Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Moto vs auto

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 12.02.2020 18:43

sito_zabrze napisał(a):Jakiś tam plan mam :roll:

Kask do 700-800
Spodnie Jeansy 500
Kurtka 500-600
Rękawice 200

Buty na początek mam, takze po sezonie sie poszuka czegoś w promocji

Skuter bedzie typowo miejski, 7km do pracy , 10km na działke

Koniecznie kup sobie jeszcze pas nerkowy, wydatek nieduży a nerki będą Tobie wdzięczne.
Jeansy poszukaj takie aby w całości lub jak na największej długości były podszyte kevlarem, koniecznie na pośladkach itp.
Ogólnie Jeansy przy zetknięciu z asfaltem nie są znacząco trwalsze od zwykłych :D, na YouTube sporo jest filmików z testów... no cóż są za to bardzo wygodne i praktyczne, też głównie w nich jeżdżę, rzadko kiedy wbijam się w skórzany kombinezon :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2020 21:47

bluesman napisał(a):Skala zacietrzewienia pozwala przypuszczać, że kolega może jest po kilku głębszych ? ...

Daruj sobie tego typu określenia, bo nie każdy ma takie poczucie humoru jak Ty.
Twój adwersarz też dostał ostrzeżenie za podobny tekst w innym temacie.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.02.2020 12:41

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):Skala zacietrzewienia pozwala przypuszczać, że kolega może jest po kilku głębszych ? ...

Daruj sobie tego typu określenia, bo nie każdy ma takie poczucie humoru jak Ty.
Twój adwersarz też dostał ostrzeżenie za podobny tekst w innym temacie.

jak może zauważyłeś lub nie mój wpis był pokłosiem jego wpisu. Jestem pewien, że wcześniej mój wpis był wychwycony :papa:

p.s. z poczuciem humoru nie miał nic wspólnego .......... Panie Anakin :mrgreen:

p.s.' podobno jak sam Pan napisałeś wódki nie piliśmy więc bądź Pan konsekwentny :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 22.02.2020 15:51

Tak se czytam forum o skuterach....

https://youtu.be/hc_OZnmptUg

Para zrobiła sobie takim piździkiem 125cm wycieczke na Bałkany, plus graty 8O . Na powrocie juz we Lwowie ktoś im ten skuter ukradł.... 8O
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 24.02.2020 23:14

Skuter dzisiaj został przywieziony :lol:
Niestety zamiast pod garaż to do mojej pracy....
Jutro rejestracja, OC i mozna śmigać :hearts: :devil: :twisted:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.03.2020 13:02

ścigacz lepszy niż skuter zdecydowanie :) kup sobie zbroję całą :) wystarczy zamiast trumny :) https://motoryzacja.interia.pl/o-wlos-o ... Id,2851504
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 07.06.2020 09:27

My motocykl wozimy ze sobą do Cro.
SSSSS.jpg
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 07.06.2020 09:30

Podziwiam, mnie podróż z przyczepką odstrasza na samą myśl, zwłaszcza że promem jeszcze płyniemy. Jednak podziwiam Cię bo jest to piękna sprawa posnuć się po tych zakrętach Chorwackich.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 07.06.2020 12:02

yzedef napisał(a):Podziwiam, mnie podróż z przyczepką odstrasza na samą myśl, zwłaszcza że promem jeszcze płyniemy. Jednak podziwiam Cię bo jest to piękna sprawa posnuć się po tych zakrętach Chorwackich.

Promem też się pływało, woziłem go nawet kilka razy przez Bośnię i góry Czarnogóry do Petrovaca. Były też i przygody gdy się koło od przyczepki odkręciło w wiedeńskim tunelu :D Masz rację wrażenia są tego warte
VVV1.jpg
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.