Motoryzacja: samochody, motocykle, etc. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone