Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Postnapisał(a) Marsallah » 09.10.2017 09:10

yzedef napisał(a):Ja to się cieszę, że jak dwa lata temu mistrzostwa będę oglądał będąc w Cro i mam nadzieję że przyniosą tyle samo emocji co ME. Wieczorkami w knajpach wystawione TV i wspólne kibicowanie rodaków.

Weź mi nic nie mów :lol:

Wczoraj uświadomiłem sobie (ba! uświadomiła mi małżonka :!: ), że mamy zabukowany urlop na pierwszą połowę lipca. I sam się do tego przyłożyłem. Od 2 lat zaczęliśmy jeździć na crowakacje w sezonie, zawsze w drugiej połowie sierpnia. Stąd też, kiedy doszło do bukowania wakacji AD 2018, zaaprobowałem zmianę terminu na początek lipca (przynajmniej nie opuszczę początku ligi/batalii o europejskie puchary). Przy czym kompletnie zapomniałem, że to przecież rok parzysty i do Chorwacji pojedziemy w połowie zmagań o Puchar Świata :oops: :roll: :!:

Z tych nerwów migiem wylądowałem w wc, z telefonem w ręku, sprawdzając, kto nabył prawa do pokazywania finałowej imprezy w Chorwacji (a także w Austrii, która jest dla nas krajem tranzytowym). Ufff, podobnie jak w Polsce, zrobiły to telewizje państwowe: HRT i ORF :lol:

Teraz tylko liczyć na to, że nie wymyślą sobie jakichś dodatkowych, płatnych kanałów. Rodzina już wie, że w porze meczów będę przebywał:
a) przed TV w apartmanie
LUB
b) przed TV w konobie 8)

Szkoda tylko, że mecze będą odbywały się wcześnie. Jak patrzyłem na te lipcowe (czyli faza pucharowa), to będą zaczynać się między 16 a 20 - przyczyną oczywiście róże strefy czasowe. No cóż, wszystkich meczów tym razem na pewno nie uda się obejrzeć (a miałem to w zwyczaju od wielu, wielu lat), ale najważniejszych nie odpuszczę. Całe szczęście, że na cel wakacji w 2018 wybraliśmy małą wyspę, gdzie i tak nie będziemy wiele jeździli. I oby była szansa jak najdłużej oglądać w HRT naszych :D
Ostatnio edytowano 09.10.2017 11:11 przez Marsallah, łącznie edytowano 1 raz
tranquilo
Cromaniak

Postnapisał(a) tranquilo » 09.10.2017 09:10

Ja myślę że to jest to że w tamtych eliminacjach awansowaliśmy walką i trochę szczęściem, tam dużo spotkań było na remis, ale awans i euro stworzyło drużynę która poczuła że może wiele. A w tych eliminacjach już byliśmy faworytem, tu nikt nie marzył o awansie, ten awans to był obowiązek. Więc euforia myślę że będzie, ale w Rosji. Oby tak było.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 09.10.2017 12:19

Widzę, że kilku malkontentów się pojawiło.. :roll:

Się działo... :mrgreen:
Załączniki:
20171008_175756.jpg
Ostatnio edytowano 10.10.2017 14:26 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 09.10.2017 13:25

anakin napisał(a):Widzę, że kilku malkontentów się pojawiło.. :roll:

Nie byłoby po polsku. :oczko_usmiech:
anakin napisał(a):Się działo... :mrgreen:

Świetne widowisko, oglądanie na żywo musiało dostarczyć mocnych wrażeń.

Rozumiem, że te białe i czerwone arkusze to dają przy wejściu.

Niewątpliwie jest sukces i mamy się z czego cieszyć. Jest też nad czym pracować.
Polska ma przecież najwięcej straconych bramek w eliminacjach, wśród wszystkich liderów grup.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 09.10.2017 13:57

walp napisał(a):
anakin napisał(a):Widzę, że kilku malkontentów się pojawiło.. :roll:

Nie byłoby po polsku. :oczko_usmiech:
anakin napisał(a):Się działo... :mrgreen:

Świetne widowisko, oglądanie na żywo musiało dostarczyć mocnych wrażeń.

Rozumiem, że te białe i czerwone arkusze to dają przy wejściu.

Mam nadzieję, że to z materiałów biodegradowalnych... :mrgreen:
Zawsze się zastanawiam co się z tym dzieje po zakończeniu meczu?

No ale żebym też nie wyszedł na malkontenta, to bardzo się cieszę z awansu naszej drużyny. :D Zabawa w typowanie będzie przez to znacznie bardziej emocjonująca :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2017 14:00

walp napisał(a):Polska ma przecież najwięcej straconych bramek w eliminacjach, wśród wszystkich liderów grup.

No ale ciekawiej na boisku przy wygraniu 4:2 niż 1:0 :wink:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 09.10.2017 14:06

greenrs napisał(a):Zabawa w typowanie będzie przez to znacznie bardziej emocjonująca :!:

Oczywiście.
Trzeba będzie zaprojektować porządną tabelę, bo chętnych do gry będzie pewnie rekordowa ilość. :)
Janusz Bajcer napisał(a):
walp napisał(a):Polska ma przecież najwięcej straconych bramek w eliminacjach, wśród wszystkich liderów grup.

No ale ciekawiej na boisku przy wygraniu 4:2 niż 1:0 :wink:

Może być ciekawie i może być dobry stosunek bramek, trzeba grać na 4:0. :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 09.10.2017 14:12

Gospodarz obiecał, że kaca nie będzie i miał rację:).

Ja tylko przypominam, że jeszcze nie koniec emocji:).

Przechwytywanie.JPG
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 09.10.2017 16:38

BTW, Robert Lewandowski obronił dziś pracę licencjacką. Temat pracy: "RL 9. Droga do sławy".
To chyba jakiś ewenement pisać pracę o sobie. :lol:

Obrazek
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 09.10.2017 17:06

Marsallah napisał(a):Teraz tylko liczyć na to, że nie wymyślą sobie jakichś dodatkowych, płatnych kanałów. Rodzina już wie, że w porze meczów będę przebywał:
a) przed TV w apartmanie
LUB
b) przed TV w konobie 8)

Ja aż takim maniakiem nie jestem ale oglądaliśmy mecze naszych... niestety Chorwacka TV nie puszczała wszystkiego tylko wybrane co lepsze pozycje no i mecz Polska/Ukraina trzeba było szukać w necie (niestety jak to w Cro na słabym łączu) i z blokowaniem na większości stron Chorwackiego IP. Trzeba było jechać przez proxy itp. masakra... ale za to już mecze po fazie grupowej to była super sprawa, nawet miejscówki rezerwowaliśmy sobie w naszej ulubionej konobie bo było takie zainteresowanie ME. Pamiętam też MŚ w Brazylii też byliśmy w Cro w Podgorze i cała miejscowość żyła tą imprezą... wszędzie Chorwackie barwy, doping całej miejscowości.. niestety Chorwaci za długo nie pograli i się szybko to skończyło ale w konobach można było dopingować z innymi nacjami dalej grającymi no i taka była szkoda że nas tam nie było... ale za rok będzie zmiana! Polacy będą grali na MŚ więc można będzie dumnie z głową do góry kibicować naszym w międzynarodowym towarzystwie :), najgorzej że jadę w 2018 na takie zadupie i mam nadzieję że w konobie chyba jedynej w wiosce będzie jakaś plazma i organizowane oglądanie :), wszak to naprawdę nieźle im klientów przyciągało :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2017 17:22

walp napisał(a):Może być ciekawie i może być dobry stosunek bramek, trzeba grać na 4:0. :D

Ale bramki takie jak pierwsza dla Czarnogóry są czasem ozdobą meczu. :smo:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 09.10.2017 17:41

Poświętowali...*
To czas zejść na ziemię.
Awans jest ogromnym i zasłużonym sukcesem, jednakże za wczorajszy mecz zjebka się należy.
Nie krył tego Lewy w wywiadzie pomeczowym, nie warto opowiadać, że nic się nie stało.

Radziłbym stonować oczekiwania. Pierwszy koszyk nic nie znaczy ponadto, że nie trafimy na Rosję i Niemcy, dzięki czemu w grupie możemy uniknąć spektakularnej i prestiżowej wtopy (Niemcy) lub zostać ordynarnie przekręceni (ci drudzy).
Układ koszyków jest taki, że przy złych wiatrach może skończyć się trzema łomotami.

Brakuje nam przynajmniej kilku zawodników wysokiej klasy.
Środek - jest Krychowiak.
Zieliński ma przebłyski ale nie ma solidności. Mączyński ma solidność, ale nie ma przebłysków.
Lewy obrońca - aktualnie obsadza niejaki vacat.
Brak klasowych zmienników na większości pozycji.
Itd.

Po prostu trzeba się cieszyć z tego co jest (bo za kilka lat zostanie z tych sukcesów tylko wspomnienie).

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a):Generalnie to chyba nie jesteś za mocny w twitterze :mrgreen:
janekx89 (jak słusznie zauważył walp) ma tak szerokie informacje, że raczej nie jest przywiązany do sztabu reprezentacji.

Szczerze powiedziawszy to wcale się nie orientuję w twitterze, więc gdybyś mógł objaśnić będę wdzięczny.

Chyba już było szeroko wyjaśnione. To nie jest jakiś gość co przy piwie usłyszał od kumpla co sprząta pokoje w hotelu reprezentacji co jemu się wydawało, że usłyszał i jednorazowo chciał zabłysnąć w internecie.

Transfery, informacje z życia klubów", szatnia itd. Większość informacji sprawdzalna. Co nie znaczy, że się nie myli.

kaszubskiexpress napisał(a):Teraz tylko liczyć na to, że Rosja nie przyjmie polskich kibiców tak jak nasi przyjęli ich w Warszawie. Kopniakami i wyzwiskami.

Przyjmie gorzej.
Chyba, że P. zechce zorganizować tam teatr jak 1980 kiedy wywieziono z Moskwy wszystkie prostytutki, meneli etc.
Nikt przy zdrowych zmysłach tam nie pojedzie.

walp napisał(a):BTW, Robert Lewandowski obronił dziś pracę licencjacką. Temat pracy: "RL 9. Droga do sławy".

Raczej temat "Lewy Kmicic naszych czasów. Od totalnej zlewki reprezentacji do bycia kapitanem" byłby właściwszy.

Trajgul napisał(a):Też nie czułem tej euforii, a Polsat w tym pomógł, bo po meczu wrzucili chyba z 15 minut reklam.

Z przerażeniem myślę o ewentualnych meczach Ekstraklasy czy już pewnych LM w Polsacie.

* radość to była po Wembley i MŚ 1974, tamtej atmosfery nic nie powtórzy. Wszystko co później to już tylko marna imitacja.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.10.2017 19:20

MRK napisał(a):Ja tylko przypominam, że jeszcze nie koniec emocji:).

Przechwytywanie.JPG

Jutro może się to jeszcze zmienić.
Ale sam fakt godny zauważenia.

Kiepura napisał(a):Poświętowali...*

* radość to była po Wembley i MŚ 1974, tamtej atmosfery nic nie powtórzy. Wszystko co później to już tylko marna imitacja.

I tu się zgodzę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2017 20:18

Dzisiaj ostatnie mecze w trzech grupach - na dziewięciu stadionach w 30 minucie nigdzie nie ma gola. :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.10.2017 20:31

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):Zabawa w typowanie będzie przez to znacznie bardziej emocjonująca :!:

Oczywiście.
Trzeba będzie zaprojektować porządną tabelę, bo chętnych do gry będzie pewnie rekordowa ilość. :)

Ciekawe czy w obronie tytułu wystartuje Mistrz Świata 2014 :?: :wink: :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone