Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.07.2018 07:32

anakin napisał(a):Anglicy równie dobrze mogli z szatni nie wychodzić. :roll:
Zepsuli mecz i cieszy mnie, że pojadą z niczym.

nudy... naprawa kranu była ciekawsza, no może czasem na kontry Belgów wychyliłem głowę

nawet mi nie pokazuj, 2 kolejki temu byłem na podium :x
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 15.07.2018 08:17

anakin napisał(a):Anglicy równie dobrze mogli z szatni nie wychodzić. :roll:
Zepsuli mecz i cieszy mnie, że pojadą z niczym.

Wyniki po meczu o III miejsce.

Może i zepsuli ale przynajmniej byli Anglikami w dużej większości... czego nie można powiedzieć o przeciwniku.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 15.07.2018 10:50

GSM napisał(a):
Trajgul napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):

No właśnie nie. Po ostatnich wygranych meczach puszczano ten utwór na stadionie.

Z tego co słyszałem to od razu po meczach Chorwacji na MŚ (m.in. z Rosją w Soczi mi się obiło o uszy w tle) włączali refren z utworu
"Srce Vatreno"

Dokładnie o to chodziło.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.07.2018 13:03

anakin napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Tak dla przypomnienia :wink:

Oj, już się nie przechwalaj, że Ci finał przypadł. :mrgreen:

Dzisiaj Strefa Kibica u syna.
Kibicujemy rodzinnie, bo drugi z Karkowa przejeżdża.
Nie wiem kiedy wrócę do domu, więc końcowe podsumowanie może być późnym wieczorem.
Jeśli ktoś z pozostałych liczących ma czas wcześniej - nema problema - oddaję podliczenie Finału. :idea:
krakuscity
Koneser
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.07.2018 13:17

Janusz Bajcer napisał(a):Dzisiaj Strefa Kibica u syna.

A kilku Cromaniaków będzie TU kibicować.
Flagi , trąbki, czapeczki itd już przygotowane do zabrania. :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 15.07.2018 13:28

Dziś kibicujemy z całą rodziną ,, europejskiej,, drużynie. Przed chwilą oglądaliśmy film jak 5 letni Modric wypasał owce w górach wśród wilków...zasłużyli na złoto!
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.07.2018 13:57

Jeżeli chodzi o nowego selekcjonera polskiej kadry narodowej, to trudno mi oceniać, czas pokaże.
Dość często słychać głosy, że nie tędy droga, że powinien być człowiek "z nazwiskiem". Nie jestem pewien, czy to konieczne.

Rok temu, chorwacka reprezentacja była w rozsypce. Drużyna została bez trenera. Wówczas prezes Chorwackiego Związku Piłki Nożnej zadzwonił do Zjednoczonych Emiratów Arabskich i zapytał Zlatko Dalića, czy byłby gotów poprowadzić drużynę narodową.
Przejął kadrę dopiero na jesieni 2017 roku, w końcówce eliminacji, (przed meczem z Ukrainą i barażami z Grecją).

Czy to człowiek "z nazwiskiem"? Jeśli przyjmiemy, że trenował zdobywcę Azjatyckiej Ligi Mistrzów z 2003 roku, to może tak.

Mimo, że szerzej nieznany, dokonał czegoś wielkiego w chorwackim futbolu, doprowadzając drużynę do finału MŚ.

W jakim stopniu to zasługa "dyrygenta", a w jakim "orkiestry", tego nie wiem. Nie jestem jakimś szczególnie wielkim fanem chorwackiej drużyny, ale jak pisałem już wcześniej, jestem pod ogromnym wrażeniem dokonań tego zespołu. Mimo, że postawiłem na Francję, trzymam kciuki za "Vatreni" - wiadomo, analiza za Francusku ali srce za Hrvatsku. :wink:

Trzymam za nich kciuki także z tego powodu, że Chorwacja tak naprawdę gra swój "ósmy" mecz na tym turnieju, biorąc pod uwagę trzy dogrywki. :)
Wygrają, czy nie, na pewno zaśpiewam z kibicami "Srce Vatreno".
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 15.07.2018 14:08

Moje dwie uwagi do dyskusji , pierwsza jestem na siebie ZŁY ,że wyżłopałem całe Karlovacko i Ożujsko i nic nie zostawiłem sobie z zapasów na finał z Francją (wróciłem z Cro 27.06) kto wtedy wiedział ,że dojdą tak daleko ? :wink:
druga to nie porównujmy naszej kadry i chorwackiej , gdyż wyznacznikiem zawsze jest liga , a nasza na mapie Europy nie istnieje.
Poza tym , wszyscy wcześniej między wierszami mówili ,że jesteśmy słabi , tylko nikt nie chciał słuchać . Celowo wybieraliśmy sobie łatwych przeciwników ,żeby być wysoko w rankingu FiFa , co dawało dobrą pozycję wyjściową w losowaniu MŚ.
Sfrustrowany Lewy (niepowodzenie transferu do Madrytu) i teksty z szatni " jak jesteś taki dobry to sam strzelaj bramki " (słowa do Lewego od starszyzny zespołu - cytat jednego z dziennikarzy)...to nie mogło się udać .... :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.07.2018 14:31

walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.07.2018 15:02

Rafi70 napisał(a):druga to nie porównujmy naszej kadry i chorwackiej , gdyż wyznacznikiem zawsze jest liga , a nasza na mapie Europy nie istnieje.

Chorwacka nie jest dużo lepsza. Współczynnik ligowy, który obliczany jest w celu tworzenia rankingu poziomów ligowych federacji członkowskich UEFA dla Chorwacji wynosi 25,250 (16. miejsce), dla Polski 19,750 (20. miejsce).

Jeżeli chodzi o ranking klubowy UEFA, to najwyżej notowany jest Dinamo Zagreb 83. miejsce. Nasza Legia Warszawa jest na miejscu 74.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 15.07.2018 15:34

Za "Naszych"/ Przez "Naszych" gardło dziś będzie bolało... :oczko_usmiech:

Wraz z sympatyzującymi Polakami ,to już nie czteromilionowy dziś kraj :D

[img]https:/pi/v1/imgconv/8da58fb6928ebc4bde6f4939/1.2/XxY/[/img]
Ostatnio edytowano 16.07.2018 07:41 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
andywiki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andywiki » 15.07.2018 15:36

Za druga Ojczyznę to też biało - czerwoni
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 15.07.2018 15:49

walp napisał(a):
Rafi70 napisał(a):druga to nie porównujmy naszej kadry i chorwackiej , gdyż wyznacznikiem zawsze jest liga , a nasza na mapie Europy nie istnieje.

Jeżeli chodzi o ranking klubowy UEFA, to najwyżej notowany jest Dinamo Zagreb 83. miejsce. Nasza Legia Warszawa jest na miejscu 74.

Czy z tym rankingiem, nie jest nie jest czasem tak, jak było z rankingiem FIFA przed MŚ :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2018 15:51

No to nasza druga ojczyzna zaczyna bój o mistrzostwo świata !! DO BOJU CHORWACJA!
Ostatnio edytowano 15.07.2018 16:00 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.07.2018 15:53

elka21 napisał(a):Czy z tym rankingiem, nie jest nie jest czasem tak, jak było z rankingiem FIFA przed MŚ :?:

Możliwe. Abstrahując od wszelkich zestawień, nie widzę, aby liga chorwacka była znacząca w Europie. Nie mają również wybitnego systemu szkolenia, a jednak odnieśli sukces, który tak bardzo zachwyca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 202
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone