yzedef napisał(a):Ja to się cieszę, że jak dwa lata temu mistrzostwa będę oglądał będąc w Cro i mam nadzieję że przyniosą tyle samo emocji co ME. Wieczorkami w knajpach wystawione TV i wspólne kibicowanie rodaków.
Weź mi nic nie mów
Wczoraj uświadomiłem sobie (ba! uświadomiła mi małżonka
Z tych nerwów migiem wylądowałem w wc, z telefonem w ręku, sprawdzając, kto nabył prawa do pokazywania finałowej imprezy w Chorwacji (a także w Austrii, która jest dla nas krajem tranzytowym). Ufff, podobnie jak w Polsce, zrobiły to telewizje państwowe: HRT i ORF
Teraz tylko liczyć na to, że nie wymyślą sobie jakichś dodatkowych, płatnych kanałów. Rodzina już wie, że w porze meczów będę przebywał:
a) przed TV w apartmanie
LUB
b) przed TV w konobie
Szkoda tylko, że mecze będą odbywały się wcześnie. Jak patrzyłem na te lipcowe (czyli faza pucharowa), to będą zaczynać się między 16 a 20 - przyczyną oczywiście róże strefy czasowe. No cóż, wszystkich meczów tym razem na pewno nie uda się obejrzeć (a miałem to w zwyczaju od wielu, wielu lat), ale najważniejszych nie odpuszczę. Całe szczęście, że na cel wakacji w 2018 wybraliśmy małą wyspę, gdzie i tak nie będziemy wiele jeździli. I oby była szansa jak najdłużej oglądać w HRT naszych

.png)

.png)
.png)
.png)

.png)