Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motoryzacja: samochody, motocykle, etc.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.12.2008 09:39

Torcida1 napisał(a):Honda VFR 800?? No z tego co wiem to jest to NAPRAWDĘ SZYBKI turystyk :D

Tak. Mam ją na oku :) No ale to jeszcze troszkę bo obecnym dopiero 1 sezon. Daję sobie jeszcze jakieś 3-5 latek.
Oczywiście 3 kuferki. A na tor bez kuferków :wink: .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.12.2008 11:10

Nie mogłem się oprzeć aby Wam tego nie pokazać :wink:

Motorki :lol:
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 11.12.2008 11:32

Szwajcarska precyzja :)
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 11.12.2008 12:40

JacYamaha napisał(a):
Torcida1 napisał(a):Honda VFR 800?? No z tego co wiem to jest to NAPRAWDĘ SZYBKI turystyk :D

Tak. Mam ją na oku :) No ale to jeszcze troszkę bo obecnym dopiero 1 sezon. Daję sobie jeszcze jakieś 3-5 latek.
Ooo, a na jaki tor??? Poznań???
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 11.12.2008 12:47

Ja tam cały czas jestem wierny jednej marce. Od początku przygody z japońcami mam suzuki i to nawet jedną "rodzinę" :) GSX.
Najpierw był GSX 750ES - super, ale w dwie osoby, obładowany kuframi, trochę mało ciągnął ;)
Potem GSX 1100F - rakieta, 136 kuców, o wrażeniach z jazdy Pancernikiem nie będę pisał - szok. Ale ten z kolei jakiś taki wydał mi się za bardzo "opleciony" plastikiem.
Od jakiegoś miesiąca jest GSX 1100G - to silniczek z tego powyżej, tylko naked bike (bez owiewek) i z wałem kardana zamiast łańcucha. I to będzie chyba strzał w dziesiątkę. Ciągnie niesamowicie, a do tego wygląda super :) Niestety, nie umiem wklejać zdjęć :( ale każdy sobie może Kozę znaleźć w necie i oglądnąć.
Torcida1 - ta hayabusa to polska robota, z wtryskiem podtlenku azotu i turbo. Szykowana przez gościa o ksywie Szajba, jak dobrze pamiętam, specjalnie na zawody w wyścigach na 1/4 mili. Taka maleńka wyrwirączka :)
Plumku - gratuluję odpowiedzialności - słuszna decyzja zaczynać od małej pojemności. Znałem kilku, którzy zaczynali od litra. Znałem ...
pozdrawiam
--
damian
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 11.12.2008 13:04

Jeśli zdecydowałbym się robić prawko kat A to na pewno nie kupiłbym na początku niczego pokroju hayabusy czy r1 albo ninjy zx 10R albo zx 14. Nie wiem czy dobrze myślę, ale na początek powinno się zaczynać tak gdzieś od 600 ccm? Strasznie w tej grupie podoba mi się Ducati Monster. Z większych pojemności naked bików fajna jest MV Agusta Brutale, ale to już inna liga cenowa:P
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.12.2008 13:59

Torcida1 napisał(a):
JacYamaha napisał(a):

Ooo, a na jaki tor??? Poznań???

Hehehe, Grandysy?
Poznań jeszcze nie-musi poczekać na VFR i więcej doświadczeń.
Na razie mam "pod ręką" inny oraz 2 proste w Borsku pas startowy, podobno tor jest też w Bydgoszczy.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 11.12.2008 14:06

Torcida1 napisał(a):...Nie wiem czy dobrze myślę, ale na początek powinno się zaczynać tak gdzieś od 600 ccm? ....

Może nawet 500 ccm a i te mają niezłe odejście więc...
Ciężko sobie wyobrazić takie małe 600 (CBR :) ) gdzie jest ok. 170 kg masy a 110 KM i moment c.a. 70 Nm
A Monster ma coś ok. 75 KM i to brzmi dobrze.
Nie żebym tu moralizował tylko zawsze jest jakieś ale.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 11.12.2008 15:19

Za moich czasów zaczynało się od motoroweru, później WSK, później MZ-ka/ETZ-ka lub Jawa czy Junak aż po zmianie ustroju dopiero dotarła zachodnia myśl techniczna.
Za to zanim dobrałem się do owych zachodnich sprzętów nauczyłem się naprawy, szanowania sprzętu no i jako tako jazdy :) Bezcenne doświadczenie przy dosiadaniu rumaka typu Yamaha 600 :D
A teraz ledwo młodzież zrobi prawko na jednoślada od razu chieliby latać nie jeździć. Wielu jako pierwszy motor kupuje np. Suzi Hayabusę. Może jestem staroświecki ale dla mnie nie jest to normalne.]
Pozdrav :D
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 11.12.2008 15:24

He, he,
wspomnienia wróciły :) Ja nie zliczę zajeżdżonych wsk, a nawet jednej gazeli :), że o kadetach i motorynkach nie wspomnę. Dobiliśmy z kolegą nawet jedną Kaśkę, ale tego mi akurat szkoda, bo fajny sprzęt i dziś z koszem bocznym by się nadał :)
Oczywiście epokę ETZ, Jawy Twin Sport też przeszedłem. Potem pierwszy zagraniczny (znaczy zachodni ;) ) Gilera RV 125 - fajna maszynka.
No a potem związałem się z Zuzzami :)
pozdrawiam
--
damian
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.12.2008 15:32

Motorynka, WSK 125 3-biegowa, MZK 250 i 251, JAWA 350

:lol:

Do dzisiaj nie mam prawka na te jednoślady :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2008 15:35

JacYamaha-Jacek
jak będziesz w lubelskim to mogę Ci udostępnić jazdę "kotkiem" . Co prawda 91 rocznik ale 540 koni (po tuningu w Anglii).,automat, full opcja w skórze, napęd na 4 koła,na trzecim biegu jak depniesz to asfalt zwija, spalanie ok 22-25 litrów (ale ma dwa baki ) po prostu ...bajka :wink:
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 11.12.2008 15:43

damiangres napisał(a):... Dobiliśmy z kolegą nawet jedną Kaśkę, ale tego mi akurat szkoda, bo fajny sprzęt i dziś z koszem bocznym by się nadał :)
...

Kaski ostatnio się pozbyłem ale trafiła w dobre ręce. A tam w dobre, w baaaardzo dobre i ma teraz lepiej niż u mnie ;)
Torcida1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Torcida1 » 11.12.2008 18:44

lubelski napisał(a):JacYamaha-Jacek
jak będziesz w lubelskim to mogę Ci udostępnić jazdę "kotkiem" . Co prawda 91 rocznik ale 540 koni (po tuningu w Anglii).,automat, full opcja w skórze, napęd na 4 koła,na trzecim biegu jak depniesz to asfalt zwija, spalanie ok 22-25 litrów (ale ma dwa baki ) po prostu ...bajka :wink:
Domyślam się, że jakiś Jaguar?:D Jaki model, może XJS? Piękne autko...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2008 22:13

Torcida1 napisał(a):
lubelski napisał(a):JacYamaha-Jacek
Domyślam się, że jakiś Jaguar?:D Jaki model, może XJS? Piękne autko...

van der plast 12 cylindrowy :D :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Motoryzacja: samochody, motocykle, etc. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone